boms Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Witam, po dluuuuuuugiej przerwie wracam. Przez maturke i pierwszy semestr studiow mialem troszke przerwy w 3d, wiec na "rozgrzewke" wrzucam modelik, nad ktorym siedzialem ostatnio w przerwie miedzy kolokwiami... Nalozone mapy bump. Renderowane przy uzyciu okrojonej wersji Brazila, Rio. Wybaczcie slaby sampling i ogolnie slaba jakosc, ale moj obecny sprzet nie wyrabia. Licze wkrotce na zmiane, wiec pewnie cos sie niedlugo poprawi...
mentaller Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 nieźle, powiedziałbym nawet bardzo dobrze ;-). czy zrobiłeś te napisy "sony", displacem ?
polka dot Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 no bardzo pozadne sluchaweczki :> fajny bumpik ale nie lepiej jakbys robil displacem? chociaz nie wiem czy w brazilu cos takiego jest ;> no czekam na jakies materialy, pozdr
Salvator Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 fajny bumpik ale nie lepiej jakbys robil displacem? chociaz nie wiem czy w brazilu cos takiego jest ;> LOOL:) a ze swojej strony dodam że bardzo ładny modelik bez widocznych błędów i wysokim poziomie detali. Teraz tylko na renderek czekam.
Tomek Kosiorek Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 fajne fajne-powodzenia! edit: fajno ze zyjesz:)
hcpiter Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Fajnie nawet wypas ! P.S czekam az nałozysz materiały :)
boms Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 *mentaller - wypukly napis sony robiony wytlaczanym splajnem (ten na boku), a reszta (wklesle SONY, CE i wypukle "made in china") bump... Do displace'a musialbym chyba bardzo mocno siatke zagescic, prawda...? Dziekuje wszystkim za komentarze, ale co do materialow, to wlasnie mam problem... Musze troszke porozkminiac Brazila, bo jak daje czarny material, pojawia sie czarna plama, pomimo, ze daje brazilowe swiatlo... Tak jakby go wcale nie widzial... tzn, to swiatlo jest jako global i indirect... moze to dlatego? zna sie ktos dobrze na Brazilu....? Need help... P.S. Dolaczam siatke...
curka Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 bardzo fajne sluchawki. czekam na muzyke ;)
Radus_Keles Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Bardzo fajne słuchawki. Sam mam w domu podobne ;-)
DonVito Corleone Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 NAJS...gratulacje :], czekam na gotowa scenke :>
jckob Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Jak zrobiles te poduszeczki.....tzn te zmarszczki na nicch...ogulnie praca fantastyczna.
JunioR Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Cze, modelik wypas !! życze powodzenia w texturowaniu !
zipper Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 jesli uzylbys Vraya ... i Vray dispace mod to nie musialbys siatki zageszczac ;] model bomba ... pozdrawiam
boms Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 Dziekuje bardzo za pochlebne opinie... Choc szczerze powiedziawszy wolalbym na tym etapie slowa krytyki, wzglednie rady dotyczace Brazila... Btw, czy ktos z Was jeszcze korzysta z tego renderera? Czy moze odszedl juz zupelnie w zapomnienie? Mentala nie kumam za bardzo, a V-Raya nie probowalem. P.S.Tomek (Kosiorek), jesli masz moje GG, odezwij sie, prosze. Nie mam listy kontaktow.
curka Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 ja uzywam brazila,ale szczerze mowiac z zakonczeniem obecnego projektu planuje przesiadke na vraya,bo to teraz chyba na czasie ;) zartuje,ale wszyscy tak chwala i widze efekty,wiec chyba warto. ale brazil tez daje rade :] pozdro
sith_LORD Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 noo booms dawno cie tu nie widzialem.. dalej w Gdańsku siedzisz? a propo.. model na poziomie,a propo ile go skrobales?
boms Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Napisano 21 Kwiecień 2005 jckob - namalowalem sobie mape bump w Photoshopie :] curka - dzieki za wsparcie w Brazilowaniu ;) Potrafisz dodac otuchy :D sith_LORD - tak, Politechnika Gdańska, wydzial Elektroniki Telekomunikacji i Informatyki (tzw ETI, czyli tam, gdzie lataja siekiery ;)) Co do modelu, dlubalem go w sumie jakies 4-5 dni, ale z kilkudniowymi przerwami na kolokwia... :P A propos, wracam do fizyki kwantowej, bo w poniedzialek kolos... Wrrr... Oby do wakacji... ;)
Rekomendowane odpowiedzi