karlos18 Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 czesc. chcialem pokazac moj pierwszy model jaki zrobilem. grafika interesuje sie od miesiaca i tyle czasu robilem ten model (oczywiscie z przerwami). model jest nie jest calkowicie skonczony ale juz nie mam zamiaru go dalej walkowac:) przyznam sie bez bicia ze opony to poprostu tuba z meshsmooth, a tylnich swiatel nie zrobilem :) jaezeli mozecie to ocencie to co widzicie:) dzieki. czekam na opinie
Baton Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Jak na pierwszy model i dwa miesiace pracy to jest bardzo dobrze, mogles wykombinowac cos innego niz tylko plane. ps. popraw temat bo zaraz jakis moderator sie przyczepi :)
Lucas Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Witamy na forum :). No całkiem nieźle jak na początki :), przyzwoity model, tylko szkoda, że wiele szczegółów brakuje, no i uważaj na kadrowanie bo to chyba ci najgorzej wyszło.
Tores Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 Jak na początki to super ci wyszło. Jeżeli będziesz dalej pracował i się uczył w tym kierunku to wróżę ci dobrą przyszłość. Co do modelu to gdzieniegdzie siatka ma nierówności i wychodzi to na odbiciach.
karlos18 Napisano 7 Maj 2005 Autor Napisano 7 Maj 2005 dzieki za opinie:) "czy robiles go z tutka?" -tak ale tylko na początku, tutorial byl malo dokladny i postanowilem ze dalej bede robil go sam. siatka zeczywiscie jest w paru miejscach lekko krzywa. co do szegolow to nie moglem ich pozniej zrobic(tylnie swiatla,wycieraczki) przez moja glupote, przypisalem na stale meshsmoth i moj wspanialy komp pokazal co potrafi:) tak przy okazji, macie moze przepis na dobry material na felgi, za cholere nie moge sie polapac w opcjach materialow. dzieki i czekam na dalsze komentarze.
karlos18 Napisano 7 Maj 2005 Autor Napisano 7 Maj 2005 jeszcze jedno, "popraw temat bo zaraz jakis moderator sie przyczepi :)" sorry ale nie wiem co jest nie tak
snakeq Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 Jak na pierwszy model to nawet ładnie wyszło. Cooler mogłeś dać trochę bardziej "zaawansowany" i zrobić przednie światła wtedy by było o wiele lepiej.
Marvey Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 topic ok zapomniałeś na jednym renderze dać lakier na felge:) jak na miesiąć to świetnie
karlos18 Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 Witaj Karlos Dlamie Jak Na Poczatek Jest Super Wiadomo Jak Trudno Zrobic Cos Takiego,brawo Za WytrwaŁosc Nie Rezygnuj Tylko Baw Sie Dalej Trening Czyni Mistrza,dziaŁaj I Wystawiaj Na Forum Swoje PomysŁy Pozdrawiam Pioto-killer
karlos18 Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 sorry za kumpla,odwalil maly numer:) no coz zdarza sie. nie pomyslcie ze sam sobie wystawiam komentarze. przegladarka u niego zapamietala moje logowanie no i wystawil komentarz pod moim nickiem:) pozdrawiam
Pawelkos Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 jak na miesiac nauki i pierwszy model to calkiem dobrze, dobrze sie zapowiadasz, pracuj cwicz a wyjdziesz na ludzi ;) pozdro
Gość Gralov Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Podba mi się troche tuningu nadaje mu inny charakter, może kideyś bendę tak dobry jak ty
Kulki Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Wiesz co model jak model już usłyszałes opinie. Ale jak robisz tło to niech to bedzie zwykłe surowe podłoże a jak chcesz wkomponowac w to jakiś background to rób to porządnie albo wogule nie rób bo takie podchodzenie do tematu (byleby było choć jest badziewnie) będzie ci się udzielać na twoje przyszłe prace. A tak a propo chyba renderowałes Brazilem sadząc po tym bardzo niebieskim GI:) pozdr
karlos18 Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 :)) wiem. schrzanilem sprawe ale to nie mialo byc zadne "tlo". to miala byc mapa odbic ale nie wiedzialem jak ja ustawic zeby byla niewidoczna dla "kamery" no i tak juz zostawilem z pospiechu:)) bo to moja pierwsza praca na forum:) rzeczywiscie renderowalem brazilem. dzieki za kom. pozdrawiam
Hindus Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 pokaż shaded :] gratulacje ukonczonej pracki...fajne wejście na forum...
Kulki Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Wiesz ciekawy jestem jak siatka wyglada... bo wizualnie jak na poczatek to jest niezle.
karlos18 Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 dzieki :) co do siatki, hmmm. moze nie bede nic mowil tylko jakos dzisiaj podrzuce render z siateczka :) podejrzyjcie moj drugi model: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15613
WToreK Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Jak wyzej - na poczatek bardzo niezle, a minusy - od razu rzucily mi sie w oczy "plastelinowe" rowki - brak tam ostrych krawedzi. Reszte opini juz znasz, ja sie z nimi zgadzam :] Pozdro
karlos18 Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 dzieki za komentarze:) rzeczywiscie troche smiesznie wygladaja te rowki:) no coz, tak juz musi byc, to w koncu pierwszy model :) masa bledow. do nissana 350z przylozylem sie bardziej ale mimo to nadal nie jest dobrze: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15613 POZDRAWIAM
Rekomendowane odpowiedzi