Napisano 13 Czerwiec 200519 l trochu chyba napewno chociaż chętnie bym to autko zobaczył w przyciemnianych
Napisano 13 Czerwiec 200519 l Pelen szacunek... Kurcze ten lakier mnie intryguje. Pewnie piekno tkwi w prostocie. Coz, wszystko w zasiegu reki - testowac i testowac pozostaje. To jest zblizone do lakieru suurlanda, tak? Chyba tak gdzies przeczytalem... Poprawcie mnie jesli sie myle. pozdrawiam
Napisano 13 Czerwiec 200519 l po prostu szczena opada. nie widzialem lepszych modeli od twoich. RE5PECT
Napisano 13 Czerwiec 200519 l Autor wiec tak tylnie szyby bedą chyba minimalnie bardziej przyciemnione od przednich czyli tak jak chyba powinno byc i musze pomyslec jak zrobic ogrzewanie tylnej szyby niby wiem ale jeszcze nie jestem pewien czy to wyjdzie :) i to bedą jedyne tekstury moze dokladniej maski jedynie jeszcze na oponach i na feldze gdzie bedzie znaczek reszta to czyste shadery klosze tez bo te biale swiatlo to poprostu oddzielny element... RA-> teraz prosty wczesniej wydawal mi sie nie do powtorzenia :) i dzieki jeszcze raz za pozytywne opinie. PS. no Loozack miales racje jak go zobaczylem w normalnych kolorach to prawie padlem z wrazenia :D to bylo rozowe :D:D:D A to to co ja widze ;)
Napisano 14 Czerwiec 200519 l bzyku -> 1) zapodasz screena z początkowym krzywymi ? 2) czym robiłeś fotki ;) ?
Napisano 14 Czerwiec 200519 l hindus nie wyglupiaj sie nooo ;p lampy to tekstura prawda? no skoro modelowal je od srodka to raczej nie :) bardzo fajnie wyszly detale, rura wydechowa, znaczki, swiatla, bardzo smakowicie to wszystko wyglada
Napisano 14 Czerwiec 200519 l no no kome niewkurzaj ucha ;) chciałem sie przyjrzeć co do słupków :P zabieraj komputer i wracaj bo juz nudą wieje :/
Napisano 14 Czerwiec 200519 l nna dniach go odzyskam ale inernet gdzies za 2 tyg dopiero wiec narazie sie pozegnamy ale w domku bede cos skladac a dokladniej >> evo pszepraszam za ot :D :rolleyes:
Napisano 14 Czerwiec 200519 l Bzyku --> Wiem że modelowałeś ale myślałem że narazie dałeś teksture bo takie to wrażenie sprawiało:) kome--> Będe tęsknić;)
Napisano 14 Czerwiec 200519 l Autor Christian-> juz wiesz 1024 jest tylko jedno ale ... :) hindus->1.ja jeszcze mam to sproboje pokazac bo juz jakis czas temu odchudzalem plik i juz nie pamietam co kasowalem, a 2 no jak myslisz szkoro nie zrzut ekranu to pewnie tylko aparatem :D kome-> dzieki. AGmakonts-> jak bym umial robic taką testurke lamp to pewnie bym robil tylko modele lowpoly ;)
Napisano 17 Czerwiec 200519 l Wyczesane autko (samochody z kraju kwitnacej wisni rulez) i wyczesany modeling (dlaczego mnie te nurbsy tak odstraszaja ??:) ...chyba pobawie sie Solid Edge'em. Czekam na reszte furki i az bierze mnie chec zeby Nissanka Silvie skonczyc :)
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor M@Ti->tnx eco-> co tam moze odstraszac ?? :) zeby nie bylo ze sie obijam to dzisiaj usiadlem i zrobilem oponke bieznik oczywiscie displ.... costam costam ;) czyli teksturka mam nadzieje ze nie skonczy sie to tak samo jak w megance ze nawet rendering nie ruszy hym a wiec TOYO PROXES CF1 jeszcze tylko side oponki mam do zrobienia
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Autor teraz dalej sidewall juz jest moze dodam jakies napisy jak mnie cos najdzie teraz musze konczyc model czyli wnetrze bo sie za dlugo obijalem
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Jak zawsze pełna klasa jak zawsze tylko jakoś dziwnie ta opona odbija tą hdri, troche zbyt wyrażnie.
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Wysoki poziom modelowania to tradycja u Ciebie, Bzyku :P I pomyśleć, że to robione w Rhino... :P Poprostu full wypas! ;] pzdr
Napisano 20 Czerwiec 200519 l hehe w jak znasz rhino to latwiej jest zrobic gladkie powierzchnie itp. niz w maxie ale najpierw trza sie go nauczyc a nie jest to latwe (probowalem) chyba trza sie urodzic i miec we kri te nurbs'y :D congratulation BZYKU!! mam do ciebie pare pytan: -jaka masz wersje vray'a?? -podzielilbys sie ustawieniami materialu opony??.....wiedzialem ze nie:(:(?? modelik super wszystko super ogolnie super..... a ten lakier pink coraz bardziej mi sie podoba (chodzi o kolor) ;) pozdro
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Autor nielot hym jak by to powiedziec chciec sie nauczyc probowanie raczej nie wystarcza :) dobra a teraz na twoje pytania cos tam powiem wiec jaki Vray a taki jak 1.09 i jakies tam literki ale najnowsza zanim zaczeli meczyc sie z 1.5 materila opony no tu raczej tajemniec by nie bylo bo to najprostszy material jaki moze byc a wiec : kolor. prawie czarny v7 czyli RGB 777 moze byc 666 pewnie i tak nie bedzie duzej roznicy :D glossy 0.5 czasami 0.45 no zaleznie jaki mam humor ;) odbicia ok V50 szary oczywiscie choc musze sie tu zastanawoc na lekkim frenselem ale to troche pozniej pomecze :).. rozwowy byl przypadkiem i niech tak zostanie :D a zapomnialem zrobilem sobie test acura + felgi x 2 i opony tez x 2 ale jeszcze musze popracowac na jakosc czas bo narazie wyszedl tylko czas gorzej z jakoscia
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Nie no już na tym etapie miód już się boje myśleć jaki będzie finał pewnie dostaniesz banan za zdjęć pokazywanie;) ale pamietaj o innym shaderku na zderzakach.
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Bzyku - *machnal reka* A daj ty juz spokuj ;). Musisz nas dolowac takimi swietnymi modelami ;)? Imo znowu Golden Gallery :P. Pzdr :)
Napisano 21 Czerwiec 200519 l ale pamietaj o innym shaderku na zderzakach. a to czemu :] ? btw fjnie sie prezentuje z felgami ;) ale popieśc jeszcz lakier :P
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Ja normalnie wymiękam... Wypas taki, że aż dostaje palpitacji i wogóle ;) A zrobisz go troszkę obniżonego?? ;) Dla mnie modelik COOL! Bo ja nie wiem jak to inaczej powiedziec - brak słów... Gratulacje MISTRZU!!
Napisano 21 Czerwiec 200519 l hindus - mimo podobnych lakierów użytych do tych dwuch rzeczy zderzak jest wykonnany z innego materiału i troszczeczke inaczej odbija światło, minimalnie ale inaczej
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Autor AGmakonts- glupoty gadasz co ma material na ktorym sie kladzie lakier do samego lakieru ?? tymbardziej jak sie kladzie na podklad i to przy plastiku nawet dosc gruba warstwe wiec nie moze nawet minimalnie inaczej. no chyba ze tak jest w cinenkusie czy innym fiatowskim badziewiu z dolnej pulki ;).
Napisano 21 Czerwiec 200519 l hmm wydaje mi sie ze oswietlenie troche nieodpowiednie do wyeksponowania modelu, myle sie czy bridgem oswietlasz? jak tak to chyba lepiej pomysl o czyms innym modele przepiekne materialy tez
Napisano 23 Czerwiec 200519 l No paanie :) Bzyku-co to za foty tu umieszczasz ?? HEHE ladnie to idzie- gladziutkie i czysciutkie, po prostu rewelacja...a mnie od nurbsow odstaraszaja nurbsy :P hehe -ale postanowilem ze jak bede mial za jakis czas wiecej czasu to wtenczas sie wezme i chwyce za te krzywe i wyprostuje sobie o nich pojecie :)
Napisano 24 Czerwiec 200519 l Naprawde świetna bryka czekam na więcej czy ja kiedyś coś takiego zrobie hmmmmmm raczej nie :-) Pozdro i powodzenia
Napisano 26 Czerwiec 200519 l wszystko fajnie i elegancko, tylko te opony lepiej wygladaly jak dales rendera samej opony