Napisano 10 Maj 200321 l Witam. Wzialem sie za robote :) Wprawdzie maxa mam juz okolo miesiaca ale do 5 dni mam dopiero czas zeby porzadnie przysiasc :) wczesniej zrobilem tylko pierscien,ale to bylo dosyc latwe. Tak wiec na dobra sprawe jest to moja pierwsza praca w 3ds max :) Teraz przyszedl czas na cos konkretnego :) Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Pewnie nic specjalnego ,ale przynajmniej sie czegos naucze :) Takze prosze was o jakies informacje odnosnie modeliku oraz bledow ktore zapewne bede popelnial :P Na poczatek 2 rendery. 1. na razie zrobilem kawalek maski i boku :)
Napisano 10 Maj 200321 l Autor No a tu drugi render ze smoothem ;) Mowcie co o tym sadzicie :) (pozatym ze kiepski,bo to juz wiem:P )
Napisano 10 Maj 200321 l Autor thx :) eh,na dzisiaj koncze robotqe,trza cos wypic [piwo] Nastepny updat (mam nadzieje) dam jutro :) PS. @Pablo thx za pomoc [piwo]
Napisano 10 Maj 200321 l to chyba jakis szał na robienie fur ehhe..ale oki spoko ci idzie ..powodzenia[piwo]
Napisano 10 Maj 200321 l Autor szal,nie szal :P Ja lubie samochody i postanowilem od tego zaczac :) Powoli dojde do innych rzeczy ;)
Napisano 10 Maj 200321 l narazie wzorowo jak tak dalej bedzie to żadnych błędów nie będzie. Pozdrawiam.
Napisano 11 Maj 200321 l Autor tak jak obiecalem update :) niektore rzeczy sa nie poprawione lub kiepsko moga wygladac bo sie skapnalem przed renderem :P.aha no i jescze to miejsce na dole zdezaka przy nadkolu tez do poprawy chyba :) 1.
Napisano 11 Maj 200321 l Autor jest widoczek z perspektywy nad twoim postem sikham :) pewnei jak pisales jeszcze go nie bylo :P a te krzywe linie to sa zrobione tak na szybko bo sie kapnalem przed renderem ,a juz mi sie nie chcialo dzisiaj ich poprawiac :)
Napisano 11 Maj 200321 l to jest render bez meshsmotha? jesli tak to daj z 2 poziomem... narazie niezle... :cool: pozdr-Kulexy[piwo]
Napisano 11 Maj 200321 l mala uwaga...bodajze ten model Fiata Uno ma ostre krawedzie gdzie sie maska konczy...wiec dodaj tam obok siebie linie wtedy zrobi sie lepsza krawedz a nie taka gladka... pozdr
Napisano 12 Maj 200321 l Autor tak wiem :) musze to poprawic,ale thx za przypomnienie.Dzisiaj sie tym zajme :) Jak zwykle pod wieczor postaram sie dac update ;)
Napisano 12 Maj 200321 l Fajnie, model całkiem, całkiem. Dam Ci jedną radę: w trakcie pracy często zapisuj scenę, potem na dyskietkę, potem na CD, potem umieść w sieci.... Bo ja do dziś płaczę za moim Viperem, nad którym tak ciężko pracowałem :(( Teraz bym go ładnie dokończył, ale odszedł już na tamten świat prawdopodobnie po formacie dysku. Wszystkie inne mniej ważne pliki zachowałem a mój Viperek przepadł...:((
Napisano 12 Maj 200321 l Autor o tym sie przekonalem wczoraj :( bo podczas pracy w maxie komp mmi sie zwiesil i 30 minut roboty poszlo sie walic:mad:(na szczescie tylko 30 :) ) Ni teraz zapisuje przed jakas konkretna zmiana i po niej( w trakcie tez :) )
Napisano 12 Maj 200321 l heh z tumi scenami to jest potem problem bo zajmują troszkę miejsca na hdd :(
Napisano 12 Maj 200321 l Sikham jak sie ma mesh smotha x3 to sie nie dziw ze ma 30 mB hehe :D:D moja furka ma TYLKO 6 MB i ma 200 tys faceow.... pozdr
Napisano 12 Maj 200321 l Witam. Model zaczyna się bardzo fajnie. Wydaje mi się, że krawędzie powinny być troche bardziej ostre. Powodzenia PS: Moja furka zajmuje 15 MB.
Napisano 12 Maj 200321 l Autor Originally posted by ronin Witam. Model zaczyna się bardzo fajnie. Wydaje mi się, że krawędzie powinny być troche bardziej ostre. beda :) poprawilem w zasadzie tylko maske a to co ponizej jest takie jak bylo :P jescze musze zdezak poprawic i laczenie zdezaka z blaha pod maska ;)
Napisano 12 Maj 200321 l Autor Kolejny Update :) dodalem bok. powiedzcie jak to wyglada bo jestem zmeczony i robilem tak-nijak :P napewno musze jeszcze poprawic prog z boku oraz dol :) Ale to sie dorobi :P
Napisano 12 Maj 200321 l wydaje mi się ,że zderzak zaraz obok koła jest troszkę pogięty (myślałem że to render)ale jest to samo na obydwu.Troszkę nie naturalnie to wygląda. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Napisano 12 Maj 200321 l ladnie:)..tylko czegos tutaj nie rozumiem...patrzac na schemat z przdu ktory jest w oddali cos mi nie pasuje...tzn maska z przodu...dlaczego calkiem z przodu jest podzielnoe na 3 cezsci??? przecierz tam ma byc tylko maska i od razu chlodnica.... pozdr
Napisano 13 Maj 200321 l Autor @ Pablo niezabardzo rozumiem co masz na mysli. Jesli chodzi ci o podzial sam to jest maska miejsce na chlodnice i swiatla no i zdezak. @Eden wiem to maske to zrobilem z starej jak swiat wersji uno bo nie mam zadnych zdjec na zywca tego wozka(tylko takie malusie mam)i jedeyne duze to jest jakas stara wersja :( ale przyjzalem sie juz na ulicy i maske poprawie ;)
Napisano 13 Maj 200321 l Autor aha :) to tak jak mowilem ze maske wzialem chwilowo od innego uno(siakis staroc :P ) ale to tylko chwilowo. Dzisiaj to chyba poprawie.
Napisano 13 Maj 200321 l Andree`mam`prosbe`jak`mozesz`prześlij`mi`na`mejla`blueprinty`Fiata`UNO`albo`daj`stronke`gdzie`to`[email protected]...[rotfl]
Napisano 13 Maj 200321 l Autor http://www.onnovanbraam.com/index.php?main=blueprints lub http://www.suurland.com/
Napisano 13 Maj 200321 l Autor dzisiaj niestety malo czasu :( Poprawilem maske dodalem troszke boku i tylne nadkole(ono jest inne niz przednie) Wyprostowalem zdezak :)
Napisano 13 Maj 200321 l Autor no i drugi :) ps.musze poszukac jakichs zdjec uno bo nie mam :P(mam ale tylko przednie) okazalo sie ze rzuty troszke sa niedopasowane wiec czasami robie na \"oko\"
Napisano 13 Maj 200321 l ja tez czasem na oko robe alebo czasem pacze sobie na inne zdjatka jakies fotosy w koloze pomaga jak w mojej furze sie oszukalem BB czaly dzien a i tak nie znalazlem tego co chcialem
Napisano 14 Maj 200321 l Autor Dzisiaj updatu juz chyba nie dam rady zrobic :( Postaram sie jutro cos wyskrobac ;)
Napisano 14 Maj 200321 l hmm, tak mowisz o tych fotosach, a probowales robic tak: www.google.com przelaczasz na \"grafika\" w wyszukiwarce wpisujesz \'fiat uno\' dajesz enter i wsio, jesli nie wyskoczy Ci multum fotek fiata uno to ja ide walic lbem o mur[mruga]
Napisano 14 Maj 200321 l Autor :) tak robilem,ale nie udalo mi sie znalezc tego co chcialem,owszem zdjecia uno byly ,tylko strasznie male :( A jak byly duze to albo nie z tej wersji albo pod takim katem ze nic nie bylo widac,praktycznie przod tylko.
Napisano 14 Maj 200321 l hmm, no jak tak to pozostaje ci chyab spacer z cyfra po osiedlowych parkingach, bo wydaje mi sie, ze fiat uno nie mial zbyt wielu profesjonalnych sesji fotograficznych:)
Napisano 15 Maj 200321 l Witanko :) Hmmm moze jak bede mial czas to wyskocze z moja cyfrowka i zrobie zdjecia tego fiata, bo o ile pamietam to chyba nawet stoi taki przed domem :) Pozdro [piwo]