Red-Bull Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 Moja pierwsza praca. Bawie sie maxem(7) 2 tygodnie. Vray 1.46.15 Mam takie 1 pytanie. Jak wyszła mi kaustyka i co mogłbym zmienić. AA Standard tylko filter mam Catmull-Rom GI mam standardowe z High ustawieniami i Qmc Subdivs: 40 Caustyka Search Dist: 20,0 Max. Photons: 500 W light setings zmienione mam tylko Caustic subdivs na 4000 zmienione Color maping - Exponential Użyłem HDRI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 eee a ja myslalem ze to ludzkie serce :(:( a to moze byc:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 umm jak na 2 tygodnie to duzo wiesz :D, i nawet fajnie to wyglada, no ale wiele powiedziec o tym nie mozna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red-Bull Napisano 13 Maj 2005 Autor Share Napisano 13 Maj 2005 eee a ja myslalem ze to ludzkie serce :(:( a to moze byc:) pozdro Sorki że rozczarowałem. Dzięki za miłe/pozytywne posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEKTOR Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 Witam!. Jak dla mnie wygląda jak żywe :). Mnie się podoba, ja bym tak nie umiał. Da się takie coś ze światłem i taki efekt otrzymać w MAYA4 ?. Pozdrawiam!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 Super, bardzo milo sie na to patrzy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 faktycznie jak na 2tygodnie duzo wiesz.to oczywiscie bardzo dobrze. co do pracki - modelowania tu nie za wiele, ale za to jest cos (moim zdaniem) wazniejszego, a mianowicie wyczucie.to dobrze wrozy. czekamy na dalsze prace :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 praca jak na taki staz bardzo fajna, czekam na wiecej i powodzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red-Bull Napisano 14 Maj 2005 Autor Share Napisano 14 Maj 2005 Mam pare pytań do ludzi od vray :P. Czy dobrze zrobiłem że użyłem vray light ?? Za co odpowiada odznaczenie deflaut lights w zakładce lights w panelu Global swiches. I wreście najważniejsze. Po co w renderze jest zapisywanie kaustyki Irradiance map i mapy fotonów ?? edit. I jeszcze jedno czy liczba fotonów wpisanych = sie jakości fotononów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 14 Maj 2005 Share Napisano 14 Maj 2005 Pytasz jak ci wyszła kaustyka ale nie piszesz z czego to serce jest zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red-Bull Napisano 14 Maj 2005 Autor Share Napisano 14 Maj 2005 egzVRayGlass IOR 1,58 AS na 1/4 paska (nie ma tam wartości). edit. :] Default lights - enables or disables the usage of the default lights when there are no light objects in the scene or when you have disabled lighting globally (see the Lights parameter). wystarczy poszukać. :P http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/ - Najlepszy poradnik jaki widziałem. Na moją proźbe gość z treddi.com tłumaczy mi tutka na ang :P forum włoskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi