Napisano 17 Marzec 200519 l Witam! Poniewarz kilka moich ostatnich projektow umarlo ostatnio smiercia naturalna (glownie ze wzgledu na tzw. afganski, twardy reset, ktory pochlonol moj jakze pojemny dysk a w raz z nim wszystkie dane, ktore licznie na nim gromadzilem) postanowilem wydziergac cos (jak mniemam) fajnego... Zainspirowala mnie okladka "Total Textures", dwunastki bodajze... Kto widzial, to wie o co chodzi, a kto nie to niech nie patrzy :p Zatem... Prosta scenka: monumentalne miasto w nieco archaicznym klimacie... Mam nadzieje ze sie uda :) Za niedlugo pierwsze screeny :p Pozdrawiam! Edit: Oryginalna praca to: "Birth of a new Dawn" by Khalid Al-Muhurraqi (pdziekowania dla lt.Knysha)
Napisano 17 Marzec 200519 l Na razie nie ma o czym mowić bo dopiero jest model jednej wiezy.Jeszcze nie ma renderow i na razie nie ma za duzo, ale pracuj wytrwale dalej.Powodzenia
Napisano 17 Marzec 200519 l Autor No to jedziemy dalej.. Kolejne modele wierz... KLicek: Widze ze energia dzisiaj rospiera :)))
Napisano 17 Marzec 200519 l Autor Poczynmilem wstepne plany ukladu wierz na dziedzincu... oto rezultaty:
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor Wyspany, z nowym zapasem sil, ruszam do pracy... rodacy.... ZAczolem sie bawic z teksturami - zobaczymy co z tego bedzie...
Napisano 18 Marzec 200519 l no nie bardzo fajni ale co do modelu to ta najwysz wieża mogła by być jakoś fajni zakończona na spodkani się z eee tym wzniesieniem, no wiesz jakoś tak zacząć te filarki bajerancko
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor Misiol: wiem, wiem dodam tam cos jeszcze... ale "nastepny raze mow wyrazni" :p Lt.Knysha: Nie :) Tekstury robie sam... Gdybym mial ta plytke pewnie wygladalyby lepiej :P
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor Ustawilem kadr, dodalem troche budowli w drugim i trzecim planie. Pozostaje jeszcze oswietlenie, tlo i kilka szczegolow. Dodam jeszcze pochodnie albo siakies znicze zawieszone pod sklepieniami tych mniejszych wierz...
Napisano 18 Marzec 200519 l Coraz ciekawiej, zobaczymy jak tekstury będą wyglądały przy oświetleniu, ale powinno być dobrze. Pracuj dalej i powodzenia
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor No i koniec zabawy... Jedziemy dalej... Swierzy render, a w nim jeszcze kilka szczegolow do poprawy... Mowcie co wam nie pasi... Moze mi ktos wyjasnic dlaczego tlo nachodzi na obiekty (widac to u dolu renderu gdzie gory widoczne sa na obiektach)? Jakies sugestie? :P
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor Pierwszy raz widze cos takiego, jesli ktos wie co z tym zrobic bede wdzieczy za rady.... Pozdrawiam!
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor Nie, nie... To zwykla bitmapa wydziergana w corelu i uzyta jako tlo w Enwironments...
Napisano 18 Marzec 200519 l Wygląda to tak, jak odbicia przy tle w trybie screen, ale wątpię, żebyś dawał odbicia na mur, więc to chyba nie to jest przyczyną :). Tak w ogóle to bardzo ładna praca :)
Napisano 18 Marzec 200519 l jesli renderujesz Vrayem ... to wyglada jak transculency z fogiem w materiale muru...;] pozdro
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor MAm taki pomysl: zrobie chyba serie tych prac o roznych porach dnia i zimą... Takie male kombo :)
Napisano 18 Marzec 200519 l nie no mnie sie strasznie podoba pomysł i wykonanie!!! 5+ :) sam tez bym chciał zorbić takie tajemnicze miasto... ;) Tylko tak na dobrą sprawe to te planety zaaa duze ;] od strony fizycznej nie mozliwe ;] ;p
Napisano 19 Marzec 200519 l Autor Grifi: Dzieki, te planety to mialy byc z zalozenia ksierzyce... Sa bardzo duze i bardzo blisko wiec mysle ze fizycznie nie jest to az tak nie mozliwe, a nawet jesli to co w koncu to tajemnicze miasto smokow gdzies w odleglym wymiarze, gdzie prawa fizyki sa lamane i naginane... :p DarCon: Thnks :) Co do czasu to sam jestem zdziwiony.... :)
Napisano 19 Marzec 200519 l Zapowiada się wyśmienicie, w sumie myślałem, że wszedłem do galeri zamiast do WIPa ;) Myślę, że jakiś daleki zarys pasma gór (czy czegoś innego) warto by było tam włożyć mimo, iż kamera ewidentnie patrzy w górę. Sama scena bardzo mi się podoba - moje osobiste skojarzenia idą w stronę postindustrialnych monumentów (osobiste powtażam) ;) Pozdrawiam
Napisano 19 Marzec 200519 l Autor Klicek: zgadza sie mam takie samo uczucie :p Moze jakies krzaczki zalatwily by sprawe... hmmm... MareG: Dorobie siakies gory :) Wszystko przede mna :)
Napisano 19 Marzec 200519 l Klicek: zgadza sie mam takie samo uczucie :p Moze jakies krzaczki zalatwily by sprawe... hmmm... a myślałem że to tylko ja...:)
Napisano 19 Marzec 200519 l Ślicznie to wygląda ale ta biała plama co ma naśladować słońce troche nie pasuje, sproboj to poprawic.
Napisano 20 Marzec 200519 l Autor Poprawa sloneczka... Cos mi sie zdaje ze to jeszcze ni eto :/ I jeszcze inna wersja, moim zdaniem troche ciekawsza....
Napisano 20 Marzec 200519 l o widze ze jakos sobie poradziłeś ale do tego pierwszego obrazka ja bym jeszcze dorzucił Rey'a i Streak'a będzie wyglądało bardziej jak słoneczko i jeszcze zwiększył bym Ring'a powodzenia i Zaaa***** praca :)
Napisano 20 Marzec 200519 l Mi sie naprawde bardzo podoba... nawet realnie to wszystko wyglada...tylko jedno mi sie nie podoba...a mianowicie to ze te wieze sa takie same...a co z nich tak zwisa?;P
Napisano 20 Marzec 200519 l Autor MohSeth: Przyjzyj sie uwaznie... wierze nie sa takie same... a to co z nich "zwisa" to takie plonace czary :p Cos w rodzaju pochodni...