Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar zrobi膰 m贸j rower:)(Fuji Boulevard). B臋dzie mia艂 full ekwipunek, taki sam jaki jest na nim w chwili obecnej:).

Narazie pocz膮tek ramy:

• Odpowiedzi 120
  • Wy艣wietle艅 11,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Poczatek spokojny i ma艂o m贸wi膮cy , ale jak rower z full wyposarzeniem , to czekam na reszte i powodzenia :d

Napisano
  • Autor

Chodzi ci o te dwie kr贸tkie rurki? Ona maj膮 tam by膰, s膮 ustawione akurat tak, 偶e kolo si臋 zmie艣ci:)

Napisano

Kurcze nie kt贸rzy to maj膮 wyobra藕nie.....

Ci膮gle ogladam jakies takie prace, 偶e ma艂o si臋 nie posrma z zachwytu. Pi臋kne, wznios艂e i emanuj膮ce pi臋knem.

Dzie艂a sztuki!!!!

Wiesz w twojej pracy nie ma ani dzie艂a ani sztuki, co nie oznacza 偶e nie mo偶e tego by膰 w realistycznych pracach....

Napisano
  • Autor

Hmmm, dzi臋ki za zwr贸cenie uwagi Marcin:) Jako艣 to przeoczy艂em[hmmm]

Napisano

Fajny rowerek!!Jak robi艂e艣 spawy??Bo tr偶 chce zrobi膰 m贸j rowerek (Giant Rincon).

Napisano
  • Autor

Ca艂o艣膰 ramy jest zrobinoa z cylindr贸w, najpierw je sobie w odpowiednich miejscach poustawia艂em, wyci膮艂em face\'y w miejscach 艂膮cze艅 dw贸ch element贸w i 艂膮czy艂em je poprzez connect compound object. Potem ewentualnie poprawia艂em pozycje niekt贸rych wierzcho艂k贸w.

Napisano
  • Autor

Update: prawie sko艅czone ko艂o, bie偶nik troche si臋 jeszcze zmieni gdy na艂o偶e texturk臋.

Napisano

spoko ci idzie jak narazie ........jak mozesz pokaz render z 2 ko艂ami i ram膮 ........

Napisano

艢wietny pomys艂, sam si臋 przymierza艂em do zrobienia swojego rowerka. Do rzeczy: szprychy powinny byc ustawione w jednakowej odleg艂o艣ci (chyba 偶e to Shimano lub Rolf), mufa suportowa troch臋 za gruba i miedzy g艂贸wk膮 ramy a widelcem powinny by膰 stery. To tyle narazie, pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

W艂a艣nie tak popatrzy艂em na te szprychy.... musze jeszcze raz je porozmieszcza膰, wentyl dojdzie:) w ko艅cu mowi艂em, 偶e jeszcze nie sko艅czona.

Xiz, te stery to chodzi o 艂o偶yska i te sprawy czy co? Je艣li tak to oczywi艣cie 偶e zrobi臋:).

Napisano
  • Autor

Update: poprawi艂em pozycj臋 szprych, teraz s膮 ju偶 mniejwi臋cej w odpowiednich odlego艂o艣ciach:]. Doda艂em wentyl i zaczepy na tylni hamulec.

Napisano
  • Autor

To jest m贸j rower i nie mam amortyzatora:P, mo偶e potem jaki艣 zrobi臋:).

Napisano

Lucas jak narazie bardzo mi sie podoba, bardzo dobre proporcje......czekam na wi臋cej

Napisano
  • Autor

Update: przedni wielotryb, musze jeszcze do niego os艂onk臋 zrobi膰.

Napisano

no plosze widze ze prace posuwaja sie calkiem niezle :)

ciekaw jestem textorek bo model jest GIT :D

Napisano
  • Autor

Po meshmothie cylindra o do艣膰 ma艂ej ilo艣ci bok贸w da艂em extrude z膮bk贸w, tyle, 偶e musia艂em robi膰 w doch etapach, 偶eby by艂y od siebie oddzielone, tzn. wybiera艂em co drugi, jak je wyextrudowa艂em to bra艂em nast臋npne.

Napisano

Ladnie Ci to wychodzi....a powiedz mi czy masz juz pomysl na scenke koncowa? czy bedzie gdzies stal obok czegos...czy moze GI,Plane bialy i to wszycho??

pozdr

Napisano
  • Autor

Najch臋tniej zrobi艂bym scene podczas jazdy po jakie艣 piaszczystej, g贸rskiej drodze. 呕eby tak zrobi膰, musz臋 jedank jeszcze jakiego艣 bajkera zrobi膰:).

Napisano
  • Autor

Update: tylni wielotryb. Nawet sie nie domy艣lacie jak byardzo nie chcia艂o mi si臋 go robi膰 ale wko艅cu si臋 zabra艂em do tego:P

Napisano

no, niezle:D

Co do tylnego wielotrybu to robiles osobno kazda zebatke czy po prosty ja klonowales i potem skalowales??

Napisano
  • Autor

No tak p贸艂 na p贸艂:), tylko 4 wi臋ksze tryby s膮 skonowane i zeskalowane, ten najwi臋kszy robi艂em oddzielnie a 2 najmniejsze s膮 znacznie przerobione. Gdybym tak je tylko skalowa艂 to najmniejszy trybik wygl膮da艂by chyba jak grzebie艅[lol2]

Napisano

Jest OK.

Jesli rowerek ma by膰 realistyczny to proponuje poprawi膰 tylne tryby - nie chodzi mi o modeling tylko orientacj臋

wg. siebie - z膮bki nie mog膮 by膰 w jednej osi.

Proponuje te偶 pobawi膰 sie troche wag膮 vertex贸w - na ca艂y obiekt na艂o偶y艂e艣 MeshSmooth - przez kraw臋dzie kt贸re powinny by膰 ostre s膮 zaokr膮glone NP przy tylnym kole ucho zaraz przy 艣rubie kt贸ra trzyma ko艂o

Reszta jest ca艂kiem spoko.

Sprawa jest o tyle fajna 偶e masz mase referencji w necie i mo偶esz dopracowa膰 idealnie ka偶dy szczeg贸艂

POZDRAWIAM

Napisano
  • Autor

Dok艂adnie:), robi臋 go z bocznego blueprinta, znalaz艂em na stronie producenta:D

Napisano

spoko to wyglada czekam na renderka z texturkami i z lancuchem ofcorse :)[piwo]

Napisano
  • Autor

Do texturek to jeszcze daleko...............:P, sam jak pomy艣l臋 ile jeszcze wymodelowa膰 trzeba to odechciewa mi si臋 dalej robi膰 ten model;).

Napisano
  • Autor

Zacz膮艂em robi膰 tylni膮 przerzutk臋, narazie jest jej tyle:). Co艣 zwali艂em z proporcjami, albo widelec z ty艂u za gruby, albo przerzutka za ma艂a albo najpr臋dzej jedno i drugie:P, poprawi臋 to dopiero jak zrobi臋 ca艂膮 przerzutk臋.

Napisano

nom masz racje i widelec i przerzutka maja zachwiane proprcje ;) ale to pewnie nie problem, choc z widelcem moze byc nieco bardziej klopotliwe

czekam na nastepne uploady i lancuch :D

Napisano

moim zdaniem za maly ten widelec (czy jak to sie tam nazywa :) )

Aha... I nie zapomnij przykrecic sroby przy kolach, bo ci odpadna :D

\"Zyczymy dalszych sukcesow erotycznych w domu oraz w pracy\" - Proncislaw (DGU Productions):D

Napisano
  • Autor

Po d艂ugiej ciszy update:D: sko艅czona tylnia przerzutka, ew. jeszcze pare brakuj膮cych 艣rubek itp i zrobi臋 艂a艅cuch:D

Napisano

masz rower w pokoju czy co? czy jaies dobre zdjecia ze tak ladnie i dokladnie robisz?:):)

pozdr

Napisano

no ja 偶ycze powodzenia z tym 艂a艅cuchem 偶eby sie wsz臋dzie zmie艣ci艂......bo jak narazie widze ze bedziesz poprawia艂 niektre cz臋艣ci........[rotfl]

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci