Marx Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Witajcie.. Poszukuję osoby, która zechciałaby udzielić mi lekcji 3d Studio Max (oczywiście odpłatnie). Aktualnie robię wizualizacje w maxie (jest to architektura i wnętrza). Chciałbym jednak poznać może jeszcze jakieś tajniki tego programu (których do tąd nie udało mi się odnaleźć). Przede wszystkim potrzebuję kogoś kto pomoże mi w modelowaniu w 3d Studio - z tym radze sobie najsłabiej. Jak napisałem, kompletnym laikiem nie jestem, także może dużo problemów ze mną nie będzie. A zależy mi na umiejętnościach bo bardzo pomoże mi to w dotychczasowej pracy. Jeśli jest ktoś chętny i mógłby udzielić mi "korków" na dłuższy lub krótszy okres to bardzo proszę o kontakt: tel. 0-504 150 738 e-mail [email protected] Pozdrawiam. Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 marx najpierw pokaż jakąś swoją pracke żeby chociaż mniej więcej wiadomo było na jakim jesteś poziomie wtedy będzie coś można powiedzieć z tego co opisałeś niewiele się dowiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marx Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 marx najpierw pokaż jakąś swoją pracke żeby chociaż mniej więcej wiadomo było na jakim jesteś poziomie wtedy będzie coś można powiedzieć z tego co opisałeś niewiele się dowiedziałem Ok...Wysyłam niektóre z moich pracek.. Chciałbym tu zaznaczyć, że są to moje projekty i te widoki były robione dla potrzeb koncepcji aby klient mógl mniej więcej zobaczyć model przestrzenny. Także nie jest to dopracowywane na elegancko. Render jest robiony standardowy w maxie + małe poprawki w photoshopie. Niestety nie miałem jeszcze okazji robić czegoś np. na plakat :(:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marx Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 no i jeszcze jeden budynek i jakies wnetrza.... Jak widać: często modeluje w auto cadzie - póżniej importuje do maxa. Jak mam więcej czasu to staram się robić to w maxie ale są to raczej proste, bardzo proste rzeczy. Z czym sobie nie radze? np. modelowanie wanny, umywalki itp. p.s. do moderatorów: jeśli coś żle zrobiłem (np.załączyłem widoki) to prosze o upomnienie a poprawie się na pewno :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 marvery :) a co?? masz ochotę dojerzdzać do warszawy na korepetycje? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 przydalaby ci sie lekcja vray-a :) u prof evermotion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 asblaze jak mi będzie płacił za paliwo i czas spędzony w podróży to jak najbardziej:] poza tym co za problem wsiadam do mojego concorde'a 15 min i lestem na miejscu:) dołączam się do Marcia_ps światło u ciebie kuleje (nigdy nie widziałem takiej drogi króra by odbijała wszystko jak lustro (apropos 3 renderu)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 (nigdy nie widziałem takiej drogi króra by odbijała wszystko jak lustro (apropos 3 renderu)) droga, jak droga, ja spostrzeglem ze trawa tez sie odbija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marx Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2005 (nigdy nie widziałem takiej drogi króra by odbijała wszystko jak lustro (apropos 3 renderu)) droga, jak droga, ja spostrzeglem ze trawa tez sie odbija. Haha.. To wiem... ale moim zdaniem robiac taki widok w bardzo krotkim czasie, takie odbicie dodaje troche uroku obrazkowi. Co do swiatel, innego renderera - nie radze sobie - dlatego tez wystawilem to ogloszenie (w v-rayu np. cos zaczalem probowac ale nie za bardzo mi wychodzilo). Jak rowniez modelowanie nie umiem wszystkiego. Nie umiem a chcialbym np. potrafic zrobic model jakiegos samochodu. Z prostymi rzeczami radze sobie. Ale juz cos bardziej zlozonego to niestety. Z reszta od poczatku wszystkiego uczylem sie sam i nigdy nie mialem stycznosci z ludzmi, ktorzy robia wizualki. Takze nie mialem nawet mozliwosci podejrzec czegos u kogos albo uslyszec jakiejs podpowiedzi..... Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 hm Marx polecam zakup plyt DVD z VideoTUTKAMI sa wlasniew promce w firmie evermotion http://evermotion.org nie chce ich reklamowac ale ja mam pare ich plytek, problem to ze sa one po angkielsku, ale zawsze mozna ich osobiscie poprosic o wyjasnienie pewnych spraw :) naprawde polecam i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Nom, na evermotion jest kupa tutkow apropo vray'a, ostatnio tez wydali tutek o modelowaniu samochodu. Tak wogole to po co placic jak wszystkiego mozna nauczyc sie z sieci, grunt to obserwowanie innych a umiejetnosci przyjda z czasem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Tak wogole to po co placic jak wszystkiego mozna nauczyc sie z sieci, grunt to obserwowanie innych a umiejetnosci przyjda z czasem :) to szczera prawda jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Wlasnie - dziwie sie ludziom ktorzy majac dostep do netu nie korzystaja z jego pomocy przy nauce-jezeli ktos chce sie nauczyc np. jak modelowac samochod to tutoriali do tego w necie jest od groma- jezeli przejrzysz chocby stronke 3dtotal to masz juz ze 3 sposoby jak to zrobic-proponuje wiec ustawic sobie wolny weekend, siasc do kompa i przerobic choc jeden tutorial-zobaczysz ze jak sam nauczysz sie robic modele to poza wiksza satysfakcja bedziesz mial wieksza wiedze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Wlasnie - dziwie sie ludziom ktorzy majac dostep do netu nie korzystaja z jego pomocy przy nauce-jezeli ktos chce sie nauczyc np. jak modelowac samochod to tutoriali do tego w necie jest od groma- jezeli przejrzysz chocby stronke 3dtotal to masz juz ze 3 sposoby jak to zrobic-proponuje wiec ustawic sobie wolny weekend, siasc do kompa i przerobic choc jeden tutorial-zobaczysz ze jak sam nauczysz sie robic modele to poza wiksza satysfakcja bedziesz mial wieksza wiedze :) swieta prawda, poza tym masz w kieszeni kase którą chciałeś wydać na "nauczyciela" :D wiec do roboty pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Nauczyciel jest dobry tylko wtedy kiedy ma duże umiejętności i masz mało czasu na opanowanie jakiegoś dzialu w 3d. W innym wypadku dużo lepiej jest zachować kase i nauczyć się samemu przy pomocy tutków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Ja jestem z okolic, ale mysle, ze Tobie nauczyciel nie potrzebny, zajmij sie Mentalem, oszczedzisz kolejny chajs, albo jak chcesz to v-ray, wydaje mi sie ze jest wiecej tutkow. Trzeba duzo czytać i sie niestety namęczyć. Z reszta to mi by sie przydal jakby mil ktos byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi