Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój najnowszy model :). Warto zauważyć, że wykonanie zajęło mi tylko 19 dni, co, jak na mnie jest rekordowo krótkim czasem :).

Robione na 3dsmax 4.2, rendering Brazilem, ok 150 tys poly.

saab01.jpg

saab02.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zwaliłeś ten render z tyłu (z przodu całkiem całkiem)

okropnie na nim wygląda wlew paliwa i tylny słupek

---EDIT---

nie przesadzaj te 150k poly nie wygląda aż tak strasznie

(poza tym co wyżej napisałem)

Napisano

Render skopany. Jak to sie dzieje ze tlo i podloze sa biale a samochod jest ciemny ?

Jak na moj gust powinien wygladac tak jak na moim zalaczonym obrazku, jezeli sobie zyczysz to usune :)

Wlaczyles wogole skylighta ?

A co do modelu to kupa poprawiania, sam musisz wylapac te bledy bo jest ich za duzo, ja bym jeszcze nie umieszczal w skonczonych.

Napisano

Po pierwsze podłoże nie jest takie wpełni białe, tak samo jak lakier, który jest specjalnie trochę ciemniejszy. Co do błędów to niektóre pewnie są wynikiem niedopatrzeń spowodowanych modelowaniem w pośpiechu. Nie miałem dużo czasu, teraz z resztą też nie mam więc nie przewiduję poprawek. Dzięki za komentarze :)

Napisano

a ja poprosze o siateczke :D

i o pokazanie wnetrza nie wsydz sie go;)

i mam pytanie model robiony 19 dni czy krocej??

rowki wygladaj zle sztucznie jak by byly malowane:)

dla mnie caly tyl do wymiany

i niektore rowki sa krzywo ulozone:D

ale moze byc

pozdro

Napisano

Proszę bardzo siatka. A wnętrza nie ma co pokazywać bo to pare boxów jest :]. Tak dokładniej to robiłemn w przeciągu równo 3 tygodni, przez 19 dni.

Napisano

no jakby to powiedziec sporo bledow jest :), siatka jest gesta i dziwna np tylni slupek, albo drzwi(po co tam tyle poly skoro tam prosto jest??). na tyle jakies dziury sa(to mialy byc rowki??), laczenie drzwi z dachem tez kuleje, ogolnie wydaje sie ze nie ma grubosci blachy :/

pracuj, pracuj, mam nadzieje ze nastepny model bedzie lepszy :)

Napisano
a ja wiem z jakiego tutka kozystales sssss :) , tez z 3dtotal , od post prod.

Ha! A właśnie, że nie, nie korzystalem z żadnych tutków :)

Napisano

Mi sie tam podoba widac ze zaczynasz robic autka i niema co tu sie porównywac do bzyka czy kome czy kogs innego bo oni wyrobili renome i mamy sie stowac.

Tj. przedmówcy mówili bledów sporo ale do gierki typu NFS4 to git by był :)

Tak dalej :)

Polecam filmy edukacyjne na http://www.3d-palace.com jesli jeszcze tych tutków nie masz.

Robi kolo Concept Car i Audi A3 polecam bo niezle wyszły :)

-> które to z kolei auto twojej produkcji ???

Ps. Az tyle to auto robiles??

Napisano

To jest trzeci, a co do czasu w jakim to robiłem to cóż - mając tak mało czasu w ogóle na modelowanie i generlanie niezbyt dobre tempo pracy to i tak szybko się z tym uwinąłem.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności