PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 ustawianie _materialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 krok drugi cos sie musi odbijac w szkle wiec jakies hdri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 krok trzeci ustawienie renderera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 oto i pierwszy render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 Jak zwykle jesteś niezastąpiony. Pozdrowienia. [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 oto korekta materialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 poczekaj az skoncze hehehe wlasnie pisze go online :) render z koreka mapy odbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 hmm terraz caustik oto ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 a oto co wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 ja osobiscie3 jestem juz zadowolony ale wiem ze niktorzy z was lubia super caustik eheheh wiec oto ustawienia vray nie liczy nam odnowa mapy Caustik tylko bierze ja z pliku mozna sie bawic do woli serczradjusem i miltiplem - bez czekania na rezultat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 oto przegiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 to bedzie dobre do tej skali chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 a oto rezultat dla mnie ten caustik jest jesszcze za jasny ale wystarczy obnizyc multiply i w droge gheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 21 Maj 2003 Autor Share Napisano 21 Maj 2003 to juz koniec jak macie jakies pytanka to walcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaros Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 Bardzo fajne, dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 Jakie tu pytanka mieć - wszystko jak na dłoni. P.S. - sorki że pomiędzy się wtrąciłem. [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 tutek qlll..a jak z czasem renderingu i jaki hardware?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 hehe fajne ale żeby mieć szybę samochodową muszę IOR ustawić na 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 hmm.. nie mam pytań [rotfl2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaros Napisano 22 Maj 2003 Share Napisano 22 Maj 2003 Dlaczego IOR 1? Tak jest dla prozni, szklo ma gdzies ok. 1,5 do 1,6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 22 Maj 2003 Share Napisano 22 Maj 2003 szkło np szklanka a widziałeś w jakimś samochodzie żeby przednia szyba zniekształcała to co ca nią widać ?? dlatego 1 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielwigierski Napisano 22 Maj 2003 Share Napisano 22 Maj 2003 szyba samochodowa ma 1.05 - dokladnie... poszukaj w tablicach IOR :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 22 Maj 2003 Share Napisano 22 Maj 2003 nie mam takowych zawsze strzelam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaros Napisano 22 Maj 2003 Share Napisano 22 Maj 2003 Kilka wspolczynnikow zalamania jest podanych w helpie maxa, szyby nie ma, ale lod ma 1,309, calkiem blisko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 24 Maj 2003 Share Napisano 24 Maj 2003 No cóż PENdzel powodujesz, że zaczynam miec kompleksy.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaros Napisano 25 Maj 2003 Share Napisano 25 Maj 2003 Czy daloby sie to umiescic w tutorialach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 26 Maj 2003 Autor Share Napisano 26 Maj 2003 dalo by sie huh dopiero sie do sieci ddorwalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 1 Lipiec 2003 Share Napisano 1 Lipiec 2003 Evermotion :) respect pozdrawiam [piwo] PS: Skąd wziąć więcej tutoriali V-Ray\'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 oto moje wykonanie tutka.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 oto moje wykonanie tutka.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2003 ladniej to wygladalo by jak bys zmniejszyl \"search radius\" 2 lub 3 krotnie sprobuj i wieszaj kolejne rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 drugie podejście i wyszło mi takie coś. Mi sie nie podoba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 dałem omni i wyszło cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2003 za duzy multiply swiatla caustikowego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 26 Lipiec 2003 Share Napisano 26 Lipiec 2003 renderowało mi sie cos takiego, ale cos sie zjeb........., puszcze to na noc i jutro zamieszcze powinno fajnie wyglądać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 dzięki pomocy Pendzla wyszło mi coś takiego........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 i jeszcze jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 troche sie bawiłem i wyszło coś takiego [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 heeh show sample w irradiande wlaczyles :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 no i koniec, mi sie wydaje ze to final....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 18 Sierpień 2003 Share Napisano 18 Sierpień 2003 Szyba samochodu ma chyba jednak większy współczynnik, ale ponieważ obie powierzchnie są do siebie równoległe to daletego nic się nie zakrzywia:D Pozdrawiam Bacry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2003 oczywiscie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 Elementarne drogi Watsonie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 właśnie sobie tak czytam o tym szkle v vrayu i ... poza tym jestem baaardzo początkujący w vray\'u.... i zanim w ogóle skapowałem jak robić szkło (tutki ze strony www.vrayinfo.com ) to znalazłem tam -co prawda wersje beta- materiałów do vraya m in \"szkło\" ... zamiast się bawić z parametrami vraymtl, od razu są ładne efekty... tak jak z dedykowanymi materiałami w brazilu.... nie lepiej tak \"robić\" szkło - w końcu każdy jest leniwy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sQUiBb Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 A u mnie nie widać tegotutka... A tak przy okazji witam wszystkich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansan Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 ja też nie widze i nikt nie kwapi sie by to zmienić............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 21 Marzec 2004 Share Napisano 21 Marzec 2004 Dlaczego nie wyświetlają się, żadne pliki... U mnie nic nie widać. Ram gdzie powinny być renderingi nic nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 To znaczy, że zostały usunięte przez moderatorów, czy jak, czy usunięto je z serwera? Już sam nie wiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansan Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 nie widze sensu takich postów, nie wiadomo o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 przedostatni upadek serwera spowodowal utrate wszystkich zalacznikow w bazie forum. pliki graficzne ktore byly publikowane w ten sposob przedpadly. na przyszlosc radzilbym sie zorientowac w sytuacji a nie wpadac w histerie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi