Napisano 20 Sierpień 200519 l witam:)) Ponieważ co jakiś czas nalezy dac znak życia, czynię to zatem:)) i prezentuję model nad którym obecnie pracuję. Poniewaz bedzie on składową sporej wizualizacji, to to, ze zostanie ukonczony jest raczej przesądzone:)) na razie jednak mozecie looknać efekt około 8-10 godzin pracy. Poniewaz nie mam zbyt wiele czasu na jego wykonanie, jednoczesnie modeluje i poszukuje referk w necie;/ NIe usprawnia to niestety pracy. Jeśli zatem ktoś dysponuje fotami detali tej lokomotywy, byłbym zobowiazany za udostepnienie:) pozdr Lookas
Napisano 20 Sierpień 200519 l no niezle, jak na poczatek :) powodzenia i pozdrawiam (hehe nie mysl ze Ci minibitwe odpuszcze :> do niej jeszcze wrocimy i skopie Ci pupe hehe:> ) pozdro Pionier
Napisano 20 Sierpień 200519 l Jak narazie bardzo ladnie.Moge prosic o zdjecie pierwowzoru??. czekam na wiecej ;)
Napisano 20 Sierpień 200519 l Autor tu jeste jeden z wilu pierwowzorów:)) http://www.onthebash.co.uk/PKP/SM42902.jpg niestety jedyne referki jakie miałem to zdjecia znalezione w Googlu;/ Lookas
Napisano 20 Sierpień 200519 l Tak jak wszyscy, jak narazie ładnie :) zycze powodzenia bys ją uknczył bo zapowiada sie ciekawie :)
Napisano 20 Sierpień 200519 l Świetny model. Po prostu dla mnie poezja. Jak jeszcze zrobisz En57 to będzie już kapa nieziemska (sorry za wyrażenia).
Napisano 20 Sierpień 200519 l Autor nie zrobie tego En57 NIENAWIDZE tych pociagów:DD BTW. dzieki za niezasłużone komplementy:)) Lookas
Napisano 20 Sierpień 200519 l Autor ok , pora na update:) to chyba tyle, jesli chodzi o "nadwozie". Czas zabrac sie za podwozie. To, które jest teraz to tylko przymiarka....
Napisano 20 Sierpień 200519 l no mi sie podoba :) i amałnt of ditejls jest ql, ale wiem ze bedzie jeszcze wiekszy :)
Napisano 21 Sierpień 200519 l Autor ok!! Poniżej rendery "ukonczonego" modelu. czasu goni, wiec wiekszośc brakujących drobiazgów postaram sie nadrobić teksturami. Zobaczymy, czy mi sie uda:)) Model z założenia ma byc wypełniaczem dla sceny a nie jej głownym elementem, wiec moze bedzie dobrze:))
Napisano 21 Sierpień 200519 l mi sie podoba, skoro "ma byc wypełniaczem dla sceny a nie jej głownym elementem" to mysle ze wystarczy, czekam na texturki ;) pozdrawiam
Napisano 21 Sierpień 200519 l teraz Lookas będziesz musiał wstawić sobie w avatara serduszko z ciuchcią :D Bardzo fajnie wyszła. Zobaczymy jak będzie wyglądać z teksturą.
Napisano 21 Sierpień 200519 l Autor oki:)) taka mała przymiarka do tekstur:)) rzuciłem kolorki na model, ciekaw jestem co z tego wyniknie Stały secik - voila:D Nie traktujcie tego jak skończony model......to tylko podkłady pod teksturki:)
Napisano 21 Sierpień 200519 l Oj no mam nadzieje ze to tylko podglady :) bo wyglada okropnie. Wsensie ze fajnie tylko narazie to jak zabawka. Ogolnie wielki podziw za model, naprawde fajny!! textury mam nadzieje ze dorownaja:> zrobisz go na jakiejs naszej obskurnej stacji?? :D PS tez chcialem zrobic lokomotywe.. Sir Ralph Greasley. tylko ze refarencjery jakies takie slabe mam.. i nie rozpracowalem tego calego systemu tlokowo, korbowo, napedowego..:P pozdrawiam
Napisano 22 Sierpień 200519 l helo, z kolorkami wyglada jak plastikowa lokomotywka gotowa do polozenia na makiete :) jak bys mogl to zrob render z wysokosci mniejwiecej oczu czlowieka, moze wtedy bedzie widac ta mase i potege :P pzdr
Napisano 23 Sierpień 200519 l Własnie wracajac do domu widzialem dokladnie ta lokomotywe:P No i teraz musze ci jeszcze raz przyzac ze naprawde fajnie wylada. Dudihnio- nie wiem czy jest polska, ale napewno jezdza u nas.:P Teraz czekam na swietne textury z brudem i zaciekami. bede ty zagladal:) pozdrawiam
Napisano 4 Wrzesień 200519 l No kurde klimatyczna lokomotywa ! Odrazu przypominają sie czasy dzieciństwa :D jak sie na tory kamienie albo monety podkładało zeby sie kolejka wykoleiła :D Ale było pozniej zdziwko jak przejechał jak po masle i stracilismy kilka złotych :(
Napisano 4 Maj 200717 l Ozesz, ladna ciufara :) No kolorki troszke takie stwarzajace wrazenie zmatowialego plastiku... Fasnie jakbys zrobil troszke z teksturkami rabanu na "karoserii" - jakas rdza, zacieki itp... ;)
Napisano 5 Maj 200717 l Bardzo fajny model. Podoba mi się projekt jak i wykonanie. Mam tą samą lokomotywę jako papierowy model. :] Popracuj nad materiałami, bo leżą.
Napisano 6 Maj 200717 l Autor Loodzie:) zapomniałem juz, ze coś takiego zrobiłem:) Poszukam w robocie, jeśli jeszcze istnieje ta lokomotywka to wrzuce rendery:) Sie ktos zapałętał az tak daleko:D hihihihi pozdrówka dla szperaczy:D