Polik Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 Witam! juz kiedys zadawalem taki pytanie ale widocznie zle sie wtedy wyrazilem bo nie dostalem zadnej dobrej odpowiedzi :( Wiec pytam: jak zmienic wielkosc obiektu (np: kwadratu) ktory jest warstwa na obrazku? Nie chodzi mi o skalowanie tylko o dokladna wartosc w pikselach. Tak zebym mogl sobie wpisac 300x200 px i ten kwadracik sie taki zrobil bo te procenty to mnie nie satysfakcjanuja :) Z gory dzieki za odpowiedzi!
SansSerif Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 ctrl+c > ctrl+n > ctrl+v > image > image size > ctrl+c > ctrl+tab > ctrl+v :D edit: przed ctrl+c trzeba najpierw wczytac zaznaczenie, czyli najłatwiej kliknąć ctrl+lewy myszy w warstwę na której znajduje się obiekt.
piotrek Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 heh, ;] dzięki, bo też się nad tym kiedyś zastanawiałem
Drakula Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 ja mialem taka sama metode jak Serif, ale ktos madry na forum powiedzial zeby zrobic tak: Wybierasz warstwe do skalowania. Zaznaczasz wszystko na tej arstwie Wybierasz Rectangular marquee tool Prawy klik na warstwie > free transform Na gorze w pasku brusha wybierasz nowa wielkosc obiektu. Proste, nie? :D
SansSerif Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 ja mialem taka sama metode jak Serif, ale ktos madry na forum powiedzial zeby zrobic tak: Wybierasz warstwe do skalowania. Zaznaczasz wszystko na tej arstwie Wybierasz Rectangular marquee tool Prawy klik na warstwie > free transform Na gorze w pasku brusha wybierasz nowa wielkosc obiektu. Proste, nie? :D nie. bo tak masz możliwość skalowania tylko procentowego. btw czym twoja skomplikowana procedura różni sie od ctrl+t? :)
Polik Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 ooooo ja pierdziele :) ale to glupie jest! ale skutkuje. Dzieki!!! PS: ale czy na prawde nie ma prostrzego sposobu??
SansSerif Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 Deus, zwracam honor :) ctrl+t + XX px (XX to wartość w pikselach wpisywana w okienkach w których defaultowo podane są wartości procentowe)
Polik Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 chwila chwila ... jak dopisuje px to mi blad wyskakuje ze nie prawidlowa wartosc i dalej mi procenty wskakuja
ca mel Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 Zamiast dopisywać px możesz też kliknąć prawym w polu numerycznym i wybrać sobie jednostki w jakich chcesz skalować
Kramon Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 lole tam gdzie macie procenty możecie też wpisać pixele. tylko dajcie na końcu px. //edit. a już ktoś napisał o tym. srry musze więcej czytać
mirach Napisano 6 Lipiec 2013 Napisano 6 Lipiec 2013 Gratuluje odkopania wątku z 2005, z pewnoscia autor cieszy sie z odpowiedzi ;)
Rekomendowane odpowiedzi