Raven Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Witam Modelowanie samochodów nie jest moją specjalnością, lepiej czuję się w organice, jednak dostałem zlecenie na Mitsubishi Lancer Evolution VIII a o to wynik mojej pracy. Siatka miała być z przedziału 8000-12000 trójkątów (aktualnie ma 10785) bez wnętrza za to z bajerami w 3D (światła, wycieraczki itp.) i do tego tekstura (tylko koloru 1024x1024). Załączam rendery, siatkę, zmniejszona teksturę oraz pod linkiem http://www.raven.ecnet.pl/Temp/evo1.avi znajduje się animacja (2,63 MB) jak ten model powinien wyglądać w silniku (scanline ze standardowym światłem, bez cieni, materiały z mapą diffuse i HDRI) taki render może nie zwala z nóg, ale pozwala lepiej odwzorować późniejszy wygląd w silniku (mniejsze rozczarowanie zleceniodawcy ;) ). Zapewne na siatce znajdą się jakieś błędy, ale nie będę już robił poprawek. Mam też pytanie do forowiczów ile jest wart taki model (chodzi o specjalne zamówienie a nie wyprzedawanie modeli ze swojej kolekcji), nie chciałbym przeliczać na godziny. Gdyby ktoś miał też zdjęcie albo, chociaż schemat podłogi to byłbym wdzięczny, na razie jest tymczasowy szum. Pozdrawiam. reszta załączników: http://www.raven.ecnet.pl/Temp/siatka1.jpg http://www.raven.ecnet.pl/Temp/siatka2.jpg http://www.raven.ecnet.pl/Temp/tekstura.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 fajny, tylko za bardzo kanciasty w niektórych miejscach i małe rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Nie wiem czy przez oswietlenie czy przez textur ale MINIMALNIE wygląda troche jak plastikowy. I rzeczywiscie w niektórych miejscach chyba brakuje mu chamfera :/ Reszta gites. Gratuluje ładnej pracki =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Bajerancko panie. :) A moze pokusisz sie o renderek z ta tekstura? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 autko bajera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Noo, Raven, respect, respect... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 jeee - zabijasz - tym bardziej ze sam tak nie umiem.... normalnie miazdzenie na maxa greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 fajnie choc przy wlotach jak dla mnie troche za kanciato, nie wiem czy skonczyles ale jak nie to w zapasie masz jeszcze troche ponad 1000 no i szkoda ze nie zrobiles renderu z ta teksturka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 fajnie szkoda tylko ze to low poly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Dziękuję za przychylne opinie. Rendery są tak małe gdyż robiłem je w wersji demonstracyjnej Brazila (ogranicza wielkość do 512x384). Pewne kanciastości mam nadzieje nie będą graczom przeszkadzać w czasie jazdy, zresztą na aviku nie są tak wyostrzone jak na przykładach z brazila. Jeśli chodzi o teksturę jaką zaprezentowałem w przykładzie, proszę o to renderki. Niestety nie potrafię tak dobrać parametrów materiału aby otrzymać bardziej soczyste kolory (strasznie mi matowieje lakier). Tą przykładową teksturę zrobiłem aby przetestować możliwości i łatwość umieszczania reklam na modelu (klient chce czystą czerwień. Pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Jest troche matowo, ale i tak wyglada super. Nom czerwien moze ciekawie wygladac. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Tak jak RA - trochę matowy.. Jednak to zapewne wina renderu.. Zdradzisz sekret gdzie użyty będzie ten model? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi