Salvator Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Witam. Postanowiłem jednak wytartować w bitwie, powalczyć dla przyjemności. Scenka będzie przedstawiać bohatera (jakaś dziewczyna), na moment przed podjęciem decyzji o dokonaniu bądź nie mordu. Sytuacja dość szekspirowska, bohatera będą ciągnąć w dwie (odpowiednie i przeciwstawne) strony dwa ezoteryczne stworki ilustrujące dobrą i złą stronę natury człowieka. Zły stworek będzie wtykał boharce narzędzie zbrodni w rękę, dobra istotka będzie odciągać (bezskutecznie) bohaterkę ku wyjściu. Gradiencik dobro/zło postaram się jeszcze przyprawić oświetleniem i takimi tam. Na koncept nie liczcie bo rysować nie umiem ;] Nie ustaliłem jeszcze otoczenia i ofiary (rzeczy bardzo powiązane ze sobą). Szukam ładnego przykładu takiej sceny w sztuce. Narazie wymodeluję stworki i bohaterkę, w trakcie będę się zastanawiał na resztą. Diabełek jest już rozpoczęty, w rozsądnym czasie go zamieszczę. A więc wkraczam na wojenną ścieżkę, pozdrawiam wszystkich wojowników :>
RA Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Swietne! A czy mozna wiedziec w jakim to bedzie stylu? Bajkowe czy realistyczne? A moze pomieszanie obu. Realistyczna kobieta i bajkowe stworki. pozdrawiam
Salvator Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 Styl na pewno nie będzie realistyczny, raczej będę starał się impresjonistycznie oddać tę chwilę. Co do kształtu stworków i dziewczyny - stworki będą swoim wyglądem jak najdokładniej oddawać swoją naturę, czyli samo dobro/zło, zadbam też o ich ezoteryczność, aby było pewne że nie znajdują się w śiecie realnym, na tyle jednak wyraźne będą aby wyraźnie oddziaływać na dziewczynę. Ona sama będzie dość realistyczna, powinien wyjść z tego niebrzydki kontrast ;]
AGmakonts Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 No No NO NO, to Salv pojechał. Moim zdaniem świetny temat i czekam na pierwsze koncepty, rendery, siatki i co tam jeszcze wymyślisz. Zycze powodzenia (i o umowie pamiętaj;P:P:P)
max_1989 Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Czekam na pierwsze efekty pracy :) (już co nieco widziałem ale ciiiiii :)) Mam wielką nadzieje że skończysz swoją pracke :). Powodzenia
Leru Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 ok więc czekamy na koncept :] witam w Bitwie Salvatore, powodzenia życzę :)
tomeus Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Witam kolege z sąsiedztwa >> Fajny temat. Życzę powodzenia. Napewno będe bacznie obserwował twoje poczynania:) Pozdro
Leru Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 ooo proszę, oto koncepcik, pomogę Ci Salvatorze :D http://www.reviewsontheside.com/reviews/images/emperors_new_groove.jpg
Salvator Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 buahaha dobre dobre leru ;] doceniam też to że specjalnie dla mnie się odbanowałeś :> a wam wszystkim dzieki za słowa otuchy, też mam nadzieję że ukończę ;] jak by wyglądało podium złożone z samych czołgów :>
Salvator Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Ok, na początek mały autoportrecik, wrzucam żeby ciekawiej było ;] btw. jakoś dziwnie wyszedł na tym zdjęciu
AGmakonts Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 No, no Salv ładnie. ALE: Uczy coś mnię tak gryza Może zrób go bardziej zgredowatego bo teraz miota się troche międzi takim małym diabełkiem a cartoonowym stworkiem;)
mkk3a Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 niezły początek, mam nadzieje ze dalej tez Ci pojdzie tak dobrze, aczkolwiek przyczepiłbym sie do paru rzeczy: - brak otworu w uchu - klata jakoś tak dziwnie zarysowana, okrągła, strasznie wysoko, no i sutków nie ma - ten nos mi nie pasuje, za bardzo świnski, za blisko oczu a za daleko ust, no i ma grymas taki jakby miał zaraz kichnąć ale poza paroma małymi niedociągnieciami jest wspaniale. jakiej wielkosci mniej wiecej bedzie ten stworek?
Salvator Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 no nie mogę, co japoradzę, że tak wyglądam :> a teraz do rzeczy :] są dziurki w oszach tylko na tym ujęciu ich nie widać klata dziwna, no cóż, z chęcią zobaczyłbym jakiegoś prawdziwego diabełka stróża abym mógł sprawdzić jak to wygląda w rzeczywistości :P A sutki .... mam teraz większe (dosłownie i w przenośni) zmartwienia niż ... sutki :D a cała postać ma gryźć i być pełna nieprawidłowości. To jest bardzo zły i nieludzki diabełek i na pewno by się zdenerwował gdybym go obraził ludzką pięknością :> Wielkość jest właściwie fundamentalną informacją, teraz planuję aby miał 1/4 max 1/3 wysokości dziewczyny w stanie wyprostowanym, a w scenie będzie bardziej zwinięty i .. będzie latał ;] tak, skrzydełka jutro wymodeluję. No ale dzięki wam za komenty, ładnie wyglądają ;P
pomiot Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 mi się podoba.. to jest stworek fantastyczny... prawdopodbnie stworzony przez wyobraźnię dziewczyny więc nie musi mieć ludzkich proporcji, mięśni ani klaty... fajnie
Ania Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 no salvator, wreszcie sie zabrales do pracy. podoba mi sie, tylko te uszy krulicze bym jakos zmienila. klata sexy, zostaw tak, tylko pepek dorob.
asfalton Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 he he sluchaj Ani C, ten nos troche swinski sie wydaje, i uszy. :D powodzenia
nielot007 Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 oh salvatore (jak pisze leru)a gdzie siateczka, siateczka musi byc!! mi tylko usta nie pasuja .. pozdro
Predator Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Diabelek jest super mi sie pomysl podoba :) czekam na wiecej .A i sie do niczego nie przyczepie bo to twoj koncept , twoja praca . Sam zapewne widzisz co gdzie jak nie pasuje.Powodzenia !!! czekam na dalsze etapy pracy
Salvator Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 he he sluchaj Ani C a kiedy nie słucham :P ten nos troche swinski sie wydaje ojej, ale powiedz mi czy wygląda na dzieło przypadku? :> Nielot - że tak spytam, po co siatka 0_o dzięki Predator za słowa otuchy, idę go pomęczyć. Ale myślami już jestem przy aniołku ;]
nielot007 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 chlopie ty sie nie pytaj po co tylko dawaj siatencje :) a tak na serio to siatka zawsze sie przyda:)
ArTooRo Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Niezwykły poziom modelowania organicznego czyni Cię równie niezwykle trudnym przeciwnikiem :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!
imprecis Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Narazie super, tylko dziwnie te uszy są przyczepione do tej główki. Póki co pracka trzyma klimat :) Dołączam się do nielota, siateczka zawsze się przyda :]
Tomek Kosiorek Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 lubie takie głebsze tresci i wysoki poziom; siatki nie dawaj:)
Rekomendowane odpowiedzi