Napisano 24 Maj 200519 l W tym temacie przedstawiam moje prace lowpoly, jestem początkującym jeśli chodzi o lowpoly więc prosze o zrozumienie, textury robiłem w bodypaint 3d i photoshop. oto moje pierwsze wypociny (okolo 25 min)
Napisano 24 Maj 200519 l Skrzynia zmapowana jest poprawnie. Jedynie do czego mogę się przyczepić to konstrukcja samej skrzyni i jej tekstura. Nie widzę w nich spójności całości. Jeżeli obejma skrzyni jest z drewna to powinny być widoczne przycięcia desek w narożach i jakieś gwoździe łączące ją z deskami. Jeżeli jest z metalu to obejma jest za gruba i też nie wiadomo jak to wszystko jest połączone. Chyba że jest zespawane. Napisz z czego jest ona zrobiona.
Napisano 24 Maj 200519 l Autor zrobiona jest z drewna, ale jeszcze to poprawie, bo wczoraj już chciało mi się spać:)
Napisano 24 Maj 200519 l skrzynka jak skrzynka, tylo......taka skrzynia to 15 minut roboty, a do gry potrzebne jest ok 50 takich mini modelei > muszisz sobie narzucic wiekrze tempo...
Napisano 7 Czerwiec 200519 l Autor Następny objekt, jakieś 2 g roboty, bo razem z texturą, prosty domek, ale jak zdam z matmy to zrobie jakieś większe chatki tego typu, ale jak zdam...
Napisano 7 Czerwiec 200519 l Hmm. Jak na początki to nieźle. Jedyny zarzut jaki mam to, że chyba nie za bardzo "studiujesz" rzeczywistość (tj. nie przyglądasz się jej za bardzo przed przystąpieniem do tworzenia tekstur). Uważam, że na przykład plamy cegieł na ostatnim obiekcie są mocno przesadzone, zbyt powtarzalne i chyba generalnie jest ich zbyt dużo. Spróbuj więcej obserwować przykładów, z otoczenia, z netu i staraj się wyciągać wnioski jakie detale powierzchni, jakie rozłożenie różnego rodzaju pęknięć, brudów, plam itd. nadaje obiektowi określony charakter, a teksturowanie własnie to w low-poly kluczowa sprawa. Pozdro
Napisano 7 Czerwiec 200519 l Jak na pierwsze modeliki to ładnie nawet, texturka zkrzyni mi sie podoba. Ten budynek według mnie lekko słabszy ale jest i tak good.
Napisano 7 Czerwiec 200519 l Nawet fajnie tylko to zielone coś jest troszke zabardzo rozpływające sie
Napisano 7 Czerwiec 200519 l Autor Dzięki za odpowiedzi, spróbuje poprawić to co zrobiłem i dodać coś nowego bo bardzo tu pusto, ale tylko jak skończe z matmą to będzie już dużo lepiej
Napisano 7 Czerwiec 200519 l ardeni - dasz jakies linki do stron/tutoriali z ktorych sie uczyles tworzenia texturek? ba ja mam jeden podrecznik po angielsku, a wolalbym tez troche tutkow po polsku
Napisano 8 Czerwiec 200519 l Autor Nie robiłem nic z tutków, uzywam bodypainta i exportuje do niego pilki z maxa. Ponieważ niemam neta w domu, nie znam też wielu stron związanych z lowpoli/textury itp, wszystkiego ucze się na własnych błędach,ale jeśli ktoś ma takowe linki to zapodacie , a ułatwicie wielu ludziom życie !!!