Napisano 5 Lipiec 200222 l Firma Techland (producent gier) poszukuje grafikow komputerowych 2D i 3D. Wymagania: - bardzo dobra znajomosc programow 3D (3D MAX), zarowno scen statycznych jak i animacji - bardzo dobra znajomosc programow 2D (Photoshop, Gimp) - inwencja tworcza i zmysl artystyczny - umiejętnosc pracy w grupie - zaangazowanie - zamilowanie do gier komputerowych Zainteresowanych prosimy o przeslanie portfolio na adres: [email protected] z tematem \'praca dla grafika\' (portoflio moze byc w formie URL\'a lub archiwum), lub o kontakt telefoniczny: (0 prefiks 62) 737 27 47 wew.45 pozdrawiam Michal Rainert, TECHLAND
Napisano 13 Lipiec 200222 l może nie jestem bezpośrednio zainteresowany tą ofertą, ale chciałbym prosić o jakieś przykładowe zadanie z grafiki komercyjnej, abym mógł się sprawdzić, z góry dziękuję
Napisano 26 Sierpień 200222 l cze czy dostałeś od tej firmy jakiś projekt przy którym mógłbyś się sprawdzić?
Napisano 17 Wrzesień 200222 l Zadanie jakie ja dostałem od kogoś to zrobić postać humanoidalną (niekoniecznie człowiejka), aby miała maksimum 2000 face\'ów, zmapować ją i oteksturować, a jako wiśienka na koniec to zaanimowaćsiadanie na podłodze bez użycia character studio
Napisano 18 Wrzesień 200222 l Bez CS to chodzi, że szkielet miałeś sam zrobić? To bez sensu. Po co sobie utrudniać pracę?
Napisano 2 Październik 200222 l Bez CS bo jeżeli chodzi o firme TECHLAND to będzie to postać do gry, a do gier nie używa się CS tylko własne kości bo max przy exporcie do 3ds nie uwzględnia CS. BooM-Bel ile dali ci czasu na to zadanko ?
Napisano 2 Październik 200222 l Bez CS bo jeżeli chodzi o firme TECHLAND to będzie to postać do gry, a do gier nie używa się CS tylko własne kości bo max przy exporcie do 3ds nie uwzględnia CS. BooM-Bel ile dali ci czasu na to zadanko ?
Napisano 4 Kwiecień 200321 l hahaha ..usmialem sie czytajac teksty \"specow\" powyzej (sorry chlopaki, ale chyba nie macie o tym pojecia). ..powodzenia w testach :))
Napisano 5 Kwiecień 200321 l sinclar nich sie chlopaki ucza na swoich bledach ... [Edited on 5-4-2003 by MeG]
Napisano 8 Kwiecień 200321 l spoko ..sorki za \"specow\". Wiele firm (interactiv media, techland, thgate..)uzywa cs\'a, kosci z ik uzywa sie opcjonalnie do postaci bardziej zlozonych - cs jest bardzo ograniczony, ale na poziomie postaci humanoidalnych rządzi. Faktem jest jednak, ze trzeba posiadac wiedze i umiejetnosci w zakresie tworzeniu szkieletu z ik.
Napisano 8 Kwiecień 200321 l heh co do cs ...to czasem przez to dostalm tak zwanego kota .. jak mowisz czlek musi miec umiejetnoci .. ale tez czasem latwiej jest porobic szzkielet niz uzyc cs´a a to juz zalezy do czego i po co .. w sumie jesli chodzi o szybkosc to cs jest cool ja sie czlek spieszy jesli chodzi o quali to wole ik szkielety
Napisano 9 Kwiecień 200321 l szkielety z ik postaci humanoidalnych sa troszeczke trudne do zrobienia ( mowie o alternatywie dla cs\'a ). O ile korpus, glowa i nogi sa do zrobienia to rece w szkieletach sa strasznie upierdliwe (cs swietnie to rozwiazal). Ale pewnie, ze jesli ktos zna skrypty to sobie z tym jakos poradzi (wlasnie zaczynam cos w tym kierunku dzialac ..swietna rzecz ..polecam)
Napisano 11 Kwiecień 200321 l no problem lapek jest straszny .. czlowiek siedzi i sieszi i kurcze nigdy nic nie pasuje .... jak sie porzadnei wkurzy wywala caly szkielet i idzie do cs´a nieraz mi sie tak stalo ... o fajnie jak skrypciki robisz cool
Napisano 26 Wrzesień 200321 l ja uzuwam cs 4.0 max 5.1 - i all right!!! - exsportuje do filmikow gosci i wszystko dziala!!!!!!! - 3ds - to przedewszystkim animacja - sprawdzcie to !!!!