Marduk Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Sporo osób robi w klimacie s-f, cyberpunk, to ja... mam coś baśniowego ;) Nie jestem pewien czy do końca zgodne z tematem maszyn, ale praca będzie prawdopodobnie podchodzić pod moment krytyczny. Chcę przedstawić, atak "miłych" wróżek na ul goblinoidalnych stworków. Wróżki będą atakowały i niszczyły wszystko za pomocą ślimaków, które dla mnie są tymi maszynami bojowymi. Jednego ślimaka na sznurach prowadzi kilka wróżek. Wokół jest zamieszanie i popłoch. Narazie opis dosyć zdawkowy... Poniżej koncept stworków które będą pozbawiane domu... Zanim zabiorę się do właściwego obrazka chyba zrobie kilka takich właśnie konceptów. Nie wiem jak mi to wyjdzie, ale bądźmy dobrej myśli...;)
giorgione Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Nom pomysł mi się bardzo podoba. Życzę powodzenia pozdr giorgione
Marduk Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 No to taki chaotyczny koncept całej tej scenki...
Leru Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 cześć Marduk, z tego co widziałem w Speedach, wnioskuję, że będzie co oglądać :) powodzenia :)
Marduk Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 Miło ;) Popatrzyłem, że wszyscy szybko idą naprzód, a ja tu nic nie robie... Narazie uznałem, ze cześć kompozycji z konceptu wykorzystam... puźniej najwyżej będę stoponiwo zmieniał to co nie będzie mi pasować. Myślę też o wykadrowaniu i zamiast na ilości obiektów , skupić się na detalu. Z perspektywą też coś mógłbym zrobić, ale powoli... narazie tylko podstawowe kolory.
giorgione Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 te załozenia sceny są debeściak :D kardowanie wyjdzie pracy na plus pozdr giorgione
Marduk Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 Wrzucam referki, z których najprawdopodobniej skorzystam przy malowaniu tła... W trakcie rysowania mam też koncepty wróżek, których troche w całej scenie chcę umieścić...
Marduk Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 Latajace elfy/wróżki ...czy czym to może jeszcze być postanowiłem postanowiłem malować jako oddzielne obiekty, które potem jakośpostaram się wkomponować w scenę... Koncept: I właściwy wygląd:
OMAM Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 Trzymam kciuki,bo pomusł dobry a i kadr ciekawy.Fajny szkic elfa.
Marduk Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 elfy swoją drogą... a narazie postanowiłem troche to podmalować... i przy okazji zmienić źródło światła... chce umieścić silny strumień światła dochodzący zza drzewa i padajacy na ślimaka. Narazie dodałem sobie kilka linii pomocniczych, żeby nie pogubić się z perspektywą...
Marduk Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 Jakoś ostatnio zainteresowanie zmalało... Narazie wrzuce mały progress... - jak to wygląda w ps... pewnie będę musiał zwiększyc rozdzielczość, bo szykuje mi się dłubanie ;) Może jakieś sugestie? Wiem, zę narazie jest jeszcze straszny bałagan, ale powoli trzeba będzie zacząć wszystko pożądkować...
asfalton Napisano 26 Czerwiec 2005 Napisano 26 Czerwiec 2005 fajnie przeprowadzasz proces malowania, fajna poze ma ta elfica, wyglada zadziornie
Marduk Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 Nie wiem czy nie namaluje jakiejś gałęzi pod nią... albo wyprostuje jej jednąnoge, zeby bardziej naturalnie wygladało ;) Tylko, ze takich elfic jeszcze przydałoby się domazać kilkanaście... A co do procesu malowania to... zwykle to robię inaczej, ale to nie jest praca na godzinę, dwie... i jakoś to fragmentarycznie robie.
gosiek:) Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 hmm wygląda ciekawie :P ale jesczez tego nie widze, a przynajmniej nie mogę sobie wyobrazic, co będzie na tym zielonkawym tle... zdradzisz szczegóły? :D koncepcja fajna :D / miałam zjechac, ale sorry, nie wiem (jeszcze) zego się przyczepić :P /
Marduk Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Coś mi średnio to idzie:/ Niby jestem zadowolony z tego jak to wygląda na chwilę obecną... a z drugiej czegoś mi brakuje... czegoś co by mi po prostu kazało nad tym siedzieć... No cóż... może tuż pod koniec dojdę do wniosku, ze trzeba to zacząć od nowa... Narazie zabrałem się za slimaka - jeden z głównych elementów sceny ;) Troche będzie nad nim siedzenia... i przedewszystkim modlitw o to, żeby nie popsuć całego efektu...
Azazello Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 "Coś mi średnio to idzie:/ Niby jestem zadowolony z tego jak to wygląda na chwilę obecną... a z drugiej czegoś mi brakuje... czegoś co by mi po prostu kazało nad tym siedzieć..." Heh, nie tylko Ty masz takie odczucia, uwierz. Męcząc się nad swoją grafą czuje dokładnie to samo:) Ale to chyba normalne.
Marduk Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 Mała reorganizacja... i chyba zmienie przebieg pracy... poprostu zapaćkam kolorami i jakoś będe sięstarał dobrać do szczegułów (moze tak będzie mi łatwiej)... tylko, żę najpierw muszę do końca ustalić kompozycję... a z tym jest dalej problem :/ Deklarowanych goblinów jak nie było tak nie ma... i zastanawiam sięco z tym fantem zrobić... czy rysować małe pokraki, czy może coś innego...?
miriam Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 Piękne! Tylko tyle mi do głowy przychodzi . "Boże czemu stałem w innej kolejce ..." Keep Good Working :D:D
Marduk Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 Bezstresowe, powolne nakładanie kolorów przyniosło mi tyle, ze doszedłem do wniosku, zę całą lewą stronę trzeba zmienić... może nawet i początkowy zamysł jest do wymiany. Zobaczymy co mojej mózgownicy przyjdzie do głowy...
Futro Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 agresywne i szybkie nakladanie kolorow przynosi tyle, ze calosc trzeba zmienic;D bardzo mi sie podoba twoj pomysl!:D...a moj np. mi sie nie podoba ale to mi juz chyba do konca zycia zostanie, pzdr.!
Marduk Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 Tak to bywa... ja mam tak, że nawet jeśli moja praca mi się podoba to zwykle na niezbyt długi okres... to napędza do pracy... A co do zmian... chyba rzeczywiście zmienie więcej jak tylko lewą stronę... pewnie wykorzystam slimaka i tą fruwającą panienkę ;) ale w jaki sposób, to jeszcze zobacze... trzeba chyba lepiej wszystko okreslić, a nie rzucaćsięna żywioł :]
miriam Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 ... trzeba chyba lepiej wszystko okreslić, a nie rzucaćsięna żywioł :] I to jest właśnie to coś. Ja dzisiaj wpadłem w depresję nie umiem opanowac "gryzonia", ale będe twardy. . . kupię sobie kredki. (Świecowe) - I tak właśnie jest od ogółu do szczegółu. PZDR. MCMiriam - I paczkę pasteli
Marduk Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Wszyscy pracują, a ja przez ostatnie dni nie zrobiłem praktycznie nic...:/ Mam poważny kryzys i zero konceptu na układ sceny... Jeszcze za jakiś czas najprawdopodobniej wyjadę... i dwa tygodnie bez możliwości pracy nad bojowymi slimakami. Troche próbowałem nad tym pracować, ale...
miriam Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Odpocznij, a myśl sama przyjdzie. . . (wcześniej widziałem fajne refki, spróbuj z tym drugim, myślę że wyglądało by to całkiem nieźle) Pozdrawiam i niech moc będzie z Tobą.
miriam Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Odpocznij, a myśl sama przyjdzie. . . (wcześniej widziałem fajne refki, spróbuj z tym drugim, myślę że wyglądało by to całkiem nieźle) Pozdrawiam i niech moc będzie z Tobą.
Drakula Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 moje pomysly: Krzaki z jagodami kamienie skaly drzewa (ale to raczej odpada :P ) jakis obelisk / kapliczka rzad innych slimakow rownolegly do pierwszego inne zwierzeta bojowe banda krasnali z maczugami i innymi cudami techniki. wioska wlasciciel slimaka zaprzęgający go stragan z warzywami :P generalnie Twoj pomysl maszyny bojowej jest swietny, ale moze warto pomyslec nad zmiana kadru ?
Marduk Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 Ooo dzięki ;) "rzad innych slimakow rownolegly do pierwszego" - ten pomysł nawet już mi przychodził do głowy... puźniej zamienił się w miejsce boju między ślimakami i latającymi panienkami, a pokrakami, żebym potem nawet się za to nie zabrał... Mam już pewien pomysł, a właściwie chęć zrealizowania tego co się pojawiło na początku w mojej głowie na myśl o ślimaku i machinach bojowych... więc chyba scenkę zacznę od początku, jeszcze przed wyjazdem ;) (zostało mi jeszcze pare dni).
Marduk Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 Załóżmy, że się trochę zbliżyłem do celu ...;) ...przy okazji przyszło troche mobilizacji... Scena troche uległa zmianie, bo tak jakby zacząłem ją od nowa, wklejając pare rzeczy... zmieniłem troche barwy... Przy okazji przyszły dwie wizje oświetlenia... jedna tak jak teraz, czyli z góry jasne, rozproszone swiatło, a druga to silny strumień z prawej strony ślimaka będącego bliżej ;)
ZiBi_PL Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 hmmm przyznam ze tamta koncepcja bardziej mi sie podobala
BeLiAL Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Mi też bardziej się podobało to co było wcześniej. Myśle, że dwa, tak duże obiekty (tu ślimaki) psują trochę kompozycję. Bardziej podobał mi się układ z przedostatniego rysunku (ten ze znakiem zapytania). Fajnie by to wyglądało, gdybyś zrobił z tego makro (zamiast drzew trawa, kamyczek, grzybek halucynek :) etc.).
Drakula Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 hmm... a moze zamiast tego "?" narysuj łagodny, górski krajobraz? Moze nie tyle góry, co równiny. aha, koniecznie zamontuj slimakowi wielkie dzialo :D
Marduk Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 Ehh czyli wracamy... Coś w tą stronę?? A może w takiej kolorystyce?
Mkaszpir Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 ostatnia bardzo mi podchodzi, klimat trochę bajkowy (WoW?)
Azazello Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Z tych 2 zdecydowanie ostatni. Jednak może spróbuj zrobić coś pomiędzy. Np. oświetlenie w fiolecie a reszta w "zwykłych kolorach".
Marduk Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 Wróciłem po wyjeździe i po prostu strach w oczach :/ Trzeba wrócić do pracy... Coś mi sie wydaje, że dzisiejszej nocy nie odpocznę po wyjeźdźe :]
leander Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Pierwsza wesrja kolorystyczna lepiej pokazuje przestrzen, ale druga ma lepszy klimat. Bym czyms przelamal ten fiolet bo mocno dominuje. W poprzednich wersjach slimaki wydawaly sie wieksze. Troche pusto po prawej. Bedzie drugi slimak? W kazdym razie pomysl na slimaki przedni :)
Tomasz S. Kruk Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 jeśli moge coś powiedzieć, to chciałbym zobaczyć gigantyczne ślimagi z wieżyczkami elfów na grzbietach, w tedy ot wojej pracy mógłbym powiedzieć spokajnie: -ma skubaniec rozmach :]
Snake! Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 proponuje dorzucić jeża jako barykade tych trolli, czy gnomów:) żeby sobie ślimaki nie wyobrażały, że wymiatają
Marduk Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 Dobra jakoś zmusiłem się do roboty... ...ale zabrałem się do tego od nowa, bo jakoś brakowało mi w tym wszystkim dynamiki... Rozplanowałem to jeszcze raz... tym razem inne ujęcie, więcej ślimaków... Prawdopodobnie wykorzystam sporo z tego co zrobiłem wczesniej, chociażby po to, żeby mieć już jakieś podłoże , kolory itd.
Yataman Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 trochę nieczytelne to ^_^ zrób bardziej czytelny ten speedzik i wrzuć , moze będzie niezle
Marduk Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 To jest narazie koncept - wystarczy, że ja wioem co tu jest :P... postaram sięjak najszybciej wrzucić cokolwiek , co komukolwiek pozwoliłoby choć trochę przewidzieć jak to będzie finalnie wygladać ;).
Marduk Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Napisano 16 Sierpień 2005 Narazie głównie dalszy plan, bo łatwo to będzie poprawić... teraz będę chyba potrzebował najbardziej uwag - przedewszystkim - czy to jest lepsze od tego co było wcześniej? Dla zainteresowanych wcześniejsze etapy pracy:
geno7 Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Jazda na slimakach jest ekstra.Jest jeszcze lepiej( tylko czy slimaki mozna nazwac maszynami?)
Tomasz S. Kruk Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 no jasne że można, są wypas, tylko zrób je tak urtyfikowane jak słonie we włascy pierdzieli :P
miriam Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Pięknie, pięknie - Winniczki Kontratakują ;)
goanday Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Marduk w tym speedzie, w poście z 15-08-2005, 12:53 ten ślimak ma powalające spojrzenie, tak jakby nie do końca wiedział co się z nim dzieje. W ostatniej wersji to spojrzenie znikło, i wydaje mi się, że razem z nim coś intrygującego
Marduk Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Mały update... teraz raczej będzie to szło powoli, ale mam nadzieję, że do przodu. Troche mi zaczął przeszkadzać ten ślimak na środku i się zastanawiam czy nie wstawić tam czegoś innego...
Rekomendowane odpowiedzi