Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witaj ciekwy pomysl ale wiesz skoro to jest WIP to np ja robil bym tak ..w tych figorach szachowych powstawil bym okna i balkony ,moze kominy ...pomiedzy nimi mosty np szklane ...wzucil bym to do BRYCE i utworzyl bym orginalny ( ze tak rzekne) sunset...moja wizja ..jak cos to pomoge w bryce...pozdro

Napisano

hmm szchy no spoko... ale chyba kazdy z nas by się zgadzał, że gdyby zrobić takie jakby "szchowe miasto" było by genialnie a do tego jak tak na to lampie to se myśle, że te światło(omni czy co to tam jest) jest pomiędzy szchami a nie tak jak być powinno.

dobrze, że dałeś to do wipa bo ludzie mają tu sporo fajnych pomysłow i w dodatku większość to ZDOLNI ludzie, oni ci dopowiedzą jak by było fajnie = czyli jednym słowem poczekaj z tym aż się zbierze fajnych eee, dopowiedzi :)

ALE OGÓLINE SPOKO PRACA, POZDRO I MIŁEJ PRACY

Napisano

Mi się podoba ujęcie z jakiego renderowałeś, ale muszę się jednak przyczepić do tekstur które na każdym pionku wyglądają tak samo i jakoś nienaturalnie. Postaraj się to poprawić a efekt będzie o wiele lepszy

Napisano

I like that, I like that ;D Fajne, tylko nie wiem czy po stronie nie oswietlonej przez to 'zachodzace slonce' nie powinno byc ciemniej.

Napisano
  • Autor

W odpowiedzi na propozycje przedstawione na forum, mam zaszczyt zaprezentować (hehe) chess_kingdom (w wolnym tłumaczeniu "Szachowe królewstwo") ;p

Napisano

Pomysł dobry, wykonanie nienajgorsze. Jedna uwaga: te mieszkania w figurach bardzo małe. Zmniejsz drzwi, dodaj parę okien więcej, żeby domki wyglądały jakby były realnych rozmiarów.

chess_kingdom (w wolnym tłumaczeniu "Szachowe królewstwo")

:D [czyt. czezkinkdom]

Napisano

juz lepiej ale niebadz taki w goracoje wodze kompany ..zrob z nich kolosy czyli ogromne budowle ...bedzie ciekawie ..jest lepiej ...ale zabardzo bajkowo ...pozdro

Napisano

eee no tak fajnie ale jak byś zmienił material na mniej "połyskujący" i te domki były by texturowane na takie z 18/19 wieku co ty na to? i ten pomysł remineza żeby te budynki były byczo dóże jest fajny, zrób tak!

Acha i jeszcze jedno jak dajesz update to zostawiaj orginał co...

Napisano
  • Autor

Nie bardzo wiem jak wpakować takie wielgachny rysunek na forum (w sensie nie linke ani nie miniaturke), a pasowało, żeby się obrazek na ogólnym forum zmienił...

Ale do starego zostawiłem linka!!!

Napisano

no jest ciekawie.fajny pomysl i dobrz ci to wyszlo.

dla mnie tylko wciaz troche za mdlo-szachy zlewaja sie z niebem...no ale moze sie czepiam.

pozdro!

Napisano

pomysl fajny ale nadal czegos tu brakuje. moze w dolnych czesciach pionkow jakies wzory zrob. kolory sa jakies dziwne. takie jest moje zdanie :)

pozdro

Napisano

No i IMO spiep* scenke. Bylo pod tytulowe slonce - bylo ladnie, oswietlnie pasowalo, tlo w miare. Teraz jest bez ladu i skladu, jakies latarnie, tandetne zolte okienka, nie nie, bardzo srednie. Moze zacznij jeszcze raz jako podstawe biorac to co miales i powoli zacznij przerabiac figury na domki. Jak ktos juz wspomnial lepiej wygladaloby gdyby kazda z figur byla jakby 'blokiem' a nie domkiem z kilkoma oknami. Wtedy byloby monumentalnie i chyba ladniej.

Napisano

no juz lepiej. wydaje mi sie tylko, ze lampy maja za grube podstawy (te rurki) i zmien uklad swiatel w oknach, bo te domki wygladaja jak sklonowany 1 model

Napisano

na wierzy nie ma ksiezniczki :(

powoli do przodu ... juz jest ciekawie ...

pozdro

Napisano
  • Autor

Na skutek sprzecznych zdań (jedni mówią że zlamiłem, inny mówią, że troche lepiej) nie mam pojęcia co robić :-( Ale chyba na razie to odłoże... Mam na oku trójmasztowiec... Ale może znajde troche czasu.

P.S. Mulczas, masz 100% racji, te rurki wyszły mi za grube, zmienie na następnym renderze :D

Pozdro...

P.S.(2) Zachęcam to luknięci na stronke http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=13082!!! :-)