Napisano 25 Maj 200519 l Troche mało widać. Śmieszne wejście z tym daszkiem. Na pierwszy rzut oka wygląda jak "budka ciecia" . Pokaż inne ujęcia bo po tym nic nie można powiedzieć
Napisano 25 Maj 200519 l Jak dla siebie to rozumiem - oszczędność. Ogólnie to wygląda jak rozbudowany budynek gospodarczy. Prosty ale nie zachwyca. Lubie minimalistyczną architekture, ale ten domek wygląda jakby musiał tak wyglądać, a nie był zaprojektowany. W porównaniu z tym co sie w Polsce buduje to nawet niezły i pewnie tani.
Napisano 26 Maj 200519 l Projekcik fajnie sie zapowiada, render troche za ciemny i materiały kipściutkie. ogrodzenie, budynek, chodnik, droga zrobione są z jednego kawaka "betonu" - dziwnie to wyglada.
Napisano 26 Maj 200519 l Brama i furtka wygladają jak wejście do jakiejś ambasady i trochę szarawo, smutno, przygnębiająco... może walnij na elewację jakiś tynk w pastelowych odcieniach? Jeśli ten dom jeszcze nie stoi to pobaw się jeszcze tym projektem bo sąsiedzi depresji dostaną, podejżewam, że Ty też;P Bez obrazy oczywiście...;] Sama bryła i jej prezencja całkiem niczego sobie!;]
Napisano 26 Maj 200519 l jezuuu, pastele ? taa. pomaluj pastelami to bedzie sliczna 'polska architektura' aha no i nie zapomnij o czerwonej dachowce, no i kat nachylenia dachu tez by sie wiekszy przydal, :/ boshh ludzie.
Napisano 26 Maj 200519 l orthogonalne linie futki nie odnoszą sie do skosów dachów, które są dominujące nie rozumiem czemu największa ściana jest z minimalna ilością okien i zwrócona jest ku sąsiadowi lico ściany gdzie znajduje się garaż wysunięte jest nie znacznie, czemu to ma służyć, wysuniecie garażu nieco dalej nadało by ciekawszą bryłe i pozwoliło na umieszczenie nad nim np. tarasu pozdrawiam
Napisano 26 Maj 200519 l troche to takie sztuczne wyszło, sterylne i wogle, jakbys popracował nad renderem i oświetleniem to by było o wiele lepiej. Pozdro
Napisano 27 Maj 200519 l ... wygląda jak "budka ciecia" hehe... czyzbys przejął ten txt od dr Sroczyńskiej [konserwacja/architektura na PK] ? :D ... ona zwykla czesto tego uzywac :)
Napisano 27 Maj 200519 l maly, szary, > delete ta siatke, ktora nic nie pokazuje, poza tym... nie przyjemny, ja nie chcial bym w takim mieszkac,,,, zrob ogrodek, duzy taras, itd. a nie blok...
Napisano 27 Maj 200519 l domek calkiem przyjemny, w porownaniu z katalogowym szitem jaki ostatnio sie pojawial to wypas :D ps: orthogonalne linie futki nie odnoszą sie do skosów dachów, które są dominujące bardzo pocieszna wypowiedz ;)
Napisano 27 Maj 200519 l tak sie jeszcze przyglądam.. .i drazni mnie trszke otwor okienny nad drzwiami garazowymi... Chyba wolbym coś bardziej zdecydowanego....
Napisano 27 Maj 200519 l a spróbuj zrobić np. biały:D Nie ale tak na serio boje sie ze szary kolor na tynku bedzie wyglądał srednio... I te pastele wziałbym pod uwagę panie aaa ;) Dobre pastele nie sa złe Moze jakis kontrast na elewacji?
Napisano 28 Maj 200519 l osobiście to bym okna większe porobił i elewacje machną na różowo a ramki okien na bordowo oraz stalowe drzwi od garażu tak wstępnie. taka moja wizja skromna.
Napisano 28 Maj 200519 l Autor gdyby mnie było stac to bym go odlał z betonu z rysunkiem szalunku stalowego ale mnie nie stać więc będzie szary baranek faktura k=3mm, cały szary, żadne pastele jedynym kolorem będą drewniane ramy okien, brama w okleinie drewnianej i płyciny koło okien drewniane.
Napisano 30 Maj 200519 l osobiscie nie rozumiem tego architektonicznego żargonu chłopaki.......dla mnie to jak z ogladaniem obrazów w galerii...nie wiem co autor miał na mysli ale wiem czy mi sie podoba...to mi się podoba. :)
Napisano 7 Czerwiec 200519 l gdyby mnie było stac to bym go odlał z betonu z rysunkiem szalunku stalowego ale mnie nie stać więc będzie szary baranek faktura k=3mm, cały szary, żadne pastele jedynym kolorem będą drewniane ramy okien, brama w okleinie drewnianej i płyciny koło okien drewniane. Odlanie takiego domku wcale nie musi być drogie porównaj cenę 1m3 betonu powiedzmy B-20 i porównaj z weinerbergerem Jakbym budował od nowa to cały stan surowy bym odlał i cześć szalunki się wypożycza a grucha jest na telefon - nic prostszego możesz sobie zrobić też formę ze sworzniami i zasuwać z okładziną pole po polu inna sprawa że taka technologia wymaga projektu co do mm ;-) pozdr
Napisano 9 Czerwiec 200519 l Autor zapewniam cie że beton wyjdzie drożej, jeśli liczysz materiał to może nie ale problem zaczyna sie z szalunkiem, wypożyczenie bardzo drogie, do tego zwykła ekipa budowlana to za mało, musi być ekipa która umie sie obchodzić z szalunkiem czyli taka która stawia duże obiekty i jak ma zrobić domek to skasuje. Do tego dochodzi kwestia ocieplenia. Problemy sie mnożą, wszystko co nietypowe nietypowo kosztuje. Przerabiałem to.
Napisano 13 Czerwiec 200519 l Masz rację że wypożyczenie szalunku kosztuje ale to nie znaczy że technologia tradydyjna jest tańsza. Gdyby tak było to w urzyteczności publicznej nie królowałby szkielet. Fakt faktem beton architektoniczny musi więcej kosztować A co do "magików" to ja zaczynałbym budowę z gośćmi którzy jednak wiedzą co to szalunek;-)) No dobra - proponuje Ci w takim razie panele betonowe zbrojone włóknem szklanym DIY Detail 4/2001 Elemente und Systeme str. 698 ( opis technologii ze zdjęciami ) lub http://www.detail.de/Archiv/De/HoleArtikel/2011/Artikel jak to wygląda na budynku panele mogą być cienkie i wieszasz je np na ruszcie lub hakach Nie to żebym Cię namawiał do Betonu (pewnie twoja kobieta jest mniej entuzjastycznie nastawiona;-)) ale jak powiedziałeś A to powiedz B Namawiałbym Cię do poeksperymentowania pozdr ;-))
Napisano 15 Czerwiec 200519 l Czołem > a w polsce gdzie to można kupić? jeśli chodzi o Detail to sprawdź bibliotekę lokalnego wydz arch a panele są DIY czyli musisz sobie sam je odlać. Można się pobawić z domieszkami koloryzującymi & białym cementem a zamiast włókna szklanego (sklep z żywicami na lindleya w w-wie) możesz użyć drucików stalowych (najlepiej nierdzewnych) pozdro