Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka

Od w cholere długiego czasu u mnie na biórku leży sobie długopisik i wreszcie postanowiłem do zrobić :)

Nie jest to może jakiś amitny projekcik, ale zawsze się czegoś naucze :)

Daje to do WIPa bo chce sie nauczyć oświetlać takie małe scenki (obiekty), a za bardzo sobie z tym nie radze.

Zamieszczam kilka renderków.....i albo ja patrze na to zbyt krytycznym okiem, albo rzeczywiście to nie wygląda za dobrze.

Prosiłbym o jakieś rady i wskazówki dotyczące oświetlenie odpowiedniego tej scenki.

Jest tam mały environment i jeden vraylight, do tego hdri w reflekcie.

Doradźcie coś, żeby to jak najbardziej fotorealistycznie wyglądało :)

Zamieszczam kilka prób, jedne bardziej udane, inne mniej.

PS. Troche za duży bump dałem na podłoże :/

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na czubku długopisu powinno być więcej atramentu, ogólnie ok, ale nie powiem, że super no bo co tu ukrywać - zadużo się chyba nie namęczyłeś. materiały dobre, pozdrawiam

Napisano
i jeden vraylight

chveti - to raczej mowi samo za siebie;) No ale dlugopiski (choc prosty model) podobaja mi sie... Pozdr

Napisano

ups , niedoczytałem :P

ja bym preferował wrzucić obok tego jakieś pudełko/szlkankę żeby uzupełnić pustkę.

Napisano
ja bym preferował wrzucić obok tego jakieś pudełko/szlkankę żeby uzupełnić pustkę.
a ja nad scenką i oświetleniem - może fajnie wyjśc.
Napisano
to chyba do pióra parkera a nie takiego długopisa

no to może nie luksusową zapalniczkę, ale coś w tym stylu

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze :)

Ale Wy o tym wszystkim piszecie (co dodać) w oparciu o który render?? Ten ostatni, gdzie tylko dwa długopisy są?? :)

Teraz robie render z taką wysoką, leżącą szklanką u miejscowioną za tymi dwoma długopisami....... ale to za dobrze nie będzie wyglądać :/

Dobry pomysł jest ten z zapalniczką...... jednak nie taką luksusową, ale bardziej podchodzącą pod taką jednorazówke :) no i może jakaś paczka papierosów? Tylko nie wiem czy sobie z nią poradze, bo u mnie niezbyt dobrze z texturowaniem jest :/

Chyba że zrobie przewrócony kubek z łyżeczką w środku :)

Mam pytanko...... poprawiać coś w oświetleniu?? Czy tak zostawić i tylko dodać coś do tej sceny??

Napisano

fajnie jakbys na koncowke wkladu czyli tm co sie pisze dal metal a nie plastik :) wiesz duzy reflect z glossem

pozdrawiam sasiada :)

Napisano
  • Autor

A dzień dobry sąsiedzie :)

materiał końcówki wkładu poprawie przy następnym renderku :)

Wrzucam kolejny próbny render ze szklanką...... dziwnie wygląda.

Bede próbował dalej z zapalniczką i może popielniczką :)

Pozdro.

PS. Jest bug na dnie szklanki i nie potrzebnie chyba dałem taki fog color :/