Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 49
  • Wyświetleń 8,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ja osobiscie3 jestem juz zadowolony ale wiem ze niktorzy z was lubia super caustik eheheh wiec oto ustawienia

vray nie liczy nam odnowa mapy Caustik tylko bierze ja z pliku mozna sie bawic do woli serczradjusem i miltiplem - bez czekania na rezultat

Napisano
  • Autor

a oto rezultat dla mnie ten caustik jest jesszcze za jasny ale wystarczy obnizyc multiply i w droge gheheh

Napisano

Jakie tu pytanka mieć - wszystko jak na dłoni.

P.S. - sorki że pomiędzy się wtrąciłem.

[piwo]

Napisano

szkło np szklanka

a widziałeś w jakimś samochodzie żeby przednia szyba zniekształcała to co ca nią widać ??

dlatego 1 :]

Napisano

Kilka wspolczynnikow zalamania jest podanych w helpie maxa, szyby nie ma, ale lod ma 1,309, calkiem blisko :)

Napisano

Evermotion :) respect

pozdrawiam [piwo]

PS: Skąd wziąć więcej tutoriali V-Ray\'a?

Napisano
  • Autor

ladniej to wygladalo by jak bys zmniejszyl \"search radius\" 2 lub 3 krotnie

sprobuj i wieszaj kolejne rendery

Napisano

renderowało mi sie cos takiego, ale cos sie zjeb........., puszcze to na noc i jutro zamieszcze powinno fajnie wyglądać...

Napisano

Szyba samochodu ma chyba jednak większy współczynnik, ale ponieważ obie powierzchnie są do siebie równoległe to daletego nic się nie zakrzywia:D

Pozdrawiam Bacry

Napisano

właśnie sobie tak czytam o tym szkle v vrayu i ... poza tym jestem baaardzo początkujący w vray\'u.... i zanim w ogóle skapowałem jak robić szkło (tutki ze strony www.vrayinfo.com ) to znalazłem tam -co prawda wersje beta- materiałów do vraya m in \"szkło\" ... zamiast się bawić z parametrami vraymtl, od razu są ładne efekty... tak jak z dedykowanymi materiałami w brazilu.... nie lepiej tak \"robić\" szkło - w końcu każdy jest leniwy ;)

Napisano

A u mnie nie widać tegotutka...

A tak przy okazji witam wszystkich :)

Napisano

Dlaczego nie wyświetlają się, żadne pliki... U mnie nic nie widać. Ram gdzie powinny być renderingi nic nie ma.

Napisano

To znaczy, że zostały usunięte przez moderatorów, czy jak, czy usunięto je z serwera? Już sam nie wiem :/

Napisano

przedostatni upadek serwera spowodowal utrate wszystkich zalacznikow w bazie forum. pliki graficzne ktore byly publikowane w ten sposob przedpadly.

na przyszlosc radzilbym sie zorientowac w sytuacji a nie wpadac w histerie.