Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Poniewarz kilka moich ostatnich projektow umarlo ostatnio smiercia naturalna (glownie ze wzgledu na tzw. afganski, twardy reset, ktory pochlonol moj jakze pojemny dysk a w raz z nim wszystkie dane, ktore licznie na nim gromadzilem) postanowilem wydziergac cos (jak mniemam) fajnego...

Zainspirowala mnie okladka "Total Textures", dwunastki bodajze... Kto widzial, to wie o co chodzi, a kto nie to niech nie patrzy :p

Zatem... Prosta scenka: monumentalne miasto w nieco archaicznym klimacie... Mam nadzieje ze sie uda :) Za niedlugo pierwsze screeny :p

Pozdrawiam!

Edit: Oryginalna praca to: "Birth of a new Dawn" by Khalid Al-Muhurraqi (pdziekowania dla lt.Knysha)

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 5,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na razie nie ma o czym mowić bo dopiero jest model jednej wiezy.Jeszcze nie ma renderow i na razie nie ma za duzo, ale pracuj wytrwale dalej.Powodzenia

Napisano
  • Autor

No to jedziemy dalej.. Kolejne modele wierz...

KLicek: Widze ze energia dzisiaj rospiera :)))

Napisano
  • Autor

Poczynmilem wstepne plany ukladu wierz na dziedzincu... oto rezultaty:

Napisano
  • Autor

Wyspany, z nowym zapasem sil, ruszam do pracy... rodacy....

ZAczolem sie bawic z teksturami - zobaczymy co z tego bedzie...

Napisano

no nie bardzo fajni ale co do modelu to ta najwysz wieża mogła by być jakoś fajni zakończona na spodkani się z eee tym wzniesieniem, no wiesz jakoś tak zacząć te filarki bajerancko

Napisano
  • Autor

Misiol: wiem, wiem dodam tam cos jeszcze... ale "nastepny raze mow wyrazni" :p

Lt.Knysha: Nie :) Tekstury robie sam... Gdybym mial ta plytke pewnie wygladalyby lepiej :P

Napisano
  • Autor

Ustawilem kadr, dodalem troche budowli w drugim i trzecim planie.

Pozostaje jeszcze oswietlenie, tlo i kilka szczegolow. Dodam jeszcze pochodnie albo siakies znicze zawieszone pod sklepieniami tych mniejszych wierz...

Napisano

Coraz ciekawiej, zobaczymy jak tekstury będą wyglądały przy oświetleniu, ale powinno być dobrze. Pracuj dalej i powodzenia

Napisano
  • Autor

No i koniec zabawy... Jedziemy dalej...

Swierzy render, a w nim jeszcze kilka szczegolow do poprawy... Mowcie co wam nie pasi...

Moze mi ktos wyjasnic dlaczego tlo nachodzi na obiekty (widac to u dolu renderu gdzie gory widoczne sa na obiektach)? Jakies sugestie? :P

Napisano
  • Autor

Pierwszy raz widze cos takiego, jesli ktos wie co z tym zrobic bede wdzieczy za rady....

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Nie, nie... To zwykla bitmapa wydziergana w corelu i uzyta jako tlo w Enwironments...

Napisano

Wygląda to tak, jak odbicia przy tle w trybie screen, ale wątpię, żebyś dawał odbicia na mur, więc to chyba nie to jest przyczyną :). Tak w ogóle to bardzo ładna praca :)

Napisano

jesli renderujesz Vrayem ... to wyglada jak transculency z fogiem w materiale muru...;]

pozdro

Napisano
  • Autor

MAm taki pomysl: zrobie chyba serie tych prac o roznych porach dnia i zimą... Takie male kombo :)

Napisano

nie no mnie sie strasznie podoba pomysł i wykonanie!!! 5+ :) sam tez bym chciał zorbić takie tajemnicze miasto... ;)

Tylko tak na dobrą sprawe to te planety zaaa duze ;] od strony fizycznej nie mozliwe ;] ;p

Napisano
  • Autor

Grifi: Dzieki, te planety to mialy byc z zalozenia ksierzyce... Sa bardzo duze i bardzo blisko wiec mysle ze fizycznie nie jest to az tak nie mozliwe, a nawet jesli to co w koncu to tajemnicze miasto smokow gdzies w odleglym wymiarze, gdzie prawa fizyki sa lamane i naginane... :p

DarCon: Thnks :) Co do czasu to sam jestem zdziwiony.... :)

Napisano

Zapowiada się wyśmienicie, w sumie myślałem, że wszedłem do galeri zamiast do WIPa ;)

Myślę, że jakiś daleki zarys pasma gór (czy czegoś innego) warto by było tam włożyć mimo, iż kamera ewidentnie patrzy w górę.

Sama scena bardzo mi się podoba - moje osobiste skojarzenia idą w stronę postindustrialnych monumentów (osobiste powtażam)

;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Klicek: zgadza sie mam takie samo uczucie :p Moze jakies krzaczki zalatwily by sprawe... hmmm...

MareG: Dorobie siakies gory :) Wszystko przede mna :)

Napisano
Klicek: zgadza sie mam takie samo uczucie :p Moze jakies krzaczki zalatwily by sprawe... hmmm...

a myślałem że to tylko ja...:)

Napisano

Ślicznie to wygląda ale ta biała plama co ma naśladować słońce troche nie pasuje, sproboj to poprawic.

Napisano
  • Autor

Poprawa sloneczka... Cos mi sie zdaje ze to jeszcze ni eto :/

I jeszcze inna wersja, moim zdaniem troche ciekawsza....

Napisano

o widze ze jakos sobie poradziłeś ale do tego pierwszego obrazka ja bym jeszcze dorzucił Rey'a i Streak'a będzie wyglądało bardziej jak słoneczko i jeszcze zwiększył bym Ring'a powodzenia i Zaaa***** praca :)

Napisano

Mi sie naprawde bardzo podoba... nawet realnie to wszystko wyglada...tylko jedno mi sie nie podoba...a mianowicie to ze te wieze sa takie same...a co z nich tak zwisa?;P

Napisano
  • Autor

MohSeth: Przyjzyj sie uwaznie... wierze nie sa takie same... a to co z nich "zwisa" to takie plonace czary :p Cos w rodzaju pochodni...