Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po pierwsze za długo sie ładuje i nie ma preloadera,

Po drugie strasznie banalna stronka którą trudno nazwac portfoliem,

Po trzecie Desing jest tak skopany i dość nie przemyslany.

To tyle powodzienie :/

Napisano

Powiem tak: zacząłeś dość wcześnie i jeżeli będziesz się starał to napewno do czegoś dojdziesz :) podstawy flasha już masz, pracuj, pracuj (i to wytrwale) bo ta stronka jest straszna. Jeżeli szukasz inspiracji polecam http://www.webesteem.pl :)

Pozdrawiam

Napisano

Ja widzę ... biel ... bieeeeel ... i nic więcej :) ... stronka zdęte z serwera? Czy aż tak długo się ładuje? Nie mam czasu czekakać, i wątpie w cierpliwość wielu ludzi ...

Napisano

misiopie nie podoba mi się niestety. przede wszystkim pomyśl o kolorystyce. baner z podejżewam twoją pracą zupełnie nie pasuje do metalicznych gradientów. dalej, to napisy. czcionka bez pz, i jeszcze dosyć nieciekawa. pozatym ma kolor który się po boku zlewa z tłem. pracuj dalej. pozdro :)

zobacz http://www.monstertemplates.com jeśli chodzi o animacje

Napisano

Znalazłem czas ...

WADY

-> Przesadna prostota

-> Statyczność

-> Nieczytelność strony

-> Buttony nawet nie mają hita

-> Denerwujący styl + kolorystyka

-> Brak preloadera + waga strony lub słaby serwer

-> Całokształ

ZALETY

-> Brak

RADY

-> Pracuj, pracuj - będzie lepiej :)

Napisano

a ja powiem tyle , gdy wszedlem na strone zaczelo mi sie otwierac pelno iexplorerow,(choc korzystalem z innej przegladarki)

BEZ PRZERWY SIE OTWIERALY!!!

Napisano

hemmm gradient ????eeee odpada hemmm jedyne co mi sie podobalo to jak te okienka sie rozjezdzaly reszta cala niestety do wymiany lacznie z czcionkami

Napisano

Design archaiczny, nazwy w menu to po ciemku trzeba szukac w dodatku sa krzywo ulozone, to co wyzej czyli brak preloadera, a wielki plus to taki, ze ci sie chcialo :)

Fajne foty ;] :))))

pozdro

Napisano

Hm.. wcześniej zaczynasz to pracuj pracuj to do czegoś dojdziesz.

Na razie nie powiem nic, bo musiałbym Cię zjechać na maxa, ale to nie o to chodzi. Jakbyś był na studiach o kierunku zbliżonym do designu/grafiki, albo próbował zarabiać w ten sposób tobyło by źle.. :D Bardzo źle...

Napisano

wszystko co powyzej ale jak to na poczatki we flashu... tak bywa :D wazne ze wszystko dziala w miare plynnie i bez bledow... szata graficzna do przebudowy... juz nie istotny jest gust.. brak czytelnosci to najgorsze co moze byc...

Napisano
jAK NA 15LAT to geniuszem grafiki nie jestes :)

Ale dobrze ci idzie :)

Oby tak dalej :)

W sumie nie dawno widziałem stronę pewnego profesora, który na uczelni wykłada flash'a ... czyli uczy studentów flasha ... zobaczyłem ... i powiem, że z Panem Misiop1990 nie jest źle ;) ...

Napisano
link ... ale nazwy uczelni nie podam ... ale powiem, że wykłada na 3 uczelniach ... na jednej może będę studiował :P ... strona główna we flashu ... jednak chyba przebija strone autorstwa Misiop1990 :P ...
Napisano

O jezu ale mu napisałem :) (moge napisac na pw :) )

Naprawde idziesz w dobrą strone ziom... ;)

Napisano

Oł mater faker.. wykłada na uczelniach?!?! Na PW ?!? Na pewno nie na WAPW ;) na szczęście

Napisano
chiclabym abyscie ja ocenili pozytywnie ;]

Stronkę oceniam. Pozytywnie :-)

Ps czemu jak klikam na "moje prace" to wyskakują mi jakieś fotki z imprez??

Napisano

nie wiem jak ci to powiedziec - ale fatalnie nie jest ... super tez nie :) ale ty cos robisz i starasz sie - jak sie postarasz znowu daj znac... :]

Napisano

To fakt że wcześnie zaczynasz i dlatego uważam że przydadzą Ci się uwagi :). Po pierwsze nie rób grafiki we flashu poniewaz to wygląda fatalnie nie wiem czemu ale kolory i gradienty flasha są fuj. Spróbuj zrobić coś w photoshopie albo czyms takim potnij i zaanimuj we flashu. jesli chodzi o ułożenie to nie upychj tak tylko zrób cos prostsze i klarowne. Jeszcze taki szczegół jesli chodzi o linki jako napisy to w ostatnią klatke buttona wstaw prostokąt wielkości napisu bo jest to wygodniejsze, ale to szczegół ... Mam nadzieje że następna strona bedzie juz o wiele lepsza, w końcu trening czyni mistrza :)

Napisano
To fakt że wcześnie zaczynasz i dlatego uważam że przydadzą Ci się uwagi :). Po pierwsze nie rób grafiki we flashu poniewaz to wygląda fatalnie nie wiem czemu ale kolory i gradienty flasha są fuj. [...]

Bez przesady! Wszystko zalezy od Ciebie i twoich umiejętności a nie od tego, że jest "fuj" ... no fakt, jak ktoś stosuje tylko gradienty to trudno powiedzieć, że jest ładne ... ale zaby zwalać to na program?

[...]Spróbuj zrobić coś w photoshopie albo czyms takim potnij i zaanimuj we flashu. [...]

Dobra metoda... ale tu też ma głównie znaczenie umiejętności usera, jeśli wyjdzie coś kiepskiego chyba nie powiemy, że photoshop jest "fuj"?

[...] jesli chodzi o ułożenie to nie upychj tak tylko zrób cos prostsze i klarowne. [...]

Align się prosi! ;)

[...] Jeszcze taki szczegół jesli chodzi o linki jako napisy to w ostatnią klatke buttona wstaw prostokąt wielkości napisu bo jest to wygodniejsze, ale to szczegół ...[...]

Tak zwana klatka Hit

[...] Mam nadzieje że następna strona bedzie juz o wiele lepsza, w końcu trening czyni mistrza :)

Autor tematu coś mi mówił przez gg, że robi coś znacznie lepszego itd. :) ... ciekawe czy się pochwali :D

Napisano

widze że huter rozdlubał moją wypowiedz na kawałeczki jak to tylko możliwe :D, a co do kolorowania we flashu to da sie poznac, jakos tak specyficznie to wygląda :P a szczególnie jak sa to tylko prostokąty i kółka z obrysami :P poprostu wieje tanim flashem a wcale nie mówie ze nie da sie tam nic porządnego zrobic, ale mimo wszystko we flashu cięzko malowac :P takie jest moje zdanie

Napisano

Oczywiście ... nie można powiedzieć, że we flashu da się zrobić konkretną grafikę w sposób łatwy ... jednak wydaje mi się, że nie doceniasz jego możliwości ... dodatkowo wspomnę, że Macromedia wydała program Fireworks w którym grafiki robi się znacznie lepiej ... Flash i Fireworks to już konkret :) ... można zrobić zacną stronę :) ... a jeśli dodać do tego PI lub PS - wyobraźnia jest jedynym hamulcem ;)