Napisano 22 Kwiecień 200519 l Bardzo prosta scenka. Kolejna z cyklu: "Mój następny krok do fotorealizmu". Wszelkie uwagi mile widziane...
Napisano 22 Kwiecień 200519 l robiac trzy sciany i directa swiecacego z nieba przez sufit nie osiagniesz raczej oswietlenia przypomniajacego indoora - lepiej zrob cale pomieszczenie i jakies pozadne oswietlenie :) modele za proste som chyba
Napisano 22 Kwiecień 200519 l rzeczywiście zrób całe pomieszczenie, poza tym ja bym zlikwidował te cylindry razem z tą małą szufladką, kwiatek też do śmieci pozdro
Napisano 23 Kwiecień 200519 l Autor Odwołując się do poprzadnich wypowiedzi... Robiona scena oparta jest na pewnym zdjeciu i moim zamiaren nie jest robienie żadnych rewolucji, szczególnie w perspektywnie. Dlatego robienie całego pokoju odpada. A teraz mały opdate...
Napisano 23 Kwiecień 200519 l no mi sie wydaje ze troche daleko jeszcze do fotorealizmu, popracuj nad materialami, oswietleniem i renderem.
Napisano 26 Kwiecień 200519 l nie no rzeczywiście..... szampek, jak zobaczyłem twoje okna, pękłem ze śmiechu, kto chciałby wstawić sobie takie okna :D, na temat pracki już się wypowadałem, a raczej nie widzę nic nowego pozdro
Napisano 26 Kwiecień 200519 l No, do fotorealizmu to jeszcze trochę daleko, ale jak mówią Chińczycy, każda, nawet najdłuższa droga zaczyna się od zrobienia pierwszego kroku. Na razie jest plastikowo. Pozdrawiam
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Autor Czas na zmiane koncepcji tworzenia... Czas na bardziej zaawansowane rozwiązania... Czas na... nowy render... I oto prosze, nadchodzi... Wielki, dumny, gotowy by go ocenic krytycznym okiem. Wiec oceniajcie... :D
Napisano 30 Kwiecień 200519 l Emm... troche malo widac na tym wielkim i dumnym renderze :p W sumie to schody jak schody, moglbys cos wiecej wrzucic.
Napisano 30 Kwiecień 200519 l Czas na zmiane koncepcji tworzenia... Czas na bardziej zaawansowane rozwiązania... Czas na... nowy render... I oto prosze, nadchodzi... Wielki, dumny, gotowy by go ocenic krytycznym okiem. Wiec oceniajcie... :D Przynajmniej poczucia humoru Ci nie brakuje ... ;) Co do sceny - kto projektuje balustradę (pomijając jej estetykę) tak przymocowaną do schodów (no oprócz Ciebie) ???!!! Przełącznik światła trochę za nisko.
Napisano 30 Kwiecień 200519 l Tak ogólnie to całkiem ładnie Tobie wyszły te schody, ale szafka to jest z paru boxów. Mam rację???Oświetlenie Ci trochę nie wyszło, ale ładnie dobrałeś teksturki. Życzę powodzenia.
Napisano 1 Maj 200519 l Autor Kolorowy update :D I jeszcze edit... (to ten drugi render, jakby ktoś nie wiedział ;p)
Napisano 2 Maj 200519 l Autor Kolejny update... P.S. Może ktoś w końcu napisałby mi, jak osiągnąc fotorealizm...!? Edit (drugi render)!!
Napisano 2 Maj 200519 l Co do fotorealizmu to chyba pozostaje metoda prób i błędów; poza tym fajnie się prezentuje
Napisano 2 Maj 200519 l Ja jestem nadal na nie ! Po co ten "koc" na schodach? podpora na drugim stopniu jest zbędna, a ta na pierwszym jest do poprawy - sterczące wkręty na wierzchu nie dodają uroku wnętrzu - polecam zajrzeć do jakiejś gazety z fotkami schodów albo folderu.
Napisano 3 Maj 200519 l Autor MOTHMAN teraz to się chyba zdziwisz... To nie jest mój projekt!! (w sensie nie ja projektowałem wnętrze). To ściągnięta fotka z netu, ze strony jakiejś firmy zajmujacej się dekoracją wnętrz... To oni tak to zaprojektowali, a oni zapewne znają się lepiej na tym co robią niż taki nowicjusz jak ja...
Napisano 3 Maj 200519 l Rozumiem, ale zawsze możesz zrobić lepiej niż oni i nie powtarzać ich ewentualnych błędów ;)