ortheza Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Czolem. Przyszedl mi jeszcze jeden pomysl do glowy. Umieszczam drugi temat bo w sumie nie wiem, ktory z tematow zobaczy linie mety :) To tez tylko szkic, Duze, latajace, zielone goni takie cos malego dwunoznego. Teraz pytanie, czy go usmazy czy zmiazdzy szponami... zdecydowanie jest to dla niego moment krytyczny edit: podmina zalacznika na pierwsza probke z kolorami :)
asfalton Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Musze powiedziec ze to dynamiczne ujecie
Futro Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 musze nawet powiedziec, ze podmuch wiatru wywolany przez skrzydla "duzego, latajacego, zielonego" (ziejacy juz nawet ze szkicu) o malo nie odsunal mnie od komputera!;P gratuluje fajnej kompozycji:) moze dodam jeszcze tak od siebie, ze nie wiem, czy nie byloby lepiej, gdyby "male dwunozne" mialo twarz (pelna przerazenia oczywiscie) zwrocona w kierunku smoka. Tak to chyba bywa podczas ucieczki, ze ofiara dosc czesto ocenia odleglosc miedzy soba a oprawca, zwlaszcza, kiedy nieuchronnie zbliza sie...moment krytyczny^^ pzdr. i powodzenia!
ortheza Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 twarz owszem, bedzie ...i to wlasnie taka jak opisales :) w weekend cos dalej rusze do przodu
Proto Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Zabawne, bo ostatnio zaczalem szkicowac niemal identyczny kocepcik, z ta roznica, ze uciekajaca postac jechala na koniu i... nie moglem za cholere wydobyc z pracy tej dynamiki, ktora tutaj osiagnales :). Teraz widze, ze glownie przez zle kadrowanie- brak pochylenia perspektywy i poziomy kadr. Jesli uda Ci sie utrzymac podobne wrazenie ruchu do konca i dopiescisz pracke, powstanie male (no... to zalezy od docelowej rozdzielczosci ;)) arcydzielo :).
Leru Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 fajowy pomysł i koncept :) witam i powodzenia życzę
ortheza Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 Pora na mały update. w załaczniku bartdziej szczagółowy szkic sceny... Zastanwaim się czy postaci jescze troche nie pomniejszyc... Albo jescze bardziej przesunac ja przed kamare i zwiekszyc skrot perspektywy...
Futro Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 Wydaje mi sie, ze uklad postaci na 1 szkicu jest lepszy, tzn. lewa noga podkurczona, a nie doprzodu. Smoczek cool, ale dodaj mu duuuuzo wiecej zla i agresjii w spojrzeniu, bo narazie tak patrzy z lekka nuda na swoja ofiare ;)
Leleń Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 Woow. Szkic bardzo mi sie podoba, ten smok, ulala:D Bede tu czesciej zagladal. Pozdrawiam i powodzenia zycze.
Ania Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 smok bardzo fajnie wyszedl, ale postaci brakuje moim zdaniem dynamiki, tak jako sztywno i sztucznie sobie biegnie.
ortheza Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 Nie tylko twoim zdaniem :-) Ale to tylko szkic. kombinuje wlasnie nad zmiana kadru i kierunku ruchu postaci... w krotce nastepny updejt
ortheza Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 1 2 3... próba spreja :-) Pierwze podejscie do koloru. Przy okazji zmienilem troche ustawinie postaci, ale ejszce mi tonie za bardzo pasuje.... ps. jak ustawic zeby thumb sie zmienil na aktualny na liscie topicow w tym forum ?
Leru Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 dziwnie ten skrót nogi wygląda :/ trochę jakby kopał piłkę, komiksowe postacie w biegu myślę, że mogą posłużyć tu za dobry przykład
Ania Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 mysle ze prawa reka (jego prawa) powinna byc gdzie indziej.
ortheza Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 zgadza sie postac do bani. w tym skrocie noga powinna byc wieksza (zwlaszcza stopa) a reka powinna mniej odstawac od tlowia... Znajde jakiegos modela i sobie szkicne ta poze :-) bo z glowy mi ciezko
ortheza Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 Szieki za komenty. Ale ciagle nie umiem utrafic z postacia... dzis caly ranek cos meczylem a potem musialem wszytko skasowac :( moze czas zrobic odskocznie i zabrac sie za te statki... ?
Herman Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Koleś wygląda jak ruski żołnierz który musi spieprzać marszem a nie biegiem ;) - jak dla mnie to ta noga winna być w kolanie zgięta...
miriam Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 znerwicowany ten smoczek, może spróbuj dać go w czerwieni... PZDRW
ortheza Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Herman ales mnie gosciu pocieszyl , nie ma co. Tak na marginesie to jak sie biegnie to czasem noga jest prosta :) Nie biega sie w kucki zazwyczaj.
miriam Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Wydaje mi się iż sama postać (jest poprawna - nie jestem w tej dziedzinie expertem) - gościu wygląda tak jakby odwracał się, zerkając na giganta za nim - co by go nie upiekł. BDW Mr Herman wyobraz sobie gościa który ma na sobie żelastwo (okolo 40-60 kg) i ma biec, jak sprinter? :D:D Keep Good Working
Herman Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Ehh nie obchodzi mnie to czy on ma 20 kilogramowe majtki i do tego 5 kg w tychże - ważna jest dynamika i plastyczność sceny i żadne tam tłumaczenia "techniczne" nie usprawiedliwiają - czasem warto nagiąć nawet zasady fizyki ażeby je np. wyeksponować...
ortheza Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Herman i tu sie z toba zgadzam :] zmiana konceptu. Jak mi wroci chec do tej pracki to zminie jej styl na bardziej komiksowy. Dodatkowo smoq bedzie scigac chickena. Na razie tylko ten kurczak wykopal dwunoznego nieszczesnika. Dla zlapania tchu biore sie za druga pracke.
Mkaszpir Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 pomysł z kurczakiem REWELACJA. oby tak dalej :D
Leleń Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 no no, kurczak niezly:) Naprawde mi sie podoba cala pracka i pomysl. Zobaczymy co z tego wyjdzie, a robisz 2 pracki, hmm ciekawie. pozdr.
OMAM Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 A może niech koleś ucieka z kurczakiem. Małą rybe zjada większa...no wiesz zawsze znajdzie się większa ryba. Powodzenia
ortheza Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 pomysl dosc ciekawy :] przypomnial mi sie 1 epizod z GW. rozwaze. Ale jakby cos to bym umiescil jakas gigantyczna paszczeke za smokien :D
miriam Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Nomalnie jak z serialu "Uciekające Kurczaki 4" - motyw komiksowy. ciekawe :D...
PPK Napisano 17 Lipiec 2005 Napisano 17 Lipiec 2005 O ... temat zblizony do mojego i nawet tytul podobny ;)
ortheza Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Napisano 29 Sierpień 2005 Bede musial wam opszczedzic obejrzenia ostatecznej wersji pracki :-| skomplikowala mi si sytuacja w RL. Nie mam pojecia czy znajde czas na jej skonczenie... Jesli sie nie uda to do nastepnej bitwy... Dziekuje wszytkim za komenty i sugestie.
Rekomendowane odpowiedzi