curka Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 koniec pracy. oceniajcie. EDIT: poprawilam link bo tamten chyba niedobry byl... ___________________________________________________________ ============TUTAJ GALERIA 16 OBRAZOW:============== http://img223.imageshack.us/gal.php?g=vizcopy.jpg ___________________________________________________________ a tutaj takie dodatkowe obrazki pokazujace z grubsza moj model (TO TYLKO DODATEK, wlasciwe prace w galerii) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 oj Curko łączę się z Tobą w radości ze skończonego projektu :) gratuluję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 dziekuje. jeszcze tylko kilka stron na pismie i juz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 C'est genial...:D fajno to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 ile czasu nad tym pracowalas. Poprostu genialne !!! heh jak bym znalazl prace w takim zawodzie nieukrywam ze bym sie cieszyl. bardzo mi sie podoba good Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 świetnie gratulacje trochę to trwało (cóż nie od razu BUW zbudowano) ale jaki efekt!! wyróżnienie dla ciebie curka to jest mój setny post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 ile robilas to co przedstawilat tu na tych 5 fotkach? rozumiem , ze pracowlas na jakis blueprintach ktore ktos narysowal a ty wizualka, ale patrzac na te foto z gory, nei mylilo ci sie tak troche, tyle tych tam kolecvzek itp narysowane? Scena wydaje sie być duża, jaki masz komputer? aha co z tym pismem, cos jeszcze musisz opisać to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 dziekuje dziekuje. robilam dlugo. nie powiem ile ;) ale to tyle trwalo,bo duzo sie w tym czasie musialam nauczyc. zrobione na podstawie planow cadowskich od uprzejmego pana architekta (mialam rzuty i przekroje, eleawcji niet) komputer athlon xp 1,8, 1giga, karta radeon 9800pro atlantis (ale dopiero odkad stara sie spalila ;)) a napisac musze jeszcze opis, czyli prace teoretyczna bo to projekt do szkoly.ale juz i tak koncze :) dziekuje za mile slowa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 To, że nie ma tekstur to efekt zamierzony jak się domyślam :). Bardzo ładnie, szczegółówo... Nie ma się do czego przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 nie ma tekstur? halo!!! tam jest link do galerii tak??? 16 renderow na moje oko z teksturami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 nie ma tekstur? halo!!! tam jest link do galerii tak??? 16 renderow na moje oko z teksturami... Aaa... Wybacz, ślepy jestem. Całą noc nie spałem i nawet tego linka nie zauważyłem. Jestem pod jeszcze większym wrażeniem :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 ciesze sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 kuuuuupa modelu ;) duzeo tego naprawde, podziwiam za wytrwalosc ;) gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 no wiesz co kome! to nie jest kupa! to moje dzielo ;) ale dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
::::: maxczaku ::::: Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Witam Jest tego naprawdę duzo...opasły projekt. Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 piszecie,ze duzo tego. a to w sumie wiem ;) a ja jestem naprawde bardzo ciekawa czy wam sie podoba? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 duze i ladne, ma swoj styl. podoba mi sie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 mi sie podoba, ale tak naprawde szczerze, wole ogladac te obrazki na forum nzi te rendery, takie fajniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 mi też sie podoba, ale coś mi sie wydaje jakby te rendery były robione bez antyaliasingu... szkoda. no chyba że mam coś z oczami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 na pewno byly z aa. zauwazylam,ze zalezy w jakiej rozdizleczosci sie je oglada.w zmniejszeniu cos jakby szwankuje. tak mi sie przynajmniej wydaje. w kazdym razie dzieki za mile slowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Gratuluję. Coś tak czuję, ze to było bite pół roku roboty. Cały czas z zaciekawieniem śledziłem postępy i cieszę się, ze już jest gotowe. Napisz, jaki będzie efekt obrony tej pracki. Jest on co prawda wysoce przewidywalny, ale profesorowie bywają kapryśni. :D Pozdrawiam serdecznie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelforge Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Wszystko pięknie, tylko z doświadczenia dodam, że malkontenci nie znający się na grafice (czyli ludzie którzy na ogół są odbiorcami wizualizacji) przyczepią się do trzypunktowej perspektywy, tj. do tego że budynki wyglądają jakby się miały zaraz przewrócić. Mimo wszystko pionowe krawędzie powinny być równoległe i...pionowe;). Poza tym w porządku:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 GRATULACJE!!! No i po bólu ;P Osobiście jestem pełen uznania, że uwzględniałaś w pracy każdą najmniejszą uwagę która padła w WIPie, nawet złośliwą, miło się śledziło wątek - szkoda że się skończył ;) Podobnie jak wyżej - czekam na wynik obrony - chociaż jestem o niego spokojny. Życzę wielu sukcesów w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 malkontenci nie znający się na grafice (...) przyczepią się do trzypunktowej perspektywy (...) Mimo wszystko pionowe krawędzie powinny być równoległe i...pionowe;). Chciałem zauważyć że perspektywa boczna rozbieżna (ta z "pionowymi liniami"), też ma co najmniej trzy punkty zbiegu (jeżeli założyć że przedstawia sześcian): chodzi o punkt niewłaściwy (np. N∞) jako punkt zbiegu dla "pionowych" a reszta punktów zbiegu na horyzoncie. ;P A budynek jak dla mnie to nie sprawia wrażenia "przewracającego się" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 shogunn, dziekuje pieknie. pixelforge, pewnie masz racje, ale tym razem (poza tym ze do szkoly) robilam ta prace tak naprawde dla siebie. duzo sie przy niej nauczylam i staram sie wyciagnac wnioski na przyszlosc.nie mowie,ze nie ma tu bledow czy niedociagniec,ale generalnie jestem zadowolona. natomiast bardzo dziekuje za odrobine krytyki, gdyz jest ona dla mnie bardzo cenna.powaznie :] ogolnie mialam duze problemy z ogarnieciem tego budynku przy ustawianiu ujec i wiem ze taka perspektywa moze jest nieco dziwna,ale taka jest i juz :) niech tak zostanie.jak bedzie nastepnym razem zobaczymy. MOTHMAN, bardzo milo ze sledziles wipa i ze sie podoba. pewnie jeszcze kiedys zaloze jakiegos wipa wiec don't worry ;) pewnie tylko nie bedzie to taki spaslak jak buw ;) ogolnie wszystkim bardzo dziekuje za mile slowa i za odrobine krytyki, bo ona tez jest potrzebna. przy okazji jak juz sie tak rozpisalam dziekuje tym, co pomogli, za pomoc, bo nie wiem jak wygladalby ten projekt gdyby nie wip :) pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 jeszcze jedno... zapomnialabym sie pochwalic! wydrukowalam prace pisemna wraz z kilkoma renderami i jestem nader zadowolona no i pierwsza ocena juz wpisana :) ta najlepsza czyli BARDZO DOBRA. zobaczymy jak bedzie dalej, bo z promotorem bylo latwo. gorzej recenzent i komisja. ale jakos zupelnie sie tym nie martwie ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Ja napisze tylko dwa slowa :) Wow i gratuluje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 fajne- gratulacje zasluzonej oceny i powodzenia dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Podoba mi sie to, co panowie mowia, ze sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Rzeczywiście kawał dobrej roboty. Jeśli miałaś przygotowane białe koperty dla komisji, możesz je zachować na później, bo taka praca zasługuje na bdb bez żadnych "wspomagaczy"....:D Gratulacje i życze dalszych sukcesów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Bardzo ladnie :). Kawal dobrej roboty. Gratsy :). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzik Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 smeim twierdzic, ze wsrod prac dyplomowych naszej szkolki ta mnie powalila i chyba prowadzi... prawie na pewno... no pelen odlot... gratuluje, bo to kawal wysmienitej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zelazko Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 A ja nie napisze nic ;) Albo jak nasz profesor: "jest OK". i teraz jest już wszystko jasne, prawda Curka? Naprawde fajnie Ci to wyszlo i jak to slyszalem ostatnio od chlopaka z naszej grupy: "Ja nie chce bronic po Was", tak wiec bedzie dobrze, a obrona nie ma co sie martwic. Rozwalimy i recenzenta i komisje, a tak jak napisalem kiedys tam, zaczelas od BUW, skonczysz pewnie na wirtualnej mapie Warszawy. Wiem jedno, byloby to mistrzostwo swiata, tak zreszta jak Twoja pracka dyplomowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gheed Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arlathan Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 nie tylko Ty =) świetna robota tak, nie chcę bronić po Was =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 dziekuje pieknie wszystkim. chwile mnie nie bylo, wracam na forum a tu tyle milych slow :) jest mi bardzo bardzo milo. pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZikO Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 Wchodze sobie na stronke tak zeby poogladac i co widze ... swietna prace. Gratulacje za ocene i za projekt. Przy okazji (bo ja jestem poczatkujacy) mozesz uchylic choc rabek tajemnicy jak wymodelowalac drzewko (chyba go gdzies tam widzialem). Mam podobny problem i nie wiem jak sobie z tym poradzic. Dzieki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 3 Maj 2005 Autor Share Napisano 3 Maj 2005 drzewka to plugin treeshop czy cos,ale tak naprawde to tylko plane'y z mapa opacity.ot co ;) dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 kurcze super ci to wyszlo, widac ze sie nielze napracowalas. Jestem pelen podziwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZikO Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 drzewka to plugin treeshop czy cos,ale tak naprawde to tylko plane'y z mapa opacity.ot co ;) dziekuje i pozdrawiam. Dzieki wielkie za info. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2005 zaraz mnie tu skrzycza za ten odgrzewany kotlet,ale co mi tam zaryzykuje... mili panstwo po dlugim czasie doczekalam sie terminu obrony mojej pracy (prezentowanej w tym watku), a termin ten w najblizszy czwartek (14.07) pisze,bo licze na zacisniete kciuki forumowiczow :) jak bedzie czym to sie oczywiscie pochwale. poki co pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 no dobra, ostatni raz podbijam watek ;) chcialam sie tylko pochwalic,ze obrona juz za mna i ze obronilam na BARDZO DOBRY i w ogole mowcie do mnie *Pani Inzynier* i w ogole dziekuje za uwage :) mam wakacje! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 moje gratulacje :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 Ja także GRATULUJE ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyok Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 No! Jeszcze nie miałem okazji wypowiedzieć się co do modelu, bo rzadko zaglądam. Bardzo ładnie – przejrzysta siateczka tyle poly ile potrzeba i nic ponadto - moje gratulacje Pani Inżynier :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2005 dziekuje panom pieknie :) panie kyok-mam nadzieje,ze oprocz modelu zauwazyles tez galerie z wizkami (bo juz byli tacy co to ja przeoczali ;] a ona wazna jest!) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyok Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 Widziałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piecho Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 ahoj! przepraszam za wznawianie dawno wygasłego tematu, poszukuję jednak kontaktu do użytkowniczki "curka" (ponieważ już chyba dawno forum tego nie odwiedza). tworzę stronkę internetową dla mojego wydziału uczelni i bardzo pragnął bym skorzystać (jesli się curka zgodzi) z jej pracy tzn. frontu biblioteki uw ponieważ w realu takiego zdjęcia jak mogła by wyeksportować praktycznie zrobić się nie da. jeśli ktokolwiek byłby zdolny mi pomóc proszę o kontakt gg:3636532 lub tu na PM z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi