Gość strat Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Witam! podrzucam cosik po dluuugiej przerwie - moglbym powiedziec, ze to jeszcze nie finalny render, ale wiecie jak to bywa, wiec nie bede sciemnial, bo juz nowe pomysly w glowie :). Nie bijcie za mocno :) .
Marcin Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 fajny ... moze areodynamika tak na oko to mu nie sluzy ale calkiem niezle ci to wyszlo ... sam head chyba inspirowany spidermanem (przynajmniej tak wyglada) mi sie podoba tylko troche za ciemno w renderze ...
Vorek Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Siatka miejscami nieco krzywa i tak jak Marcin napisał, ciemny render strasznie. Sam motorek nie w moim guście, wolę chopperki ale ładnie wygląda. Podoba mi się materiał rury wydechowej :) Pozdrawiam
karlos18 Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 witam. no calkiem ladnie. tylko jak na moj gust to szyba jest za bardzo "polozona" i prawy reflektor(jego czesc) wyglada jak by sie troche roznil od tego widocznego w calosci(ale to tak na marginesie:) ogolnie spoko. pozdrawiam
dyonizoss Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 hejka. nie znam se na motocyklach ale ten wyglada jak dla mnie ok, bardzo podobaja mi sie materiały. możesz zdardzic choć szczatkowa tajemnice jak sie robie takie "studyjne " rendery?? nie ma tam chyba hdri??
DonVito Corleone Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Jako fan motorow :), stwierdzam ze jest ladnie wykonany w szczegolnosci rama, oraz materialy tlumika, i reflektorow. natomiast plastiki (owiewki) sa brzydkie. I takie dziwne wrazenie odnosze ze przod jest od scigacza a tyl od jakiegos motoru turystycznego :]. Ale ogolne wrazenie jest dobre :] pozdro.
Gość User190 Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 a pokaż siatkę i render bez materiałów z dobrym oświetleniem, bo coś mi się wydaje, że straaasznie krzywa jest ta siateczka, tylko render ją mocno maskuje. Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle, chociaż lakier odstaje bardzo od reszty materiałów.
DraB Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Mi sie podoba. REspect trudno jest motor wymodelowac :)
shi Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 mi sie cos w przednej oponie nie podoba wydaje im sie zybt matowa i napisy na niej tez jakby rozmyte - mozliwe jednak ze mi sie tylko tak woczach juz rozmywa bo ostatnio prawie nie wstaje od ekranu :]
Gość strat Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Dzieki za konstruktywna jakby nie patrzec krytyke. To jajko pozostanie juz chyba takie jakie jest, za to nastepny powali na kolana :). Zgadzam sie z wiekszoscia uwag - tak to jest jak sie robi model siadajac co kilka dni na 1-2 godzinki do komputera. Ocena proporcji i stopnia gotowosci modelu itd.jest wobec tego jak wiecie nie zawsze trafna. (zwlaszcza ze w robocie dziergam low-poly od rana do wieczora) Dzieki za uwagi
Knysha Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 No niezle :). Mozesz dac z czarnym lakierem i innymi ujeciami :)? Pzdr
Marek G Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 znam sie troche na motorkach(sam mam ściga gsxra 750) .Tak więc moje uwagi : - co to za motor podobny do kawy i hayabusy ale to nie żaden z nich - opona z przodu za gróba powinna być 120/70 - rączka z tyłu jest z kopana za cienka i jakaś kańciasta - silnik nie ma takiego kształtu i co to za napis strat - siedzenie też jakieś dziwnie wypukłe - kierunki do dupy ale całkiem całkiem, sam bym lepiej nie zrobił :-) pozdr
siwy Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Dołączam sie do tych uwag, ponadto te napisy na kołąch zawsze mnie śmieszą bo robią je najczęściej użytkownicy, opony fabryczne nie mają takich. Spawy na ramie wyszły w dziwnych miejscach, jakby był po wypadku. Napis na silniku to przesada. Jednak całość wygląda fajnie i efektownie
Scrapek Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Fajowa pracka. Sam kiedyś próbowałem modelować motor i wiem, że to cholernie ciężka sprawa. Przyczepie się jednak do wyglądu felgi/obręczy (nie wiem jak to się w motorach nazywa, nie znam się) i tarczy hamulcowej. Nie chodzi mi tu o kształt tylko o materiał, jest taki jakiś... no mi się nie podoba :P Ale pozatem motor spox :P
kurt_hectic Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 ja z tego renderu malo widze, a jak sie przypatrze to nawet ok, jest, ale chyba ksztalty sa malo real.
Gość Jurii Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Musze przyznac wszystkim racje bo kierunkowskazy za jakies dziwne,nastepnie zauwarzylem ze pzedni blotnik przykrecony jest bezposrednio nie do ale w amortyzator (no nie wiem ale jeszcze takiego rozwiazania nie widzialem w zadnym motorze:),szyba nie sprawia wrazenia ze jest szyba, a bak wg. mnie od strony siedzenia jest troche za wysoko wyprofilowany.To na tyle poza tym reszta mi sie bardzo podoba:) Trzymaj tak dalej!!!PZDR.
slayer2004 Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Hoho, fajny model. Siatka czasami troche krzywa, ale i tak jest spoko.
Gość Raffaello Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 MI się podoba nie będę się do niczego czepiał! Widzę że musiałeś troszku pracy włożyć w to. Najbardziej podobają mi się teksturki! czekam kiedy powalisz nas z nóg!!!
SAIRAM Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 Tak sobie myslę:"wejdę na forum max3d.pl, postatsuję trochę..." i widzę nową rekomendację. Cóż, genialna robota!! Nie mam żadnych uwag( no może poza siedzeniem i miejscem w okolicach baku). Gratulacje...
fidelpatcha Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 To ja tu chciałem skończyć motorek co w wip-ie siedzi.. a tu takie pracki - aż się odechciewa kończyć. Gratulacje - jak dla mnie rewelka
hkropinski Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 bardzo ładny model, ale chyba napisy na oponach powinny być bardziej wyraźne, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi