siwy Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Troche mało widać. Śmieszne wejście z tym daszkiem. Na pierwszy rzut oka wygląda jak "budka ciecia" . Pokaż inne ujęcia bo po tym nic nie można powiedzieć
siwy Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Jak dla siebie to rozumiem - oszczędność. Ogólnie to wygląda jak rozbudowany budynek gospodarczy. Prosty ale nie zachwyca. Lubie minimalistyczną architekture, ale ten domek wygląda jakby musiał tak wyglądać, a nie był zaprojektowany. W porównaniu z tym co sie w Polsce buduje to nawet niezły i pewnie tani.
Ryjas Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 bez sensu ten wireframe... A domek nawet przyjemny tylko czemu szary?
Ser Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Projekcik fajnie sie zapowiada, render troche za ciemny i materiały kipściutkie. ogrodzenie, budynek, chodnik, droga zrobione są z jednego kawaka "betonu" - dziwnie to wyglada.
Touch Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Brama i furtka wygladają jak wejście do jakiejś ambasady i trochę szarawo, smutno, przygnębiająco... może walnij na elewację jakiś tynk w pastelowych odcieniach? Jeśli ten dom jeszcze nie stoi to pobaw się jeszcze tym projektem bo sąsiedzi depresji dostaną, podejżewam, że Ty też;P Bez obrazy oczywiście...;] Sama bryła i jej prezencja całkiem niczego sobie!;]
hcpiter Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Nawet, nawet tylko za ciemny render i niepotrzebnie ta siatka.
lu Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 jezuuu, pastele ? taa. pomaluj pastelami to bedzie sliczna 'polska architektura' aha no i nie zapomnij o czerwonej dachowce, no i kat nachylenia dachu tez by sie wiekszy przydal, :/ boshh ludzie.
toma Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 orthogonalne linie futki nie odnoszą sie do skosów dachów, które są dominujące nie rozumiem czemu największa ściana jest z minimalna ilością okien i zwrócona jest ku sąsiadowi lico ściany gdzie znajduje się garaż wysunięte jest nie znacznie, czemu to ma służyć, wysuniecie garażu nieco dalej nadało by ciekawszą bryłe i pozwoliło na umieszczenie nad nim np. tarasu pozdrawiam
JunioR Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 troche to takie sztuczne wyszło, sterylne i wogle, jakbys popracował nad renderem i oświetleniem to by było o wiele lepiej. Pozdro
Świerk Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 ... wygląda jak "budka ciecia" hehe... czyzbys przejął ten txt od dr Sroczyńskiej [konserwacja/architektura na PK] ? :D ... ona zwykla czesto tego uzywac :)
kurt_hectic Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 maly, szary, > delete ta siatke, ktora nic nie pokazuje, poza tym... nie przyjemny, ja nie chcial bym w takim mieszkac,,,, zrob ogrodek, duzy taras, itd. a nie blok...
buczer Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 domek calkiem przyjemny, w porownaniu z katalogowym szitem jaki ostatnio sie pojawial to wypas :D ps: orthogonalne linie futki nie odnoszą sie do skosów dachów, które są dominujące bardzo pocieszna wypowiedz ;)
Ryjas Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 tak sie jeszcze przyglądam.. .i drazni mnie trszke otwor okienny nad drzwiami garazowymi... Chyba wolbym coś bardziej zdecydowanego....
Ryjas Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 a spróbuj zrobić np. biały:D Nie ale tak na serio boje sie ze szary kolor na tynku bedzie wyglądał srednio... I te pastele wziałbym pod uwagę panie aaa ;) Dobre pastele nie sa złe Moze jakis kontrast na elewacji?
lu Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 pastele zawsze sa zle. to takie dawanie dupy. jak malowac to malowac. :>
LHT Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 osobiście to bym okna większe porobił i elewacje machną na różowo a ramki okien na bordowo oraz stalowe drzwi od garażu tak wstępnie. taka moja wizja skromna.
lu Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 no racja ze szary to tak :/ a kto mowi ze musi byc szary :D ?
kopron Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 gdyby mnie było stac to bym go odlał z betonu z rysunkiem szalunku stalowego ale mnie nie stać więc będzie szary baranek faktura k=3mm, cały szary, żadne pastele jedynym kolorem będą drewniane ramy okien, brama w okleinie drewnianej i płyciny koło okien drewniane.
kliment woroszyłow Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 osobiscie nie rozumiem tego architektonicznego żargonu chłopaki.......dla mnie to jak z ogladaniem obrazów w galerii...nie wiem co autor miał na mysli ale wiem czy mi sie podoba...to mi się podoba. :)
Youki-Pouki Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 gdyby mnie było stac to bym go odlał z betonu z rysunkiem szalunku stalowego ale mnie nie stać więc będzie szary baranek faktura k=3mm, cały szary, żadne pastele jedynym kolorem będą drewniane ramy okien, brama w okleinie drewnianej i płyciny koło okien drewniane. Odlanie takiego domku wcale nie musi być drogie porównaj cenę 1m3 betonu powiedzmy B-20 i porównaj z weinerbergerem Jakbym budował od nowa to cały stan surowy bym odlał i cześć szalunki się wypożycza a grucha jest na telefon - nic prostszego możesz sobie zrobić też formę ze sworzniami i zasuwać z okładziną pole po polu inna sprawa że taka technologia wymaga projektu co do mm ;-) pozdr
kopron Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 zapewniam cie że beton wyjdzie drożej, jeśli liczysz materiał to może nie ale problem zaczyna sie z szalunkiem, wypożyczenie bardzo drogie, do tego zwykła ekipa budowlana to za mało, musi być ekipa która umie sie obchodzić z szalunkiem czyli taka która stawia duże obiekty i jak ma zrobić domek to skasuje. Do tego dochodzi kwestia ocieplenia. Problemy sie mnożą, wszystko co nietypowe nietypowo kosztuje. Przerabiałem to.
Youki-Pouki Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Masz rację że wypożyczenie szalunku kosztuje ale to nie znaczy że technologia tradydyjna jest tańsza. Gdyby tak było to w urzyteczności publicznej nie królowałby szkielet. Fakt faktem beton architektoniczny musi więcej kosztować A co do "magików" to ja zaczynałbym budowę z gośćmi którzy jednak wiedzą co to szalunek;-)) No dobra - proponuje Ci w takim razie panele betonowe zbrojone włóknem szklanym DIY Detail 4/2001 Elemente und Systeme str. 698 ( opis technologii ze zdjęciami ) lub http://www.detail.de/Archiv/De/HoleArtikel/2011/Artikel jak to wygląda na budynku panele mogą być cienkie i wieszasz je np na ruszcie lub hakach Nie to żebym Cię namawiał do Betonu (pewnie twoja kobieta jest mniej entuzjastycznie nastawiona;-)) ale jak powiedziałeś A to powiedz B Namawiałbym Cię do poeksperymentowania pozdr ;-))
kopron Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 dzięki bardzo, a w polsce gdzie to można kupić?
Youki-Pouki Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Czołem > a w polsce gdzie to można kupić? jeśli chodzi o Detail to sprawdź bibliotekę lokalnego wydz arch a panele są DIY czyli musisz sobie sam je odlać. Można się pobawić z domieszkami koloryzującymi & białym cementem a zamiast włókna szklanego (sklep z żywicami na lindleya w w-wie) możesz użyć drucików stalowych (najlepiej nierdzewnych) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi