Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nowy fiacik w noim kompie ;) Efekt pracy w niedziele. Duzo błędów(szczególnie przód okolice świateł)tył jeszcze nawet nie ruszony, przednia szyba jak widać też :). Koła nie moje (jak będa moje to będą podobne, ale może zostaną te:) Nie wiem kiedy natępny upik bo szkólka goni ;( Jakieś wskazówki??? Porady??? Wieczorkiem może pokaże siateczke, ale jest w niej taki syf, że wstyd pokazywać ;P Aha no i jak ktoś by się pytał to wspomagałem się częściowo tutkim z 3Dtotal :) (szczególnie przy przodzie auta, ale i tak siatka jest zupełnie inna :)

• Odpowiedzi 97
  • Wyświetleń 8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bubu, ja nie widzę błędów pokaż siatkę to pogadamy, poza tym fajne oponki i światła

pozdro

Napisano
  • Autor

Heheh nie widzisz ;> To dobrze :) Heh no uwierz mi ,że są (jest troszekę trójkącików i wielokątów, ale tych starałęm się nie urzywać ;) A jak chcesz siateczkę to musisz poczekać :) Albo wejdź na 3dtotal i zobacz tamta moja podobna tyle, że ze 4 razy gorsza topologia ;)

Napisano

Bubu ty to masz manie ;) lepiej zeby javor tu nie zagladal ;) nawet biednej piecsetki nie oszczedziles :P

nno ale ten przod wypadaloby naprawic jednak ;)

Napisano
  • Autor

Kome postaram sie naprawić jak czas pozwoli(no a swoją drogą pokarze siatke i mam nadzieje, że pomożecie ;P) Manie powiadasz ?? ;> heh możliwe, poprostu lubie fiaty ;)szczgulnie dużego (bodajże rocznik około 1973- chodzi mi o tego "włoskiego" czyli te pierwsze roczniki z skrzynią pzy kierownicy, chromowaną atrapą chłodnicy itp :)) Ale innym też nie pogardze :)

Napisano
  • Autor

Siateczka (to jest pierwsza w tym momencie troszeczkę poprawiłem przód, ale nie zrobiłem renderka :/ )

Napisano

no no bubu, baro fajny ten fiacik :), pracuj, pracuj, bo zapowiada sie fajnie

P.S.

jak by sie skusił na mikrusa to sie domnie odezwij na gg, bo mam gdzies szkice mikrusa na kompie

Napisano
  • Autor

Nie ma sprawy :) Jak się szkusze to się zgłosze :)

Napisano

BUBU, masz zamiłowanie do małych aut??

fajny model, z siatką trochę gorzej, można się łatwo pomieszać co i jak...

pozdro

Napisano

http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500.asp

... robione z tutorka, zreszta mojego ulubionego i moim zdaniem najdokladniejszego z tutoriali samochodowych. Coz pozatym fajne modyfikacje i czekam na efekt koncowy. Sam doszedlem do dachy tego tutoriala, ale po wycieciu maski cos strasznie brzydkiego sie mi w niej porobilo, dopiero po dodaniu meshsmootha widac w niej bledy - sam niewiem co sie dzieje - moze zaloze wkrotce posta i wam wszystkim z siatka pokaze... anrazie sam z tym walcze:P.

Napisano
  • Autor

..::Wiktor::.. Dzięki :) osobiście też mi się podoba ;)

predator19 fakt że z tutka, ale nie dokońca :) Patrz 1 post ;) No i na byrdel w siatce

;)

lpshinoda raczej do autek w podeszłym wieku i o dość ciekawej linii ;) ;)

No i malutki upik (szkoła bleeee wymiotuje juz nią ;( ) Poprawiona siateczka z przodu (w miarę możliwości i czasu ;)) Lekko zaokrąglona cała karosa (dół) nie patrzcie na boczną szybe ;P No prowizoryczna boczna szyba (do wymiany) Prowizoryczne kierunki (coś chyba w nich zmienie) To by było tyle :) Aha no i znaczek z przodu hehehe ;) Poprawiona przednia szyba. Nie wiem kiedy następny upik :( Jakieś rady, propozycje??? Wnętrze ma być z prototypu nowego fiata 500 po moich przeróbkach bez tego by się chyba nie obeszło :)

No i nie wiem czy będą tylne siedzenia czy może jakieś cosmic audio?? Ale jak siedzenia to audio i tak swoją drogą (przecierz zostaje ogromny przedni bagarznik ;P) Aha no i jak dam rade chciałbym wymodelować coś na wzór silnika :) Oczywiście coś większego (V8 buehehehe ???;););););))

Napisano
  • Autor

Zalążek audio ;) Ogólnie jeszcze siatka tego czegoś do poprawy, te 3 małe plany to miały być lcd, ale środkowy chyba zmienie na 2 kondesatory czy cewki czy jak to tam się zwie, no i jakiś wzmacniacz może upchne ;P Ta śmieszna gwiazdka będzie poprawiona albo wogóle usunięta :)

Napisano

masz rację z tymi kierunkami co najmniej bym je zmniejszył (tak to wygląda na tym ujęciu) i nie wiem może jeszcze bym proponował bardziej stożkowe

Napisano
  • Autor

Fakt kierunki conajmniej dziwne ;) A oto cdn (troszkę poprawek z tyły i jakieś wzmacniacze, wyświetlacze czy coś tam trzeba jeszcze wyonać, no i jak widać jeszcze szyba troszeczkę faluje ;)

Napisano

yyy... co jest z tyłu ;-) ? troche dziwnie wyglądają te głosniki z tyłu, nie lepsze byłyby podwójne zamiast potrójnych?

Napisano
  • Autor

MOżliwe dlatego napisałem, że coś będzie poprawiane, dodawane :) No to powadasz tylko 2??? Ale to troszeczkę taki standart ;);) ;P Heh ok pomyśle jeszcze nd zabudową tyłu :)

Napisano

noe no Bubu, z tyłem to bez kitu przesadziłeś, przód jeszcze ujdzie, chociaż moim zdaniem są tam za duże głośniki, a z tyły wygląda jakby na tylniej kanapie leżał wielbłąd

pozdro

Napisano
  • Autor

Dla odmiany początek silnika (bodajrze to jednostka napędowa PORSCHE 356)

Jest robiona bez MS (tam jest na jednej z części ale chyba zrezygnuje, dlatego, że zje mi on troszeczkę poly, a samo model samochodu będzie miał ich chyba dużo ;P)

Napisano

nie jest zle.. nawet jest ladnie :P tylko postaraj sie jakos zamocowac :P

Napisano
  • Autor

Hmm no jeszcze nie będe "mocował" bo jeszcze nie jest skończony :) Dojdzie jeszcze opare elementów i wtedy się pomysli nad mocowaniem :)

Napisano

nom nom

autko nietypowe ale fajne

chciałbym mieć takie audio:]

mnie razi tylko ta perfidna reklama goodyeara

Napisano
  • Autor

Marvey--> patrz 1 post tam jest wszystko na temat kół ;) Audio jeszcze do poprawy:)

Lt.Knysha--> dzięki piękne :D

Napisano
  • Autor
  lpshinoda napisał:
całkiem nieźle wygląda ten silnik, ile on ma cylindrów?

pozdro

Z tego co widze na referkach to ma dwa ;P Tyle, że może ma 4?? Heh sam nie wiem i mnie to zastanawia, ale ma raczej 2 :D A z jednego wychodzą 2 rury ;P No i problem jest w tym że te referki to chyba zdjątka jakiegoś modelu w skali 1:8 :) heh innych nie znalazłem tak więc jak ktoś wie gdzie można znaleźć to prosiłbym bardzo o namiary :D

Napisano

witam!!

samochod jako samochod mi sie strasznie nie podoba :)

wstydzilbym sie takim jezdzic ;P

no ale model ladny:D

pozdro

Napisano
  • Autor
  nielot007 napisał:
witam!!

samochod jako samochod mi sie strasznie nie podoba :)

wstydzilbym sie takim jezdzic ;P

no ale model ladny:D

pozdro

Hehehe spox ;) Mi się podoba :) I nie wstydziłbym się takim jeździć :) No każdy ma soje zdanie :) I dziękuje za pochwałe modelu jako modelu ;P

Napisano

na razie jeszcze nie grzebałem, ale jak coś znajde to dam ci znać, tymczasem dawaj upik jakiś

pozdro

Napisano
  • Autor

No może i dałbym upik ale szkoła mnie goni (dziś poprawiłem troszeczke :D , ale jeszcze jutro mata ;( no i czas tylko do jutra ogólnie to ten i tamten tydziem wykończył mnie fizycznie i tymbardziej psychicznie dlatego nic nie dałem) PO jutrze powinno się coś pojawić :D

Napisano
  • Autor

Może nie upik, ale....;P Ucze się materiałów ;) Mam problem i jak nie znajde rozwiązania to się was zapytam ;)

Napisano

fajnie to nawet womponowales tylko troche chyba proporcje i materialy ale piszesz ze pracujesz wiec sie nie czepiam i zycze powodzenia:D:D

pozdro

Napisano

ladnie, tylko: dorob szybe, zmien shadowsy na area, mam wracenie ze kola ocieraja sie o karoserie(ale moze to tylko zludzenie), wstaw jakas pasujaca kolorystycznie mape hdrii, albo wymodeluj kawalek sceny, tyle :P

Napisano
  • Autor

GRiPi--> szyba juz jest ;P

Hdr'ka też już próbowałem dobrać (niestety nic nie pasuje

Co do scenki to wogóleon tu nie będzie chyba ;) Zrobie jakąś (jak dam rade)

Chyba że ktoś ma jakieś zdjątka bulwaru we Włoszech czy czegoś w wpodobnym kilmacie?? Zatłoczona ulica?? No sam nie wiem ;)

Napisano
  • Autor

KamillM-->fajno, że się podoba i mam nadziejeee, że jak dokończe będzie podobało się badziej ;P

nielot007-->fakt. Zgadzam się w 100%, że mat są lipne, ale to tezzz wynika z mojego problemu na który nie znalazłem jeszcze odpwiedzi ;( Chyba będzie trzeba się dowiedzieć od kogoś wyższego starzem(niedługo bo pomysły na jego wyeliminowanie i się kończą ;( )

Napisano

już wiem Bubu czego mi jakoś brakowało w tym apdejcie, lusterek, ten samochód nie ma lusterek bocznych

pozdro