WinterS Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 Witam, Jestem początkującym grafikiem samoukiem. Mam w domu nie zrobiony model plastikowy czołgu Tiger ( PzKpfw VI Ausf. E ) Postanowiłem, że spróbuje go wykonać w 3ds maxie. Wiec odpaliłem 3ds maxa 7 i zacząłem pracę. Robiłem go 3 dni. Nie posiada testur ani dobrego oświetlenia, bo nie umiem się tym dobrze posługiwać:) ( może kiedyś ... ) Model został wykonany metodami bardzo prymitywnymi. BOXY I CYLINDRY. Bo neistety nie znam sie za barzo na grafice 3D. Można powiedzieć że wciąż uczę sie jej. Oto 4 rendery : http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=22301&stc=1 http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=22302&stc=1 http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=22303&stc=1 http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=22308&stc=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 jak na poczatek to moze byc chociaz rewelacji nie ma hemmm temat czolgu jako modelu jest tu z gory spalony poniewaz psychole jacy tu modeluja[male pionier i reszta...pozdro 666] robia takie rzeczy ze glowa boli wchodza bardziej w szczegoly u ciebie jakies sa... no ale nie do konca dokladnie zrobione to wszystko wsumie jak na poczatek oki zwlaszcza ze robiles to z plastikowego modelu ale przejzyj forum z podobnymi pracami ... zycze owodzenia w dalszych pracach wujek rowr :] co do tematu to powinno byc POJAZD 3D :TIGER czy jakos tak :] aha i na bialym tle wygladal by lepiej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 jak na początki to nieźle aha i zmień temat wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 No witam cie wreszcie na forum :P jak juz ci mówiłem, całkiem fajnie tylko światlo bys dal i podłoge i bylo by ok :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WinterS Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 Spoko wizz dopiero sie ucze. Bedą lepsze prace ,,, mam czas :P zastanawiam sie czy nadal bawić sie w czołgi czy coś innego próbować. (ale pomysłów nie mam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 poczatki to sa więc nie bede jechał za bardzo:) troche to na tigera w wersji bwp wyglada:D proporcje zjechałeś okrutnie. Witam na forum.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 zmien nazwe watku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 dodaj szczegóły i zmień kształty, to może to będzie przypominało tigera, ale to początki, choć i tak słabo... pozdr ps. zmień nazwę wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 No gdybyś widzał moją pierwszą prace ehh.......... rozmażyłem sie :) No nieźle jak na pierwszy raz. Gratuluje poprostu gratuluje. I czekam na model z texturkami :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 mimo ze praca jest narazie slaba to jednak nic do niej niemam. zrobiles ja sam, jak wiadomo prosta metoda ale zawsze to COS TWOJEGO a nie kolejny stol z jajkami itp :P dlatego zycze powodzenia i czekam na dalsze etapy. ps. bryle juz masz, teraz tylko posiedz nad detalami ew. rozmiarami i moze byc calkiem fajnie ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Nie wiem jak wygląda prawdziwy tygrys ale jak na początek to całkiem nieźle.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 no bardzo ładnie jak na początki szkoda że go nie oteksturowałeś ( jak dla mnie teksturowanie czegokolwiek jest samo w sobie okropne okropne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEKTOR Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Witam! Hm… pierwsza praca poszła nieźle. Radzę ci inwestować w naukę, przerób parę Tutoriali, nawet chyba na stronie www.max3d.pl są jakieś :). Dziwie się że cię jeszcze nie pojechali abyś to do WIP-a wrzucił, no i zmień nazwę wątku. Pozdrawiam! I pracuj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Witam! Dziwie się że cię jeszcze nie pojechali abyś to do WIP-a wrzucił, no i zmień nazwę wątku. Pozdrawiam! I pracuj dalej! A za co mieliby po nim jeździć - byli tacy co wrzucali po cylindrze i boxie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEKTOR Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Witam! Danilo2 niektórym ta praca może się wydawać nieskończona, dlatego mogą mówić o WIP-ie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Dla mnie ta praca JEST nieskonczona. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-M@RTIN- Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 jeżeli poczatkujacy, to całkiem nieźle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Rabin ona nawet nie jest zaczęta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Hindus RA...oj! badźcie milsi! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Kliment - mi sie pracka podoba - to była drwina w stronę Rabina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Hindus- OK OK wsio wpariadkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 pfff... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 WinterS -> zmień temat na zgodny z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Witam! Danilo2 niektórym ta praca może się wydawać nieskończona, dlatego mogą mówić o WIP-ie. Pozdrawiam! ups - umknęło mi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 zawsze to powtarzam,, "pierwsza praca" eeehee, jasne : moja pierwosza praca bylo: 2 kulki lezace na plane, > a jak to cos takiego zrobiles jaka 1sza to jestes genjuszem .......albo klamca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WinterS Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Kliment - mi sie pracka podoba - to była drwina w stronę Rabina :) podoba :D ? objecuje ze kolejna bedzie lepsza - M1A1 AbramS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 jak na pierwsza prace to nie tak zle, ale wieże popsules. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi