Napisano 9 Czerwiec 200322 l Mam zamiar zrobi膰 m贸j rower:)(Fuji Boulevard). B臋dzie mia艂 full ekwipunek, taki sam jaki jest na nim w chwili obecnej:). Narazie pocz膮tek ramy: 聽 聽
Napisano 9 Czerwiec 200322 l Poczatek spokojny i ma艂o m贸wi膮cy , ale jak rower z full wyposarzeniem , to czekam na reszte i powodzenia :d
Napisano 10 Czerwiec 200322 l wszystko ladnie ale czy w tyle to nie powinno nie byc zlaczone miejsce na kola ??
Napisano 11 Czerwiec 200322 l Autor Chodzi ci o te dwie kr贸tkie rurki? Ona maj膮 tam by膰, s膮 ustawione akurat tak, 偶e kolo si臋 zmie艣ci:)
Napisano 11 Czerwiec 200322 l Kurcze nie kt贸rzy to maj膮 wyobra藕nie..... 聽 Ci膮gle ogladam jakies takie prace, 偶e ma艂o si臋 nie posrma z zachwytu. Pi臋kne, wznios艂e i emanuj膮ce pi臋knem. 聽 Dzie艂a sztuki!!!! 聽 Wiesz w twojej pracy nie ma ani dzie艂a ani sztuki, co nie oznacza 偶e nie mo偶e tego by膰 w realistycznych pracach....
Napisano 12 Czerwiec 200322 l Autor Hmmm, dzi臋ki za zwr贸cenie uwagi Marcin:) Jako艣 to przeoczy艂em[hmmm]
Napisano 12 Czerwiec 200322 l Lucas z tyl tez :P do poprawki a od tego sie tu pisze zeby ktos mogl pomoc :)
Napisano 12 Czerwiec 200322 l Fajny rowerek!!Jak robi艂e艣 spawy??Bo tr偶 chce zrobi膰 m贸j rowerek (Giant Rincon).
Napisano 13 Czerwiec 200322 l Autor Ca艂o艣膰 ramy jest zrobinoa z cylindr贸w, najpierw je sobie w odpowiednich miejscach poustawia艂em, wyci膮艂em face\'y w miejscach 艂膮cze艅 dw贸ch element贸w i 艂膮czy艂em je poprzez connect compound object. Potem ewentualnie poprawia艂em pozycje niekt贸rych wierzcho艂k贸w.
Napisano 13 Czerwiec 200322 l Autor Update: prawie sko艅czone ko艂o, bie偶nik troche si臋 jeszcze zmieni gdy na艂o偶e texturk臋.
Napisano 14 Czerwiec 200322 l spoko ci idzie jak narazie ........jak mozesz pokaz render z 2 ko艂ami i ram膮 ........
Napisano 14 Czerwiec 200322 l 艢wietny pomys艂, sam si臋 przymierza艂em do zrobienia swojego rowerka. Do rzeczy: szprychy powinny byc ustawione w jednakowej odleg艂o艣ci (chyba 偶e to Shimano lub Rolf), mufa suportowa troch臋 za gruba i miedzy g艂贸wk膮 ramy a widelcem powinny by膰 stery. To tyle narazie, pozdrawiam.
Napisano 14 Czerwiec 200322 l Autor W艂a艣nie tak popatrzy艂em na te szprychy.... musze jeszcze raz je porozmieszcza膰, wentyl dojdzie:) w ko艅cu mowi艂em, 偶e jeszcze nie sko艅czona. Xiz, te stery to chodzi o 艂o偶yska i te sprawy czy co? Je艣li tak to oczywi艣cie 偶e zrobi臋:). 聽
Napisano 14 Czerwiec 200322 l Autor Update: poprawi艂em pozycj臋 szprych, teraz s膮 ju偶 mniejwi臋cej w odpowiednich odlego艂o艣ciach:]. Doda艂em wentyl i zaczepy na tylni hamulec.
Napisano 15 Czerwiec 200322 l Autor To jest m贸j rower i nie mam amortyzatora:P, mo偶e potem jaki艣 zrobi臋:).
Napisano 15 Czerwiec 200322 l Lucas jak narazie bardzo mi sie podoba, bardzo dobre proporcje......czekam na wi臋cej
Napisano 16 Czerwiec 200322 l Autor Update: przedni wielotryb, musze jeszcze do niego os艂onk臋 zrobi膰.
Napisano 16 Czerwiec 200322 l no plosze widze ze prace posuwaja sie calkiem niezle :) 聽 ciekaw jestem textorek bo model jest GIT :D
Napisano 17 Czerwiec 200322 l Autor Po meshmothie cylindra o do艣膰 ma艂ej ilo艣ci bok贸w da艂em extrude z膮bk贸w, tyle, 偶e musia艂em robi膰 w doch etapach, 偶eby by艂y od siebie oddzielone, tzn. wybiera艂em co drugi, jak je wyextrudowa艂em to bra艂em nast臋npne.
Napisano 17 Czerwiec 200322 l Ladnie Ci to wychodzi....a powiedz mi czy masz juz pomysl na scenke koncowa? czy bedzie gdzies stal obok czegos...czy moze GI,Plane bialy i to wszycho?? 聽 pozdr
Napisano 17 Czerwiec 200322 l Autor Najch臋tniej zrobi艂bym scene podczas jazdy po jakie艣 piaszczystej, g贸rskiej drodze. 呕eby tak zrobi膰, musz臋 jedank jeszcze jakiego艣 bajkera zrobi膰:).
Napisano 23 Czerwiec 200322 l Autor Update: tylni wielotryb. Nawet sie nie domy艣lacie jak byardzo nie chcia艂o mi si臋 go robi膰 ale wko艅cu si臋 zabra艂em do tego:P
Napisano 23 Czerwiec 200322 l no, niezle:D 聽 Co do tylnego wielotrybu to robiles osobno kazda zebatke czy po prosty ja klonowales i potem skalowales??
Napisano 24 Czerwiec 200322 l Autor No tak p贸艂 na p贸艂:), tylko 4 wi臋ksze tryby s膮 skonowane i zeskalowane, ten najwi臋kszy robi艂em oddzielnie a 2 najmniejsze s膮 znacznie przerobione. Gdybym tak je tylko skalowa艂 to najmniejszy trybik wygl膮da艂by chyba jak grzebie艅[lol2]
Napisano 24 Czerwiec 200322 l Jest OK. 聽 Jesli rowerek ma by膰 realistyczny to proponuje poprawi膰 tylne tryby - nie chodzi mi o modeling tylko orientacj臋 wg. siebie - z膮bki nie mog膮 by膰 w jednej osi. Proponuje te偶 pobawi膰 sie troche wag膮 vertex贸w - na ca艂y obiekt na艂o偶y艂e艣 MeshSmooth - przez kraw臋dzie kt贸re powinny by膰 ostre s膮 zaokr膮glone NP przy tylnym kole ucho zaraz przy 艣rubie kt贸ra trzyma ko艂o Reszta jest ca艂kiem spoko. Sprawa jest o tyle fajna 偶e masz mase referencji w necie i mo偶esz dopracowa膰 idealnie ka偶dy szczeg贸艂 聽 POZDRAWIAM
Napisano 24 Czerwiec 200322 l Autor Dok艂adnie:), robi臋 go z bocznego blueprinta, znalaz艂em na stronie producenta:D
Napisano 24 Czerwiec 200322 l spoko to wyglada czekam na renderka z texturkami i z lancuchem ofcorse :)[piwo]
Napisano 24 Czerwiec 200322 l Autor Do texturek to jeszcze daleko...............:P, sam jak pomy艣l臋 ile jeszcze wymodelowa膰 trzeba to odechciewa mi si臋 dalej robi膰 ten model;).
Napisano 25 Czerwiec 200322 l Autor Zacz膮艂em robi膰 tylni膮 przerzutk臋, narazie jest jej tyle:). Co艣 zwali艂em z proporcjami, albo widelec z ty艂u za gruby, albo przerzutka za ma艂a albo najpr臋dzej jedno i drugie:P, poprawi臋 to dopiero jak zrobi臋 ca艂膮 przerzutk臋.
Napisano 25 Czerwiec 200322 l nom masz racje i widelec i przerzutka maja zachwiane proprcje ;) ale to pewnie nie problem, choc z widelcem moze byc nieco bardziej klopotliwe 聽 聽 czekam na nastepne uploady i lancuch :D
Napisano 26 Czerwiec 200322 l moim zdaniem za maly ten widelec (czy jak to sie tam nazywa :) ) 聽 Aha... I nie zapomnij przykrecic sroby przy kolach, bo ci odpadna :D 聽 \"Zyczymy dalszych sukcesow erotycznych w domu oraz w pracy\" - Proncislaw (DGU Productions):D
Napisano 2 Lipiec 200322 l Autor Po d艂ugiej ciszy update:D: sko艅czona tylnia przerzutka, ew. jeszcze pare brakuj膮cych 艣rubek itp i zrobi臋 艂a艅cuch:D
Napisano 2 Lipiec 200322 l masz rower w pokoju czy co? czy jaies dobre zdjecia ze tak ladnie i dokladnie robisz?:):) 聽 pozdr
Napisano 2 Lipiec 200322 l no ja 偶ycze powodzenia z tym 艂a艅cuchem 偶eby sie wsz臋dzie zmie艣ci艂......bo jak narazie widze ze bedziesz poprawia艂 niektre cz臋艣ci........[rotfl]
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto