Jump to content
Pawelkos

Brazil przestal dzialac

Recommended Posts

Witam

 

Tak jak w tytule. Kiedy bylem na stancji wtedy jeszcze dzialal a gdy wrocilem z kompem do domu przestal (chodzi o ta licencje albo serwer czy jak to sie tam zwie - wyskakuje mi okienko z tymi przyciskami abort|retry|settings, mam nadzieje ze wiecie o co chodzi). Nie wiem czy ma to cos do rzeczy ale tam mialem neta po lanie a tu mam neo. Jesli ktos mial taki problem i wie jak go rozwiazac to z gory dziekuje za pomoc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest User190

Zainstaluj go jeszcze raz i po problemie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest User190

Hmmmm.... odezwij się na prv co się dzieje dokładnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej

Nie wiem czy rozwiazales problem czy nie, ale ja akurat wiem co z tym jest

Sam stracilem neta ( dlatego tak cholernie zadko tu bywam ) i brazil potrzebuje polaczenia z siecią zeby dzialać.

Zalatwia sie to tak, w menadzeże urządzen ( czy jak to sie tam nazywa ) dodajesz karte sieciową, zwie sie to Microsoft Loopback ( nie jestem pewien czy Microsoft, ale napewno Loopback ) to symuluje ze masz jakies polaczenie z siecia, i brazil dziala. Nie pisze od siebie wiec dokladnie nie sprawdze jak tam to jest, ale jakbys dalej mial problemy to postaram sie to zobaczyc dokladnie ( tylko z czasem odpowiedzi bedzie problem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

a ten loopback potrzebuje jakies specjalistycznej konfiguracji? pozyczylem brazilia i mam podobny problem :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tego co pamietam to nie, sprobuj ustawic wszystko standardowo a jak nie zadziala to... to sie pomysli :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wydaje mi sie zeby brazil wymagal poleczenia, jeszcze jak siedzialem na modemie to uzywalem brazila kiedy nie bylem polaczony, a newet jakby wymagal to i tak cos nie tak bo ja mam poleczenie. Niestety twoj sposob tez sie nie sprawdzil. Ciagle ten sam komunikat("licens buffer is null") czy jakos tak :/. Jak mozesz to podaj konfiguracje tcp/ip, Gripi jesli masz ustawione na automateczne ip a nie korzystasz z modemu to nie zadziala

 

pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

a u mnie brazil wymaga połączenia LAN lub włączonej karty sieciowej, wcześniej wyskakiwał jakiś błąd związany z licencją

Share this post


Link to post
Share on other sites

probowalem auto i z nazwa, tak i tak nie dziala, a lacze sie przez neo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brazil musi miec polaczenie sieciowe...Problem moze tkwic w firewallu jesli takowy masz to pozwól aby 3dsmax.exe laczyl sie z netem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie masz przypadkiem netlimitera, albo innego programu, który kontroluje ruch w sieci? Jesli tak to odinstaluj (samo wyłączenie nic nie da)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak mialem neta po lanie to bylo ok. A jak przesiadlem sie na neo to szlag go trafil :/ i wiem ze to na pewno nie wina firewalla, bo wczesniej mialem taki sam zestaw jak teraz i dziala, a newet wylaczanie i zezwalanie na przechodzenie przez firwalla nic nie daje :/. Niedlugo bede mial neta w kablowce zobaczymy moze to cos zmieni.

 

pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak bede w domu to popatrzam co ja tam poustawiane, moze jeszcze dzisiaj wieczorem uda mi sie napisac dokladnie co i jak, ale obiecywac nie moge :-)

A jak mialem netlimitera to mi nie przeszkadzam w niczym, tak samo firewall, 3d max byl zablokowany firewallem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Ja mam dokladnie tego samego syfa. Pracujac na max'ie 5 i brazilem 1.0.0 nie bylo zadnych problemow z licencja. Przesiadlem sie na max'a 6 i brazil 1.2.52 nie dziala, tak samo 1.2.21 (u znajomego bez problemu). Wsykakuje to idiotyczne okienko. Nic nie daje zmiana na "znany port TCP". Dodatkowo wczesniej wyskakiwal mi blad, ze Mental Ray nie moze polaczyc sie z TCP/IP, teraz jakos sie nie pojawia. Firewall maxa nie blokuje, zreszta wczesniej gdy go nie mialem tez to wyskakiwalo. Dodatkowo Vray tez nie chce mi licencji pobrac wiec mysle, ze problem moze byc po stronie Max'a. Licze, ze wspolnymi silami cos wymyslimi...Acha tez mam neo, ale watpie, ze to sprawa sieci, bo kiedys mialem modem i tez nie chodzilo z max'em 6... Jak cos bede wiedzial dam znac, a teraz nasluchuje, bo moze ktos uratuje nas pierwszy ;]

Share this post


Link to post
Share on other sites

a ja mam maxa 5 i mi chodzi brazil jak mam połączenie z internetem a jak nie mam to wyskakuje okienko z jakimś problemem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem o co z tym chodzi ale to neo jest chyba jakies lewe. Przesiadlem sie na neta z kablowki, zainstalowalem maxa 6 do niego brazila, v-ray i wszystko smiga, wiec nie wiem o co jest grane. Moze ten syf co sie instaluje z neo robi jakis burdel w systemie, na prawde ciezko mi cokolwiek stwierdzic. Wiem ze to nie rozwiazanie problemu, ale moze komus to w czyms pomoze.

 

pozdro for all

Share this post


Link to post
Share on other sites

co do neo, to na pewno nie ten " zainstalowany syf" robi burdel, bo ja softu stworzonego przez wielkich tworcow z tepsy nawet nie instaluje, a i tak mi nie dziala. Ale moze to byc rzeczywiscie sprawa tej karty sieciowej, czy raczej jakiego lokalnego polaczenia. Powiedz jeszcze jak mozes PAWELKOS, czy kablowke masz podlaczona przez jakis modem czy karte sieciowa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy