Skocz do zawartości

[pojazd] Audi RSQ [update: 02.09.2005 20:10]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam! Postanowiłem przedstawić efekt kilku ostatnich dni mojej pracy... Jest jeszcze trochę niedociągnięć, ale nie wiem czy zdołam je poprawić bo mam kiepskiego blueprinta i ciężko się pracuje. Jeszcze dziś w kolejnym updacie zniknie ten okrutny bug nad grilem @#%$# Pozdrawiam

7

Edytowane przez hkropinski
  • Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak na razie super i bardzo gładko, robisz to w 3ds max'ie ?

A co do samego "autka" to chyba ten model był użyty w filmie I-Robot więc może tam znajdziesz pare przydatnych ujęć

pozdrawiam

Napisano

wyłączyli mi prąd jak robiłem stare audi. kiedy włączyłem komputer i maxa to napisało mi że nie może otworzyć pliku. miałem innych 7 saveów, ale były ze zbyt wcześniejszego okresu pracy, cieszę się, że model Wam się podoba, pozdrawiam

Napisano

widze że ostro jedziesz z koxem;] a tak apropos czy ktoś wie czy to "autko" jeździ czy tylko stoi na wystawach

Napisano

dareg -> nie mogę mu zrobić normalnych kół bo robię wszystko jaknajdokładniej wg blueprintów, ale może jak już skończę ten samochodzik i dam go do FW to wtedy pomyślę nad obróbką modelu. narazie jednak o tym nie myślę, chcę jak najlepiej skończyć ten model,

Pozdrawiam

Napisano

no wlasnie widzialem, i mi sie strasznie nie podobaja!

moim zdaniem z normalnymi bylby o niebo lepszy (tekst do dizajnerow audi):]

edit: no to czekam na wersje z felgami:) ukonczenia pracy!!!

Napisano

Gdyby nie te kola ten wozik niebylby wart niczego,takie jest moje zdanie, ;)

Modelik pikny. Oby tak dalej.

pozdrawiam

Napisano

uwazam tak samo jak Ra...to jest model koncepcyjny a tu mozna puscic wodze fantazji...a takie rozwiazanie stylistyczne jest bardzo orginalne...i zarazem ciekawe:)

Napisano

no bugów nie widać ale jest troche niezgodności z oryginałem:

maska - o ile dobrze widze na renderach jej środkowa część jest uniesiona a nie powinna (pewnie niewiesz o co mi chodzi ale zobacz na zdjęcia :P )

spód zderzaka jest inaczej wyprofilowany

górna linia świateł powinna być bardziej poziomo

wiem że nie łatwo robić ze zdjęć ale postaraj się bo to piękna bryka :)

a co do waszej dyskusji o tych "kołach" to zacznijmy od tego że to nie są koła tylko kule :] i nie pier......niczcie że źle wyglądają :P

Napisano
a co do waszej dyskusji o tych "kołach" to zacznijmy od tego że to nie są koła tylko kule :] i nie pier......niczcie że źle wyglądają :P
Amen!

pozdrawiam

Napisano

Tak przy okazji w maxie jest autosave można sobie ustawić czas np co 3 minuty i jak się komp zawiesi albo np zresetuje lub co kolwiek innego można probować tamte pliki otwierać... są w katalogu maxa w autoback...

A AUDI wygąda super POWODZENIA w dalszej pracy...

Napisano (edytowane)

siatkę daję na miniaturce, jest jeszcze przed ms ( miniaturka1 ) oraz z ms ( miniaturka2),

Javor: światła są dobre , wyglądają inaczej przez kąt w jakim są ukazane, maska jest na 100% dobra, zobacz zdjęcia od przodu, jest uwypuklenie na masce,

pozdrawiam

Napisano

hkropinski łądny samochodzik, przejechałbym się takim, tylko jakbym złapał gumę to byłby problem z wymianą opon. Modelik mi się podoba , tak futurystycznie ten samochód wygląda.

powodzenia:)

Napisano

hehe, mialem na mysli blad w siatce ktora podales. ;)

Na samym srodku maski (no prawie na samym srodku). :D

Vertex wydaje sie byc troche przesuniety w dol, a moze w gore. hehe :)

pozdrawiam

Napisano (edytowane)

ok, oto wczorajszy dzień pracy... było trochę kłopoów z listwą na dole auta, niechciała się wyprostować ale jak widać już jest ok!

7

Napisano

wiem, też mi się to nie spodobało, ale sprawdzałem to na zdjęciach i jest ok;-))

całe nadkole jest jednakowo uwypuklone, wygląda nie tak przez render i oświetlnenie,

pozdr

Napisano

Wiesz co hkropinski, patrzac na twoje pierwsze prace na tym forum i na to co teraz wyrabiasz z tym Audi stwierdzam, ze jestes przykladem, iz mozna cos osiagnac spokojnie sie uczac i nie bedac upierdliwym. ;) I to w tak krotkim czasie. :)

pozdrawiam, oby tak dalej...

Napisano

RA -> no nie wiem czy nie byłem taki zły... kiedyś zapytałem o coś i dowiedziałem o tym by użyć funkcję array. chwilę potem miałem nowy wątek - "gdzie znajdę funkcję array" ;-))

nielot007, AGmakonts -> moglibyście wskazać miejsca gdzie jest błąd, byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam

Napisano

Tak zle nie bylo. :)

Taka prosbe mam:

W finale daj go w tunelu. :D

A tak na marginesie (sorry ze watek zasmiecam):

Ma ktos moze printy tej ciezarowki z I Robot, ktora przewozila roboty? :)

pozdrawiam

Napisano

ciesze sie bo sie nie zawiodlem:D...poprostu piekne...jak zrobisz lakier na tym poziomie i rendering...to bedzie cudownie..mogłym cie prosic o siatke..ale bez smootha...:)

Napisano

gladziutko w pewnych miejscach to nie jest a tez za rowniutko tez nie jest (chodzi o rowki) ale pewnie wiesz gdzie to sie znajduje wiec nic nie mowie

modelik bardzo a to bardzo mi sie podoba:D

aha mozesz pokazac siatke:)

pozdro

Napisano

dzieki wszystkim za dobre słowa, jeszcze troszkę wyrównam gdzieniegdzie, a co do siatki to dam późnym wieczorem albo rano, bo teraz nie mam dostępu do swojego komputera, pozdr