Jump to content

Mini bitwa: Scena 3D: Wieża strażnicza

mkk3a

Recommended Posts

Chciałbym Was zaprosić do mini-bitwy - tych aktorzy nie wzieli udzialu w Bitwie3d i tych ktorzy wzieli – po prostu wszystkich. Scena ma przedstawiać wieżę strażniczą wg następujących zasad:

- niekoniecznie stuprocentowa zgodność z załączonym konceptem, ale podobieństwo powinno być duże (i odpowiadając na pytanie hcpiter666: możesz wykazać sie inwencją i urozmaicić scene innymi elementami)

- żołnierza nie jest obowiązkowy, więc pewnie i tak się za niego nie zabierze;

- może to oczywiste, ale napiszę: teksturować też trzeba

- jakieś tło, aby budynek nie wisiał w powietrzu (renderowane lub ze zdjęcia), z konceptu nie da sie wywnioskowac, w jakim terenie znajduje sie budynek, wiec moze to być Kamczatka, pustynia, tundra lub jeszcze inne krajobrazy;

- jeśli chcesz wziąć udział to daj mi jasno znać (mail, gg, post w tym wątku – obojętne jak).

Prace ukończyli:

- Busiu

- JunioR

- max_noob

- mkk3a (link do wątku w Finished 3D)

- Simple_man

- wizz

TERMIN UKOŃCZENIA: 16 listopada 2005 r.

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

no ok ...

zaczalem to robic nim powstala bitwa - ale chyba sie nie pogniewacie bo to moj moze 4/5 model w maxie. ok to tyle...zapraszam do udzialu

vertices:467

faces:386

czas: ok 5 godzin za przerwami na sranie, sklep, obiad

Nie ulega wontpliwości że mkkea jest tu favorytem ale przecież tu o zabawe chodzi więc się włanczam. Jak narazie czas wykonania to jakieś prawie całe popołudnie :P poly około 5000.

faworyt faworytem - ja sie bynajmniej nie poddam - btw to co zrobilem to z zalozenia low poly mialo byc - teraz widze ze daleko nie zajde wiec zaczynam od nowa...od jutro albo po jutra. a tylko pamietajcie ja w 3d jakies 2/3 tygodnie siedze;p ta bitwa ma mnie zmotywowac do odkrywania maxa;]

hcpiter666 : lepiej bedzie jak bedziemy sie opierali na koncepcie...ofkoz procz zolnierza

pozdro zapraszamy dalej!

RA - dzięki.

dobra , kilka desek zrobionych.

następny update to będzie już 80% finished.

ps. na drzwiach pod wentylacją jest okienko czy kartka? ja mam wrzażenie że tam gwoździe są wbite.

edit------------------------------------

dodaje kilka renderow reszta w nastepnym poscie.

dobra jakies 96% finished , jeszcze pare dupereli (antenki itp.) i po modelowaniu budynku. calosc okolo 3h20min.Później jakieś pagórki pustynne , textury i finish.

PS. RA odezwij sie na gg w wolnej chwili :)

o kurde, ale luda sie zgłosiło :)

teraz juz na pewno nie jestem faworytem - ale to w koncu dobrze: bede miał wiekszą motywacje (gdyby nie Chveti, to pewnie bym miał modeling w 99%, ale chyba chyba jednak jeszcze dużo do poprawy jest)

no ale koniec tego gadania, czas na render (pierwszy po zmianie renderera ze scanline'a na v-raya :))

dobra lecą kommenty ode mnie :D :

Młody - nie ma desek ;)

mkk3a - bardzo fajny początek

wizz - bardzo ładnie , daj jakiś większy render

Busiu - również ładnie , ten klimatyzator(?) na zewnątrz dopracuj , góra wieży chyba za niska (spróbój dopasować bipeda , musi mieć okno na wysokości bioder).A tak to super ;)

inne odpowiedzi:

Leleń - dzięki

wizz - dzięki

Busiu - dzięki , musiałem wstawiać śrubki bo tu nie ma na co detali dawać.Szczegółów będzie więcej bo później do portfolio close-upy porobie.

pozdr.

EDIT---------------------------

mkk3a - wypas :) myślę tylko że deski za równe i za dużo kamer a tak to nice.

Przez Ciebie będę musiał robić środek wieży....osz ty wrrrr ;)

widzicie tylko mkk3a zaczął coś grzebać w środku ..musiałem wnętrze otworzyć i w efekcie progres spadł do jakiś 85% :P Nakombinowałem się nad otwarciem w cholere bo miałem wszystko jako 1 obiekt (wieza + domek) Tutaj taki malutki updacik :Antena , to coś na wiatr (nie pamiętam nazwy) , kawałek środka.

pozdr.

JunioR - witam w minibitwie :) popraw nieco proporcje (wieza wydaje sie troche gruba), chyba ze to celowy zabieg ;)

z tym texturowaniem to równe szanse, bo prawie wszyscy mowią ze na tym etapie polegną, ja tez :P

za duży bump , zwiększ powtarzalność bo się trochę rozciąga.Deski tak nie wyglądają :P Spróbój znaleźć kilka zdjęć desek i z nich sklecić texturę.

u mnie textura wygląda tak jak w załączniku

EDIT----------------------

A tu tak się bawiłem z nieudanym efektem :P

z przykroscia to musze powiedziec: nie moge wziasc udziala w mini-bitwie, czas mi nie pozwala za duzo pracy mam przy bitwie 3d nie zdaze.. mysle ze mnie nie pobijecie.. jeszcze raz sorki. Pozdrawiam i zycze milej zabawy oraz powodzenia wszystkim:)