Napisano 26 Sierpień 200519 l Witam! Postanowiłem przedstawić efekt kilku ostatnich dni mojej pracy... Jest jeszcze trochę niedociągnięć, ale nie wiem czy zdołam je poprawić bo mam kiepskiego blueprinta i ciężko się pracuje. Jeszcze dziś w kolejnym updacie zniknie ten okrutny bug nad grilem @#%$# Pozdrawiam 7 Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 26 Sierpień 200519 l To Audi RSQ to concept jakiś, czy sam wymyslałeś z głowy? ;p Model ok, oprócz tego nad grillem więcej bugów nie widzę :) pzdr
Napisano 26 Sierpień 200519 l Autor audi rsq jest conceptem, ale takie Audi rzeczywiście istnieje. dla szukających bluprintów i zdjęć do tego modelu - link
Napisano 26 Sierpień 200519 l Hm podoba mi się to RSQ :D Jak będziesz modelował jak dotąd i zrobisz łądne rendery to bedzie świetnie ;p pzdr i życzę powodzenia ;)
Napisano 26 Sierpień 200519 l Jak na razie super i bardzo gładko, robisz to w 3ds max'ie ? A co do samego "autka" to chyba ten model był użyty w filmie I-Robot więc może tam znajdziesz pare przydatnych ujęć pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 200519 l no stary...widze ze porzuciles to swojestare audi:D...czemu tak?....ale to co teraz robisz jest swietne...:)
Napisano 26 Sierpień 200519 l Autor wyłączyli mi prąd jak robiłem stare audi. kiedy włączyłem komputer i maxa to napisało mi że nie może otworzyć pliku. miałem innych 7 saveów, ale były ze zbyt wcześniejszego okresu pracy, cieszę się, że model Wam się podoba, pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 200519 l heheh...tez kiedys zdarzylo mi sie cos podobnego...tylko ze jak dawalem sava to mi sie komp zawiesil....i tez nie moglem otworzyc:)
Napisano 26 Sierpień 200519 l widze że ostro jedziesz z koxem;] a tak apropos czy ktoś wie czy to "autko" jeździ czy tylko stoi na wystawach
Napisano 26 Sierpień 200519 l witam, ladnie Ci to idzie. zrob mu normalne kola, bo te sa dziwne i... smieszna:)
Napisano 26 Sierpień 200519 l jezdzilo w jakims filmie , chyba "ja robot" pozdrawiam ;] edit: dareg napisał: witam, ladnie Ci to idzie. zrob mu normalne kola, bo te sa dziwne i... smieszna:) a widziales kiedys ten prototyp ? :)
Napisano 26 Sierpień 200519 l Autor dareg -> nie mogę mu zrobić normalnych kół bo robię wszystko jaknajdokładniej wg blueprintów, ale może jak już skończę ten samochodzik i dam go do FW to wtedy pomyślę nad obróbką modelu. narazie jednak o tym nie myślę, chcę jak najlepiej skończyć ten model, Pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 200519 l no wlasnie widzialem, i mi sie strasznie nie podobaja! moim zdaniem z normalnymi bylby o niebo lepszy (tekst do dizajnerow audi):] edit: no to czekam na wersje z felgami:) ukonczenia pracy!!!
Napisano 26 Sierpień 200519 l I Robot? Podobaja mi sie przednie swiatla - agresywne :P. Ogolnie czysto, pokaz siatke. Pzdr
Napisano 26 Sierpień 200519 l Gdyby nie te kola ten wozik niebylby wart niczego,takie jest moje zdanie, ;) Modelik pikny. Oby tak dalej. pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 200519 l uwazam tak samo jak Ra...to jest model koncepcyjny a tu mozna puscic wodze fantazji...a takie rozwiazanie stylistyczne jest bardzo orginalne...i zarazem ciekawe:)
Napisano 26 Sierpień 200519 l no bugów nie widać ale jest troche niezgodności z oryginałem: maska - o ile dobrze widze na renderach jej środkowa część jest uniesiona a nie powinna (pewnie niewiesz o co mi chodzi ale zobacz na zdjęcia :P ) spód zderzaka jest inaczej wyprofilowany górna linia świateł powinna być bardziej poziomo wiem że nie łatwo robić ze zdjęć ale postaraj się bo to piękna bryka :) a co do waszej dyskusji o tych "kołach" to zacznijmy od tego że to nie są koła tylko kule :] i nie pier......niczcie że źle wyglądają :P
Napisano 26 Sierpień 200519 l javor napisał: a co do waszej dyskusji o tych "kołach" to zacznijmy od tego że to nie są koła tylko kule :] i nie pier......niczcie że źle wyglądają :PAmen! pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 200519 l Tak przy okazji w maxie jest autosave można sobie ustawić czas np co 3 minuty i jak się komp zawiesi albo np zresetuje lub co kolwiek innego można probować tamte pliki otwierać... są w katalogu maxa w autoback... A AUDI wygąda super POWODZENIA w dalszej pracy...
Napisano 26 Sierpień 200519 l Autor siatkę daję na miniaturce, jest jeszcze przed ms ( miniaturka1 ) oraz z ms ( miniaturka2), Javor: światła są dobre , wyglądają inaczej przez kąt w jakim są ukazane, maska jest na 100% dobra, zobacz zdjęcia od przodu, jest uwypuklenie na masce, pozdrawiam Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 26 Sierpień 200519 l lol, ale gestwina. ;) Mam nadzieje ze widzisz to zalamanie na masce. :) pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 200519 l Autor RA -> ale to załamanie powinno tam być, zobacz na miniaturce, pozdrawiam 7 Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 26 Sierpień 200519 l hkropinski łądny samochodzik, przejechałbym się takim, tylko jakbym złapał gumę to byłby problem z wymianą opon. Modelik mi się podoba , tak futurystycznie ten samochód wygląda. powodzenia:)
Napisano 26 Sierpień 200519 l boggoo napisał: jakbym złapał gumę to byłby problem z wymianą opon te koła nie działają tak jak standardowe koła :P nice work :)
Napisano 26 Sierpień 200519 l hehe, mialem na mysli blad w siatce ktora podales. ;) Na samym srodku maski (no prawie na samym srodku). :D Vertex wydaje sie byc troche przesuniety w dol, a moze w gore. hehe :) pozdrawiam
Napisano 26 Sierpień 200519 l Autor RA - rzeczywiście jest coś takiego, poprawię to ale nie dzisiaj, mam już dosyć...;-)) pozdrawiam, dzięki za komentarze
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor ok, oto wczorajszy dzień pracy... było trochę kłopoów z listwą na dole auta, niechciała się wyprostować ale jak widać już jest ok! 7 Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor wiem, też mi się to nie spodobało, ale sprawdzałem to na zdjęciach i jest ok;-)) całe nadkole jest jednakowo uwypuklone, wygląda nie tak przez render i oświetlnenie, pozdr
Napisano 28 Sierpień 200519 l Wiesz co hkropinski, patrzac na twoje pierwsze prace na tym forum i na to co teraz wyrabiasz z tym Audi stwierdzam, ze jestes przykladem, iz mozna cos osiagnac spokojnie sie uczac i nie bedac upierdliwym. ;) I to w tak krotkim czasie. :) pozdrawiam, oby tak dalej...
Napisano 28 Sierpień 200519 l nie zgodze sie z toba(hkropinski) gdyz widac tez ze masz krzywo rowki ulozone w nadkolu a render i oswietlenie tylko to ukazaly:)
Napisano 28 Sierpień 200519 l po pracach blacharskich będzie z tego piekny model, potem jeszce tylko shaerków nie zchrzanisz i bedzie kolejne dobe autko na forum
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor RA -> no nie wiem czy nie byłem taki zły... kiedyś zapytałem o coś i dowiedziałem o tym by użyć funkcję array. chwilę potem miałem nowy wątek - "gdzie znajdę funkcję array" ;-)) nielot007, AGmakonts -> moglibyście wskazać miejsca gdzie jest błąd, byłbym bardzo wdzięczny pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l Tak zle nie bylo. :) Taka prosbe mam: W finale daj go w tunelu. :D A tak na marginesie (sorry ze watek zasmiecam): Ma ktos moze printy tej ciezarowki z I Robot, ktora przewozila roboty? :) pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l ja proponuje studyjne oswietlenie:D....bo do takiego conceptu topasuje:p....a idzie swietnie poki co:p
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor update: 7 co do ostatniego ujeci to może będzie tunel w podobnym ujęciu jak teraz z DOFem. pozdrawiam Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 28 Sierpień 200519 l powiem ze model mi sie bardzo podoba:) ale to masz zle zielono--> wybrzyszenia czerwono krzywo :)
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor autko prawie że skończone, jeszcze kilka błędów, ale to potem. pozdr 7 Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 30 Sierpień 200519 l ciesze sie bo sie nie zawiodlem:D...poprostu piekne...jak zrobisz lakier na tym poziomie i rendering...to bedzie cudownie..mogłym cie prosic o siatke..ale bez smootha...:)
Napisano 30 Sierpień 200519 l gladziutko w pewnych miejscach to nie jest a tez za rowniutko tez nie jest (chodzi o rowki) ale pewnie wiesz gdzie to sie znajduje wiec nic nie mowie modelik bardzo a to bardzo mi sie podoba:D aha mozesz pokazac siatke:) pozdro
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor dzieki wszystkim za dobre słowa, jeszcze troszkę wyrównam gdzieniegdzie, a co do siatki to dam późnym wieczorem albo rano, bo teraz nie mam dostępu do swojego komputera, pozdr
Napisano 30 Sierpień 200519 l Nie wiem jak Ty ten model tak szybko zrobiłeś ale jest super :] Czekam na materiały. pozdrawiam