Dawcio_m Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Witam. Nudziło mi sie więc zacząłem 2 dni temu robić samochodzik powiedzcie mi czy dobrze zacząłem i co jest jeszcze jest źle, mam 16 lat i wiem że jeszcze dużo muszę sie uczyć więc nie bijcie za mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 heh, ze tak powiem, widac, ze to bmw (czy 5 to nie wiem, bo za bardzo sie nie znam), ale bmw po ciezkich przejsciach. ja bym postaral sie te wszystki krzywe babole wyprostowac. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 true, true, blacharz jak najbarsziej niezbędny bo sama bryła jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Ale nie wiem jak ma siatce wszystko tak nie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 http://www.octavo.boo.pl/siatki/ Pozdrawiam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 http://www.octavo.boo.pl/siatki/ Pozdrawiam :D hehehe:D blacharz mile widziany pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 ładne bmw. Widać że 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Chyba troche za wczesnie na rowki... :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 to kiedy robi sie rowki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Wtedy gdy bryla twojego modelu odpowiada bryle modelu prawdziwego. Sa jednak wyjatki. Mozna robic model czesciami, ale to inna historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Aha dobrze wiedzieć przyda sie jak będe następnego robił, bo tego już spawał nie będe mam już dość blacharza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 witam ponownie poprawiłem to troche albo tak mi sie wydaje kolejny render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Jak wytniesz okna to juz będzie cąłkiem całkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Przód cały jeszcze do wyklepania ale idziesz w dobrą stronę, daj siatkę low poly, jeżeli możesz :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Swiatla plaskie i po prawej od swiatel tez bardzo plasko. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 no racja RA muszę to poprawić i siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Mysle z enie musze wyjasniac. ;) Wprawdzie teraz zobaczylem jeszcze pare rzeczy ktore moglbym dorysowac ale juz mi sie nie chce. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 krzywo koło lamp i na zderzaku, tylnei nadkole koło progów też jakoś dziwnie idzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 Troszke jest bugów.... moim zdaniem przednie swiatła zabardzo wchodzą w błotnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 Wiem to jusz jest poprawione za nieługo kolejny renderek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Witam ponownie kolejny render z lakiem wiem że jest sporo bugów to też jeszcze poprawie ale chyba już nie jest taki krzywy? Oceniajcie http://img88.imageshack.us/my.php?image=newty3225tp.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 chyba najciekawszy jest chrom, shader karoserii słaby i światła - popraw je w pierwszej kolejności, niezbyt dobrze się prezentują... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Wiem zapomniałem napisać że światła tylne do wymiany. Wie ktoś jak uzyskać fajny efekt tylnich świateł takich jak tu http://www.bmwworld.com/pics/5er/10155_1024.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 Poprawiłem troche te lampy ale nie mam fajnych HDRI żeby lak lepiej wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 nadal niezbyt ładnie to wygląda, coś jest jeszcze nie tak z tylnią szybą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 fajnie sie opony swiecą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 dziwne te szyby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Felgi mi się strasznie podobają ....a ta szyba z tyłu to ona jest pomalowana??? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 Niewiem czemu to szyba taka dziwna render z brazila a i jeszcze jedno na oponach jest bardzo bardzo mały reflection a odbijają tak mocno otoczenie. Czemu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 a szybę robisz jako osobny objekt czy karoseria i szyba to jeden objekt? a co do opon to chyba wogule nie powinno być reflection... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Fajna furka :) Lubie BMW z serii 5. Lipa troche z tymi oponami, świecą się jak psu jajka ;) Ale tak to w porządku... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Mnie się podoba. Nie mam za dużo do powiedzienia na ten temat ale co wiem to powiem. Ogólnie mnie się podoba ale ta maska i drzwi wyglądają jakby miały odlecieć więc należy to jako tako poprawić. Reszta modelu jest w porządku. Brawa dla dawcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Felgi wydają sie byc tu najładniejsze... A do poprawki masz; szyby( wszystkie) zakonczenia drzwi u góry koniecznie opony...:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 dzięki za komentaże poprawie wszystko co napisaliście (jeszcze nie wiem jak) Hkropinski- szyby boczne to jeden obiekt z drzwiami tylna i przednia to obiekty z dachem osobno jest jeszcze maska klapa i zderzaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 to aby nie było błędów na szybach, zaznacz je i kliknij detach. będą to wtedy osobne objekty i będzie na pewno dobrze, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Nie ma klamek, szyba jest dziwna:), pare krzywych krawędzi i świecące opony można by jeszcze sie przyczepić do renderka...... mam nadzieje że będziesz dalej robił ten samochód bo zapowiadało sie całkiem nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Hkropinski-szyby już zrobiłem Diesel-nie ma w nim jeszcze dużo szczegółów takich jak lusterka, znaczek bmw czy rejestracja bo nie jest jescze gotowy. Nie wiem czemu na szybie jest takie ziarno. Co jest z renderem nietak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 moze aby uniknąć ziarna na szybie zwiększ subdvision czy jakoś tak, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Radze wogle zmienić materiał szyb i oczywiście poprawić tylnią szybe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 kolejny render i kolejne poprawki Ps. wiem, lakier do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Ty tutaj nie slodz renderami z lakierem, ale lap sie za mlotek i prostuj karoserie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Knysha - dobrze prawisz popraw samodel a potem baw sie lakierem który zresztą tez nie jest najpiekniejszy. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Mam już dość blacharza powiedzcie mi co mam tu poprawić bo sie nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 ehhh też teraz zabrałem się za bmw 5 potrzebne mi jest do pewnej wizualizacji hehe dla moich własnych potrzeb ale to auto jest dość trudne... Tobie udało się osiągnąć wygląd choć zbliżony do tej serii ja jeszcze walcze choć już to z hmmm 30 próba pewnie no ale zobaczymy a co TY możesz poprawic to moim zdaniem szpary między drzwiami i na tylnym spoilerku widać załamanie ... no i szyby szyby szyby ....ale ogólnie fajnie to wygląda mógłbyś umieścić render siatki ale od tyłu bo największy problem sprawia mi załamanie lini dachu i przejscie w tylną klapę.... z góry dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2005 ale tu niema żadnego spojlera jak chodzi Ci o to na klapie z tyłu to tak ma być siatka jest skopana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 chodzilo mi to tylni zderzak nawet na siatce to widac zaraz pod swiatlem taki trojkat ale ogolnie wyglada naprawde spoko POzdrawiam i dzieki za siateczke moze cos podpatrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2005 a już widze, poprawie to dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Jest lepiej niż poprzednio czekam na więcej renderów i poprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi