hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 (edytowane) Witam! Postanowiłem przedstawić efekt kilku ostatnich dni mojej pracy... Jest jeszcze trochę niedociągnięć, ale nie wiem czy zdołam je poprawić bo mam kiepskiego blueprinta i ciężko się pracuje. Jeszcze dziś w kolejnym updacie zniknie ten okrutny bug nad grilem @#%$# Pozdrawiam 7 Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 To Audi RSQ to concept jakiś, czy sam wymyslałeś z głowy? ;p Model ok, oprócz tego nad grillem więcej bugów nie widzę :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 audi rsq jest conceptem, ale takie Audi rzeczywiście istnieje. dla szukających bluprintów i zdjęć do tego modelu - link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Hm podoba mi się to RSQ :D Jak będziesz modelował jak dotąd i zrobisz łądne rendery to bedzie świetnie ;p pzdr i życzę powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Jak na razie super i bardzo gładko, robisz to w 3ds max'ie ? A co do samego "autka" to chyba ten model był użyty w filmie I-Robot więc może tam znajdziesz pare przydatnych ujęć pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 no ładnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 no stary...widze ze porzuciles to swojestare audi:D...czemu tak?....ale to co teraz robisz jest swietne...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 wyłączyli mi prąd jak robiłem stare audi. kiedy włączyłem komputer i maxa to napisało mi że nie może otworzyć pliku. miałem innych 7 saveów, ale były ze zbyt wcześniejszego okresu pracy, cieszę się, że model Wam się podoba, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 heheh...tez kiedys zdarzylo mi sie cos podobnego...tylko ze jak dawalem sava to mi sie komp zawiesil....i tez nie moglem otworzyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 (edytowane) update: 7 Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 widze że ostro jedziesz z koxem;] a tak apropos czy ktoś wie czy to "autko" jeździ czy tylko stoi na wystawach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 witam, ladnie Ci to idzie. zrob mu normalne kola, bo te sa dziwne i... smieszna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 jezdzilo w jakims filmie , chyba "ja robot" pozdrawiam ;] edit: witam, ladnie Ci to idzie. zrob mu normalne kola, bo te sa dziwne i... smieszna:) a widziales kiedys ten prototyp ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 daregp--> ale ten car ma takie kola:) b.ladnie tylko skoncz model:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 dareg -> nie mogę mu zrobić normalnych kół bo robię wszystko jaknajdokładniej wg blueprintów, ale może jak już skończę ten samochodzik i dam go do FW to wtedy pomyślę nad obróbką modelu. narazie jednak o tym nie myślę, chcę jak najlepiej skończyć ten model, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 no wlasnie widzialem, i mi sie strasznie nie podobaja! moim zdaniem z normalnymi bylby o niebo lepszy (tekst do dizajnerow audi):] edit: no to czekam na wersje z felgami:) ukonczenia pracy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 I Robot? Podobaja mi sie przednie swiatla - agresywne :P. Ogolnie czysto, pokaz siatke. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Gdyby nie te kola ten wozik niebylby wart niczego,takie jest moje zdanie, ;) Modelik pikny. Oby tak dalej. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 uwazam tak samo jak Ra...to jest model koncepcyjny a tu mozna puscic wodze fantazji...a takie rozwiazanie stylistyczne jest bardzo orginalne...i zarazem ciekawe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 no bugów nie widać ale jest troche niezgodności z oryginałem: maska - o ile dobrze widze na renderach jej środkowa część jest uniesiona a nie powinna (pewnie niewiesz o co mi chodzi ale zobacz na zdjęcia :P ) spód zderzaka jest inaczej wyprofilowany górna linia świateł powinna być bardziej poziomo wiem że nie łatwo robić ze zdjęć ale postaraj się bo to piękna bryka :) a co do waszej dyskusji o tych "kołach" to zacznijmy od tego że to nie są koła tylko kule :] i nie pier......niczcie że źle wyglądają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 a co do waszej dyskusji o tych "kołach" to zacznijmy od tego że to nie są koła tylko kule :] i nie pier......niczcie że źle wyglądają :PAmen! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Tak przy okazji w maxie jest autosave można sobie ustawić czas np co 3 minuty i jak się komp zawiesi albo np zresetuje lub co kolwiek innego można probować tamte pliki otwierać... są w katalogu maxa w autoback... A AUDI wygąda super POWODZENIA w dalszej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 (edytowane) siatkę daję na miniaturce, jest jeszcze przed ms ( miniaturka1 ) oraz z ms ( miniaturka2), Javor: światła są dobre , wyglądają inaczej przez kąt w jakim są ukazane, maska jest na 100% dobra, zobacz zdjęcia od przodu, jest uwypuklenie na masce, pozdrawiam Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 lol, ale gestwina. ;) Mam nadzieje ze widzisz to zalamanie na masce. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 (edytowane) RA -> ale to załamanie powinno tam być, zobacz na miniaturce, pozdrawiam 7 Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boggoo Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 hkropinski łądny samochodzik, przejechałbym się takim, tylko jakbym złapał gumę to byłby problem z wymianą opon. Modelik mi się podoba , tak futurystycznie ten samochód wygląda. powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 no ładnie ąłdnie. Narazie kosmicznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 jakbym złapał gumę to byłby problem z wymianą opon te koła nie działają tak jak standardowe koła :P nice work :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 hehe, mialem na mysli blad w siatce ktora podales. ;) Na samym srodku maski (no prawie na samym srodku). :D Vertex wydaje sie byc troche przesuniety w dol, a moze w gore. hehe :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 RA - rzeczywiście jest coś takiego, poprawię to ale nie dzisiaj, mam już dosyć...;-)) pozdrawiam, dzięki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 (edytowane) ok, oto wczorajszy dzień pracy... było trochę kłopoów z listwą na dole auta, niechciała się wyprostować ale jak widać już jest ok! 7 Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ser ver Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 WOOOOOOOOOOOOOW piękny model!!! super, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 dzięki, jak dzisiaj zdążę to jeszcze coś dam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 troche krzywo jest na nadkolu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 wiem, też mi się to nie spodobało, ale sprawdzałem to na zdjęciach i jest ok;-)) całe nadkole jest jednakowo uwypuklone, wygląda nie tak przez render i oświetlnenie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Wiesz co hkropinski, patrzac na twoje pierwsze prace na tym forum i na to co teraz wyrabiasz z tym Audi stwierdzam, ze jestes przykladem, iz mozna cos osiagnac spokojnie sie uczac i nie bedac upierdliwym. ;) I to w tak krotkim czasie. :) pozdrawiam, oby tak dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 nie zgodze sie z toba(hkropinski) gdyz widac tez ze masz krzywo rowki ulozone w nadkolu a render i oswietlenie tylko to ukazaly:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 po pracach blacharskich będzie z tego piekny model, potem jeszce tylko shaerków nie zchrzanisz i bedzie kolejne dobe autko na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 RA -> no nie wiem czy nie byłem taki zły... kiedyś zapytałem o coś i dowiedziałem o tym by użyć funkcję array. chwilę potem miałem nowy wątek - "gdzie znajdę funkcję array" ;-)) nielot007, AGmakonts -> moglibyście wskazać miejsca gdzie jest błąd, byłbym bardzo wdzięczny pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Tak zle nie bylo. :) Taka prosbe mam: W finale daj go w tunelu. :D A tak na marginesie (sorry ze watek zasmiecam): Ma ktos moze printy tej ciezarowki z I Robot, ktora przewozila roboty? :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 ja proponuje studyjne oswietlenie:D....bo do takiego conceptu topasuje:p....a idzie swietnie poki co:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 (edytowane) update: 7 co do ostatniego ujeci to może będzie tunel w podobnym ujęciu jak teraz z DOFem. pozdrawiam Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 powiem ze model mi sie bardzo podoba:) ale to masz zle zielono--> wybrzyszenia czerwono krzywo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 (edytowane) autko prawie że skończone, jeszcze kilka błędów, ale to potem. pozdr 7 Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 ciesze sie bo sie nie zawiodlem:D...poprostu piekne...jak zrobisz lakier na tym poziomie i rendering...to bedzie cudownie..mogłym cie prosic o siatke..ale bez smootha...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Bajerancko! Szybciutko i gladziutko - to sie chwali. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 gladziutko w pewnych miejscach to nie jest a tez za rowniutko tez nie jest (chodzi o rowki) ale pewnie wiesz gdzie to sie znajduje wiec nic nie mowie modelik bardzo a to bardzo mi sie podoba:D aha mozesz pokazac siatke:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Marudzisz nielot. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 dzieki wszystkim za dobre słowa, jeszcze troszkę wyrównam gdzieniegdzie, a co do siatki to dam późnym wieczorem albo rano, bo teraz nie mam dostępu do swojego komputera, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Nie wiem jak Ty ten model tak szybko zrobiłeś ale jest super :] Czekam na materiały. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi