Polik Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Witam! juz kiedys zadawalem taki pytanie ale widocznie zle sie wtedy wyrazilem bo nie dostalem zadnej dobrej odpowiedzi :( Wiec pytam: jak zmienic wielkosc obiektu (np: kwadratu) ktory jest warstwa na obrazku? Nie chodzi mi o skalowanie tylko o dokladna wartosc w pikselach. Tak zebym mogl sobie wpisac 300x200 px i ten kwadracik sie taki zrobil bo te procenty to mnie nie satysfakcjanuja :) Z gory dzieki za odpowiedzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SansSerif Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 ctrl+c > ctrl+n > ctrl+v > image > image size > ctrl+c > ctrl+tab > ctrl+v :D edit: przed ctrl+c trzeba najpierw wczytac zaznaczenie, czyli najłatwiej kliknąć ctrl+lewy myszy w warstwę na której znajduje się obiekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 heh, ;] dzięki, bo też się nad tym kiedyś zastanawiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakula Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 ja mialem taka sama metode jak Serif, ale ktos madry na forum powiedzial zeby zrobic tak: Wybierasz warstwe do skalowania. Zaznaczasz wszystko na tej arstwie Wybierasz Rectangular marquee tool Prawy klik na warstwie > free transform Na gorze w pasku brusha wybierasz nowa wielkosc obiektu. Proste, nie? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
SansSerif Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 ja mialem taka sama metode jak Serif, ale ktos madry na forum powiedzial zeby zrobic tak: Wybierasz warstwe do skalowania. Zaznaczasz wszystko na tej arstwie Wybierasz Rectangular marquee tool Prawy klik na warstwie > free transform Na gorze w pasku brusha wybierasz nowa wielkosc obiektu. Proste, nie? :D nie. bo tak masz możliwość skalowania tylko procentowego. btw czym twoja skomplikowana procedura różni sie od ctrl+t? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polik Posted August 2, 2005 Author Share Posted August 2, 2005 ooooo ja pierdziele :) ale to glupie jest! ale skutkuje. Dzieki!!! PS: ale czy na prawde nie ma prostrzego sposobu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SansSerif Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Deus, zwracam honor :) ctrl+t + XX px (XX to wartość w pikselach wpisywana w okienkach w których defaultowo podane są wartości procentowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polik Posted August 3, 2005 Author Share Posted August 3, 2005 chwila chwila ... jak dopisuje px to mi blad wyskakuje ze nie prawidlowa wartosc i dalej mi procenty wskakuja Link to comment Share on other sites More sharing options...
ca mel Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Zamiast dopisywać px możesz też kliknąć prawym w polu numerycznym i wybrać sobie jednostki w jakich chcesz skalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kramon Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 lole tam gdzie macie procenty możecie też wpisać pixele. tylko dajcie na końcu px. //edit. a już ktoś napisał o tym. srry musze więcej czytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirach Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Gratuluje odkopania wątku z 2005, z pewnoscia autor cieszy sie z odpowiedzi ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts