SZAMPEK Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Bardzo prosta scenka. Kolejna z cyklu: "Mój następny krok do fotorealizmu". Wszelkie uwagi mile widziane...
polka dot Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 robiac trzy sciany i directa swiecacego z nieba przez sufit nie osiagniesz raczej oswietlenia przypomniajacego indoora - lepiej zrob cale pomieszczenie i jakies pozadne oswietlenie :) modele za proste som chyba
lpshinoda Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 rzeczywiście zrób całe pomieszczenie, poza tym ja bym zlikwidował te cylindry razem z tą małą szufladką, kwiatek też do śmieci pozdro
SZAMPEK Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Napisano 23 Kwiecień 2005 Odwołując się do poprzadnich wypowiedzi... Robiona scena oparta jest na pewnym zdjeciu i moim zamiaren nie jest robienie żadnych rewolucji, szczególnie w perspektywnie. Dlatego robienie całego pokoju odpada. A teraz mały opdate...
JunioR Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 no mi sie wydaje ze troche daleko jeszcze do fotorealizmu, popracuj nad materialami, oswietleniem i renderem.
GRiPi Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 proporcje okna-komoda i reszta chyba troche zawalone... :P
lpshinoda Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 nie no rzeczywiście..... szampek, jak zobaczyłem twoje okna, pękłem ze śmiechu, kto chciałby wstawić sobie takie okna :D, na temat pracki już się wypowadałem, a raczej nie widzę nic nowego pozdro
slate Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 No, do fotorealizmu to jeszcze trochę daleko, ale jak mówią Chińczycy, każda, nawet najdłuższa droga zaczyna się od zrobienia pierwszego kroku. Na razie jest plastikowo. Pozdrawiam
SZAMPEK Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 Czas na zmiane koncepcji tworzenia... Czas na bardziej zaawansowane rozwiązania... Czas na... nowy render... I oto prosze, nadchodzi... Wielki, dumny, gotowy by go ocenic krytycznym okiem. Wiec oceniajcie... :D
Baton Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Emm... troche malo widac na tym wielkim i dumnym renderze :p W sumie to schody jak schody, moglbys cos wiecej wrzucic.
MOTHMAN Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Czas na zmiane koncepcji tworzenia... Czas na bardziej zaawansowane rozwiązania... Czas na... nowy render... I oto prosze, nadchodzi... Wielki, dumny, gotowy by go ocenic krytycznym okiem. Wiec oceniajcie... :D Przynajmniej poczucia humoru Ci nie brakuje ... ;) Co do sceny - kto projektuje balustradę (pomijając jej estetykę) tak przymocowaną do schodów (no oprócz Ciebie) ???!!! Przełącznik światła trochę za nisko.
kat21 Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Tak ogólnie to całkiem ładnie Tobie wyszły te schody, ale szafka to jest z paru boxów. Mam rację???Oświetlenie Ci trochę nie wyszło, ale ładnie dobrałeś teksturki. Życzę powodzenia.
SZAMPEK Napisano 1 Maj 2005 Autor Napisano 1 Maj 2005 Kolorowy update :D I jeszcze edit... (to ten drugi render, jakby ktoś nie wiedział ;p)
SZAMPEK Napisano 2 Maj 2005 Autor Napisano 2 Maj 2005 Kolejny update... P.S. Może ktoś w końcu napisałby mi, jak osiągnąc fotorealizm...!? Edit (drugi render)!!
kuba333 Napisano 2 Maj 2005 Napisano 2 Maj 2005 Co do fotorealizmu to chyba pozostaje metoda prób i błędów; poza tym fajnie się prezentuje
MOTHMAN Napisano 2 Maj 2005 Napisano 2 Maj 2005 Ja jestem nadal na nie ! Po co ten "koc" na schodach? podpora na drugim stopniu jest zbędna, a ta na pierwszym jest do poprawy - sterczące wkręty na wierzchu nie dodają uroku wnętrzu - polecam zajrzeć do jakiejś gazety z fotkami schodów albo folderu.
SZAMPEK Napisano 3 Maj 2005 Autor Napisano 3 Maj 2005 MOTHMAN teraz to się chyba zdziwisz... To nie jest mój projekt!! (w sensie nie ja projektowałem wnętrze). To ściągnięta fotka z netu, ze strony jakiejś firmy zajmujacej się dekoracją wnętrz... To oni tak to zaprojektowali, a oni zapewne znają się lepiej na tym co robią niż taki nowicjusz jak ja...
MOTHMAN Napisano 3 Maj 2005 Napisano 3 Maj 2005 Rozumiem, ale zawsze możesz zrobić lepiej niż oni i nie powtarzać ich ewentualnych błędów ;)
Rekomendowane odpowiedzi