Lookas Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 witam:)) Ponieważ co jakiś czas nalezy dac znak życia, czynię to zatem:)) i prezentuję model nad którym obecnie pracuję. Poniewaz bedzie on składową sporej wizualizacji, to to, ze zostanie ukonczony jest raczej przesądzone:)) na razie jednak mozecie looknać efekt około 8-10 godzin pracy. Poniewaz nie mam zbyt wiele czasu na jego wykonanie, jednoczesnie modeluje i poszukuje referk w necie;/ NIe usprawnia to niestety pracy. Jeśli zatem ktoś dysponuje fotami detali tej lokomotywy, byłbym zobowiazany za udostepnienie:) pozdr Lookas
Pionier Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 no niezle, jak na poczatek :) powodzenia i pozdrawiam (hehe nie mysl ze Ci minibitwe odpuszcze :> do niej jeszcze wrocimy i skopie Ci pupe hehe:> ) pozdro Pionier
Lukasz2244 Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Jak narazie bardzo ladnie.Moge prosic o zdjecie pierwowzoru??. czekam na wiecej ;)
Lookas Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Napisano 20 Sierpień 2005 tu jeste jeden z wilu pierwowzorów:)) http://www.onthebash.co.uk/PKP/SM42902.jpg niestety jedyne referki jakie miałem to zdjecia znalezione w Googlu;/ Lookas
Kemil Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Widz ełądna pracka będzie. No nic tylko powodzenia moge ci pozyczyć
JunioR Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Tak jak wszyscy, jak narazie ładnie :) zycze powodzenia bys ją uknczył bo zapowiada sie ciekawie :)
Gedeon Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Świetny model. Po prostu dla mnie poezja. Jak jeszcze zrobisz En57 to będzie już kapa nieziemska (sorry za wyrażenia).
Lookas Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Napisano 20 Sierpień 2005 nie zrobie tego En57 NIENAWIDZE tych pociagów:DD BTW. dzieki za niezasłużone komplementy:)) Lookas
Lookas Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Napisano 20 Sierpień 2005 ok , pora na update:) to chyba tyle, jesli chodzi o "nadwozie". Czas zabrac sie za podwozie. To, które jest teraz to tylko przymiarka....
KLICEK Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 no mi sie podoba :) i amałnt of ditejls jest ql, ale wiem ze bedzie jeszcze wiekszy :)
Lookas Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 ok!! Poniżej rendery "ukonczonego" modelu. czasu goni, wiec wiekszośc brakujących drobiazgów postaram sie nadrobić teksturami. Zobaczymy, czy mi sie uda:)) Model z założenia ma byc wypełniaczem dla sceny a nie jej głownym elementem, wiec moze bedzie dobrze:))
Pionier Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 mi sie podoba, skoro "ma byc wypełniaczem dla sceny a nie jej głownym elementem" to mysle ze wystarczy, czekam na texturki ;) pozdrawiam
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 nie lubię pociągów, ale ta lokomotywa mi się podoba...
Bacry Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 teraz Lookas będziesz musiał wstawić sobie w avatara serduszko z ciuchcią :D Bardzo fajnie wyszła. Zobaczymy jak będzie wyglądać z teksturą.
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 no zobaczymy... czekam z niecierpliwością ;]
Lookas Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 oki:)) taka mała przymiarka do tekstur:)) rzuciłem kolorki na model, ciekaw jestem co z tego wyniknie Stały secik - voila:D Nie traktujcie tego jak skończony model......to tylko podkłady pod teksturki:)
wooka Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Oj no mam nadzieje ze to tylko podglady :) bo wyglada okropnie. Wsensie ze fajnie tylko narazie to jak zabawka. Ogolnie wielki podziw za model, naprawde fajny!! textury mam nadzieje ze dorownaja:> zrobisz go na jakiejs naszej obskurnej stacji?? :D PS tez chcialem zrobic lokomotywe.. Sir Ralph Greasley. tylko ze refarencjery jakies takie slabe mam.. i nie rozpracowalem tego calego systemu tlokowo, korbowo, napedowego..:P pozdrawiam
Badyl Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 helo, z kolorkami wyglada jak plastikowa lokomotywka gotowa do polozenia na makiete :) jak bys mogl to zrob render z wysokosci mniejwiecej oczu czlowieka, moze wtedy bedzie widac ta mase i potege :P pzdr
Dudihnio Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 jeśli to polska lokomotywa to nie może być taka czyściutka...
wooka Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 Własnie wracajac do domu widzialem dokladnie ta lokomotywe:P No i teraz musze ci jeszcze raz przyzac ze naprawde fajnie wylada. Dudihnio- nie wiem czy jest polska, ale napewno jezdza u nas.:P Teraz czekam na swietne textury z brudem i zaciekami. bede ty zagladal:) pozdrawiam
hcpiter Napisano 4 Wrzesień 2005 Napisano 4 Wrzesień 2005 No kurde klimatyczna lokomotywa ! Odrazu przypominają sie czasy dzieciństwa :D jak sie na tory kamienie albo monety podkładało zeby sie kolejka wykoleiła :D Ale było pozniej zdziwko jak przejechał jak po masle i stracilismy kilka złotych :(
Gedeon Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Piękne. Ach jakie piękne. Bravissimo.:D:D:D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Ozesz, ladna ciufara :) No kolorki troszke takie stwarzajace wrazenie zmatowialego plastiku... Fasnie jakbys zrobil troszke z teksturkami rabanu na "karoserii" - jakas rdza, zacieki itp... ;)
hcpiter Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Nie odkopujcie takich starych wątków patrzcie na date ostatniego postu !
Artur_Perzyna Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Bardzo fajny model. Podoba mi się projekt jak i wykonanie. Mam tą samą lokomotywę jako papierowy model. :] Popracuj nad materiałami, bo leżą. 1
Lookas Napisano 6 Maj 2007 Autor Napisano 6 Maj 2007 Loodzie:) zapomniałem juz, ze coś takiego zrobiłem:) Poszukam w robocie, jeśli jeszcze istnieje ta lokomotywka to wrzuce rendery:) Sie ktos zapałętał az tak daleko:D hihihihi pozdrówka dla szperaczy:D
Rekomendowane odpowiedzi