hubiii Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Witam Zawsze interesowalo mnie sf - szczegolnie japonska manga, Gozilla i te klimaty, biorac udzial chialbym troche potrenowac ilustracje. Pierwsza moja bitwa wiec sprobuje swoich sil. Opis : Wojna futurystyczne miasto zgniecone przez walki - pojedynki Wielkich maszyn, ludność w strachu pochowana jak szczury w zakamarkach, a na poliu bitwy dwa olbrzymy .....1 zwyciezca i 1 przegrany .... Co do wyobrazen sceny mam kilka pomyslow ktore chcialbym w szkicach przelac na papier i zobaczyc ktory bedzie wlasciwy ;) Gruzy, złom, porozwalane pojazdy .... i takie tam .. moze bedzie jakis wycinek z walki .. jakis decydujacy moment ktory bedzie przedstawial final edit : link do 2 propozycji Maszyny bojowe "Getto" hmm zobaczy sie dzis wezme olowek i poszkicuje cos pozdrawiam
sayonerka Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 A po co Ci olowek, skoro masz Wacom'a ;) Czy zamierzasz utrzymac prace w klimacie mangowym? Dla mnie bomba, chociaz wielu jej nie trawi. Powodzenia!
hubiii Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 wiesz recznie mi sprawniej idzie, jakos na papierze lubie robic projekty ;) heh wiesz manga ma swoj specyficzny rodzaj kreski kolorowania .. moze mi sie uda w tym klimacie zrobic ilustracje ;) w sumie zastanawialem sie nad tym i hehe ta scena moze sie kwalifikowac rowniez do momentu krytycznego hehee mam jeszcze jedna koncepcje .. w ogole w inna strone .. Maszyna bojowa: brooklin getta i w samym srodku ( wojny gangow) jedynie sluszna maszyna Hummer ;) uzbrojony w wersji ulicznej przedzierający sie przez zgliszcza i palace sie wraki samochodow, z kolesiami pukajacymi z gnatow w pobliskie zabudowania .. hehe ( lubie samochody dobrze mi sie je rysuje ;) takze zobacze co bedzie mi blizsze maga czy gangi i street art :)
giorgione Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 NOM - NIE TYLKO TOBIE :D OŁÓWEK TO CUDOWNE NARZĘDZIE :D Powodzenia w bitwie pozdr giorgione
hubiii Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 chodz 2 koncepcje zrobilem piorkiem ale pierwsza zrobie olowkiem ;)
OMAM Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 Wieczorna przejażdżka przed snem:D.A jeśli chodzi o kadr, to zostanie taki jak na wstępniaku czy jeszcze pokombinujesz.
giorgione Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 proponowałbym dodać troszkę perspektywy - coś na wzór grafiki początkowej z gta3 :D pozdr giorgione
hubiii Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 tzn na razi eto byl 1 koncept .. hehe mam juz szkic .. troche z boku .. zeskannuje i zaraz wrzuce ;) ten rysunek raczej nie oodaje tego co chce zrobic ;) poza tym h2 (na 23 " felgach ze spienrami )- z boku prezentuje sie o niebo lepiej ;)
hubiii Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Napisano 23 Lipiec 2005 wlasnie .. jestem dostepny ;) wrzuce jutro kilka skanow zaczne powoli dzialac bo w koncu wakacje i przed kompem czlowiek nie siedz dzien i noc trzba nad woda odpoczac i sil witalnych nabrac :) edit mang 1 jakas akcja kobieta cyborg dostaje strzala w plecy .. GAME OVER .. ;) mang 2 cos w stylu mangi chce zrobic. maszyne bojowa, male pozowanko przy blokach po walce .. z boku pilot mecha ;) z tylu palace sie szczatki mechow gruzy zgliszcza .. etc na razie mech potem bede myslal nad otoczeniem sw ( street wars ) jakis hummer kadr z boku bedize ladnie wypucowany lakierek swiecacy felgi chrom ze spinerami .. gang z klamkami walacy do swoich wrogow ;) tlo slumsy, jakies okradzione samochody brod, duzo smieci .. dzs jeszcze konturowke zrobie ... od razu mowie w rysowaniu postaci nie jestem mistrzem.. ;) z gory dzieki wszystkim za uwagi i podpowiedzi pozdr
hubiii Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 zaczałem cos dzialac hehe i zmienlem temat Getto :) na razie robie jeden .. moze jak mi sie uda zrobie druga grafike ... Getto wstepnie zrobilem furacza .. jeszcze musze dopracoweac elementy lakieru chromowanych felg ale na razie zaczekam z tym do czasu kiedy bede mial otoczenie ;) autko juz prawie gotowe jeszcze kierownika i kolesi z klamkami musze zrobic . .. fura prawie gotowa ;) teraz getto musze stworzyc mam juz w glowie co ma byc ale jeszcze jakies zdjecia z takich miejsc musze ogladnac zeby jakos moc sie na czyms wzorowac :)
hubiii Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 h2 - escalade... hummery h2 maja troche inny przod nawe mialem okazje organoleptycznie przekonac sie jak sie w nim siedzi etc ... fajny ale escalade mi sie bardziej podoba ;) takie cos .. :) ztuningowany luxuxowy h2 - escalade :)
Leleń Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 co to jest getto (jak ja nie lubie pol slow;)) ? moze chodzilo o "ghetto"? narysuj te samochodziki lowriderowe, 3kolka na ziemi 1 w gorze:D (hydraulika gora!).... powodzenia i pozdr
hubiii Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 heheh ok Ghetto ;) musze pomyslec nad jakims sensownym tytulem pracki ;) EDIT ZROBILEM TLO :) na razie szkic po lewej jeszcze zrobie low rider za tym kolesiem co lezy
kolegaalek Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 No, spoznione powitania w bitwie:) Nie jest zle jak na pierwszy raz, wiedac, ze czujesz dobrze perspektywe i da sie wyczuc zarowno moment krytyczny jak i maszyne bojowa:) Kolorowania i cieniowania sie nauczysz w przeciagu paru dni. I da sie wyczuc atmosfere, a taki murzyn z bronxu jak np. ja cos o tym wie. No i tez jestem mac userem:p
hubiii Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 hehe dzieki :) studiuje zdjecia z Bronxu ;) fajne tam zabudowania sa ktore postaram sie zapodac na rysunku ;) witam mac usera ;)
Jim mee Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 lol :D , masz "H2 Ghetto"na obrazkq wszyscy się napierdzielają i nieżle zrobionego Cadiego Escalade :D :D:D:D:D:D
hubiii Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 po dlugiej przerwie biore sie do roboty . Nierstety praca mi przeszkadza .. jestem wykonczony i nie mam kiedy knczyc ;) mam nadzieje ze z dnia na dzien beda widoczne efekty ;) pojawily sie juz byudynki bez obrysowki ... pojawiaja sie czarne charaktery ;) i pole bity sie zaczyna zapelniac z dzis update jutro wrzuce juz z kilkoma osobami wiecej pracke ;)
Marluk Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 przód tego escalade ok, ale dalej coś nie tak, popraw to koniecznie;) Pozatym szykuje się sympatyczna celshadingowa"- komiksowa praca.
hubiii Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 humioescalade jescze do poprawienia ;) to zostawiam na sam koniec dzis ukoncze prace nad tlem i wezme sie za postacie .. troche do zrobienia jest ;( update
hubiii Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Napisano 18 Wrzesień 2005 kolejny update :) w tle bedzie jakis palacy low rider ':) wrzuce jeszcze updejt z postaciami
Azazello Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 Zaczyna to nabierać specyficznego klimatu, jednak coś mi w samochodzie nie pasuje, może brak "wtopienia" się w tło.
hubiii Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 samochod jeszcze nie dopracowany brak szczgolow .. cieni ;)
Rekomendowane odpowiedzi