Andree Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Witam. Wzialem sie za robote :) Wprawdzie maxa mam juz okolo miesiaca ale do 5 dni mam dopiero czas zeby porzadnie przysiasc :) wczesniej zrobilem tylko pierscien,ale to bylo dosyc latwe. Tak wiec na dobra sprawe jest to moja pierwsza praca w 3ds max :) Teraz przyszedl czas na cos konkretnego :) Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Pewnie nic specjalnego ,ale przynajmniej sie czegos naucze :) Takze prosze was o jakies informacje odnosnie modeliku oraz bledow ktore zapewne bede popelnial :P Na poczatek 2 rendery. 1. na razie zrobilem kawalek maski i boku :)
Andree Napisano 10 Maj 2003 Autor Napisano 10 Maj 2003 No a tu drugi render ze smoothem ;) Mowcie co o tym sadzicie :) (pozatym ze kiepski,bo to juz wiem:P )
Andree Napisano 10 Maj 2003 Autor Napisano 10 Maj 2003 thx :) eh,na dzisiaj koncze robotqe,trza cos wypic [piwo] Nastepny updat (mam nadzieje) dam jutro :) PS. @Pablo thx za pomoc [piwo]
Eden-3d Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 to chyba jakis szał na robienie fur ehhe..ale oki spoko ci idzie ..powodzenia[piwo]
Andree Napisano 10 Maj 2003 Autor Napisano 10 Maj 2003 szal,nie szal :P Ja lubie samochody i postanowilem od tego zaczac :) Powoli dojde do innych rzeczy ;)
STANEK Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 narazie wzorowo jak tak dalej bedzie to żadnych błędów nie będzie. Pozdrawiam.
Pionier Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 poki co mi sie podoba, dobrze Ci idzie, czekam na wiecej :) Pozdro [piwo]
Andree Napisano 11 Maj 2003 Autor Napisano 11 Maj 2003 tak jak obiecalem update :) niektore rzeczy sa nie poprawione lub kiepsko moga wygladac bo sie skapnalem przed renderem :P.aha no i jescze to miejsce na dole zdezaka przy nadkolu tez do poprawy chyba :) 1.
sikham Napisano 11 Maj 2003 Napisano 11 Maj 2003 pokaż jakoś inaczej np z perspektywy :) ale niektóre linie są krzywe ;)
Andree Napisano 11 Maj 2003 Autor Napisano 11 Maj 2003 jest widoczek z perspektywy nad twoim postem sikham :) pewnei jak pisales jeszcze go nie bylo :P a te krzywe linie to sa zrobione tak na szybko bo sie kapnalem przed renderem ,a juz mi sie nie chcialo dzisiaj ich poprawiac :)
kulexy Napisano 11 Maj 2003 Napisano 11 Maj 2003 to jest render bez meshsmotha? jesli tak to daj z 2 poziomem... narazie niezle... :cool: pozdr-Kulexy[piwo]
Pablo Napisano 11 Maj 2003 Napisano 11 Maj 2003 mala uwaga...bodajze ten model Fiata Uno ma ostre krawedzie gdzie sie maska konczy...wiec dodaj tam obok siebie linie wtedy zrobi sie lepsza krawedz a nie taka gladka... pozdr
Andree Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 tak wiem :) musze to poprawic,ale thx za przypomnienie.Dzisiaj sie tym zajme :) Jak zwykle pod wieczor postaram sie dac update ;)
Andree Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 i jeszcze jeden widoczek :) kolejny update wieczorem lub jutro :P
El Wieczor Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Fajnie, model całkiem, całkiem. Dam Ci jedną radę: w trakcie pracy często zapisuj scenę, potem na dyskietkę, potem na CD, potem umieść w sieci.... Bo ja do dziś płaczę za moim Viperem, nad którym tak ciężko pracowałem :(( Teraz bym go ładnie dokończył, ale odszedł już na tamten świat prawdopodobnie po formacie dysku. Wszystkie inne mniej ważne pliki zachowałem a mój Viperek przepadł...:((
Andree Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 o tym sie przekonalem wczoraj :( bo podczas pracy w maxie komp mmi sie zwiesil i 30 minut roboty poszlo sie walic:mad:(na szczescie tylko 30 :) ) Ni teraz zapisuje przed jakas konkretna zmiana i po niej( w trakcie tez :) )
sikham Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 heh z tumi scenami to jest potem problem bo zajmują troszkę miejsca na hdd :(
El Wieczor Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 ?????? ok 1 MB (w stosunku do kilkudziesięciu GB dysku) to dużo!!??
sikham Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 moja astra z garażem zajmuje 30 mb !! to mało ???????
Pablo Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Sikham jak sie ma mesh smotha x3 to sie nie dziw ze ma 30 mB hehe :D:D moja furka ma TYLKO 6 MB i ma 200 tys faceow.... pozdr
ronin Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Witam. Model zaczyna się bardzo fajnie. Wydaje mi się, że krawędzie powinny być troche bardziej ostre. Powodzenia PS: Moja furka zajmuje 15 MB.
Andree Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 Originally posted by ronin Witam. Model zaczyna się bardzo fajnie. Wydaje mi się, że krawędzie powinny być troche bardziej ostre. beda :) poprawilem w zasadzie tylko maske a to co ponizej jest takie jak bylo :P jescze musze zdezak poprawic i laczenie zdezaka z blaha pod maska ;)
Andree Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 Kolejny Update :) dodalem bok. powiedzcie jak to wyglada bo jestem zmeczony i robilem tak-nijak :P napewno musze jeszcze poprawic prog z boku oraz dol :) Ale to sie dorobi :P
STANEK Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 wydaje mi się ,że zderzak zaraz obok koła jest troszkę pogięty (myślałem że to render)ale jest to samo na obydwu.Troszkę nie naturalnie to wygląda. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Andree Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 tak zgadza sie :) poprawie to na koncu :P a tak poza tym to moze byc?
Pablo Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 ladnie:)..tylko czegos tutaj nie rozumiem...patrzac na schemat z przdu ktory jest w oddali cos mi nie pasuje...tzn maska z przodu...dlaczego calkiem z przodu jest podzielnoe na 3 cezsci??? przecierz tam ma byc tylko maska i od razu chlodnica.... pozdr
Eden-3d Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 wciecie nad swiatlami jest zwalone..maska jest o wile za gruba:)
Andree Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 @ Pablo niezabardzo rozumiem co masz na mysli. Jesli chodzi ci o podzial sam to jest maska miejsce na chlodnice i swiatla no i zdezak. @Eden wiem to maske to zrobilem z starej jak swiat wersji uno bo nie mam zadnych zdjec na zywca tego wozka(tylko takie malusie mam)i jedeyne duze to jest jakas stara wersja :( ale przyjzalem sie juz na ulicy i maske poprawie ;)
Pablo Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 Andree....chodzi mi oto....duzo sie rozni od schematu z tylu.... pozdr
Andree Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 aha :) to tak jak mowilem ze maske wzialem chwilowo od innego uno(siakis staroc :P ) ale to tylko chwilowo. Dzisiaj to chyba poprawie.
inespew Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 Andree`mam`prosbe`jak`mozesz`prześlij`mi`na`mejla`blueprinty`Fiata`UNO`albo`daj`stronke`gdzie`to`[email protected]...[rotfl]
Andree Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 http://www.onnovanbraam.com/index.php?main=blueprints lub http://www.suurland.com/
Andree Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 dzisiaj niestety malo czasu :( Poprawilem maske dodalem troszke boku i tylne nadkole(ono jest inne niz przednie) Wyprostowalem zdezak :)
Andree Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 no i drugi :) ps.musze poszukac jakichs zdjec uno bo nie mam :P(mam ale tylko przednie) okazalo sie ze rzuty troszke sa niedopasowane wiec czasami robie na \"oko\"
Marcin_ps Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 ja tez czasem na oko robe alebo czasem pacze sobie na inne zdjatka jakies fotosy w koloze pomaga jak w mojej furze sie oszukalem BB czaly dzien a i tak nie znalazlem tego co chcialem
Andree Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 nom ,ja tez musze poszukac jakis zdjatek wiecej :)
Andree Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 Dzisiaj updatu juz chyba nie dam rady zrobic :( Postaram sie jutro cos wyskrobac ;)
pg Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 hmm, tak mowisz o tych fotosach, a probowales robic tak: www.google.com przelaczasz na \"grafika\" w wyszukiwarce wpisujesz \'fiat uno\' dajesz enter i wsio, jesli nie wyskoczy Ci multum fotek fiata uno to ja ide walic lbem o mur[mruga]
Andree Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 :) tak robilem,ale nie udalo mi sie znalezc tego co chcialem,owszem zdjecia uno byly ,tylko strasznie male :( A jak byly duze to albo nie z tej wersji albo pod takim katem ze nic nie bylo widac,praktycznie przod tylko.
pg Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 hmm, no jak tak to pozostaje ci chyab spacer z cyfra po osiedlowych parkingach, bo wydaje mi sie, ze fiat uno nie mial zbyt wielu profesjonalnych sesji fotograficznych:)
Pionier Napisano 15 Maj 2003 Napisano 15 Maj 2003 Witanko :) Hmmm moze jak bede mial czas to wyskocze z moja cyfrowka i zrobie zdjecia tego fiata, bo o ile pamietam to chyba nawet stoi taki przed domem :) Pozdro [piwo]
Andree Napisano 15 Maj 2003 Autor Napisano 15 Maj 2003 @Pionier bylbym wdzieczny :) a oto kolejny update :)
Rekomendowane odpowiedzi