Napisano 30 Sierpień 200519 l RA-->lubie czasem pomarudzic:) a model moze i prosty i szybko zrobil ale i tak krzywo jest ;P
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor niedługo będą próbne ujęcia auta, ale teraz siatka Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor hehe... to jest bez ms'a;-))) chcesz zobaczyć z ms'em???;-))) pozdr
Napisano 30 Sierpień 200519 l Ty żartujesz prawda? - prawda ze on żartuje ? powiedzcie ze on żartuje! zboczony jesteś jak to jest bez MS :P
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor tutaj siatka z ms Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 30 Sierpień 200519 l ja tak samo jak xyrion ... w dodatki bardzo dziwna siatka :P ja mam inne podejrzenia ale nie chce sie tu wymadrzac ;] i sa one sluszne na 100% , widze po rozkladaniu siatki ;)
Napisano 30 Sierpień 200519 l fajnie ci idzie to autko, mysle ze te kilka malutkich bledow ktore wymienil nielot mozna na nie przymknac oko. A ta twoja siatka rzeczywiscie gesta, jesli jeszcze nad nia panujesza to albo to sa nurbsy (troche topologia na to wsakzuje) albo modelujesz splajnami. Zdradz nam co to za technika ?
Napisano 31 Sierpień 200519 l EDIT Ze to jest poly? A pierwszy screen jest bez ms'a ? Podtrzymujecie zeznania? Come on... jak mozna zrobic TAK gesta siatke i sprawic zeby nie byla zbyt pogieta. Ja tam w to nie wierze. Ew. kolega jest masochista Fajne autko
Napisano 31 Sierpień 200519 l Autor Witam! widzę, że z siatką wynikło małe zamieszanie;-)) technika modelowania to poly, a jeżeli chodzi o siatkę to pierwsza jest z mesh smoothem, ale ja go już nie cofnę bo chodzi o ms'a z narzędzi edit poly na dość początkowyym stadium pracy... pozdr EDIT: nie chciałbym abyście pomysleli, że was oszukuję tylko na początku siatka była mało zagęszczona i dałem ms'a - z narzedzi poly.
Napisano 31 Sierpień 200519 l hmm.. np porownujac do tunelu jaki byl w filmie "To Ja Robot" to uwazam, ze tunel sprawia wrazenie bardzo niskiego i ogolnie malego.. dodaj wiecej swiatla.. kamerka z nizszego poziomu.. noi wtedy zobaczymy co z tego wyjdzie.. ;) ale to audi to miodek.. :D
Napisano 31 Sierpień 200519 l Autor tak, to dzieło vraya, oczywiścię będzię jeszcze cut i tesselate. to dopiero początek, pozdr
Napisano 31 Sierpień 200519 l hkropinski naprawdę ten wóz wygląda świetnie tak futurystycznie. Chyba już gdzieś taki wóz widziałem, czy nie było takiego w "Ja, Robot"??
Napisano 31 Sierpień 200519 l pawelkos--> nie mozna na te bugi przymknac oko ja sie nie zgadzam !! hkropinski--> jesli chodzi o twoj post nr.64 to jak rozumiem ms'a wlaczyles w edit poly?? tak i o co chodzi ze nie mozesz go wylaczyc?? albo dales ms'a (modyfikator) i pozniej dales covert to edit poly ktora wersja prawdziwa:D?? samochod mi sie nie podoba(przez te bugi nie poprawione) pozdro
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Tunel jak dla parowozu... a to nie jest parowoz. ;) Zrob mu wieksze swiatlo (wieksza srednica) i sprobuj dodac mu futurystycznego klimatu. pozdrawiam
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor co do tunelu, to tamten był raczej słaby, zrobię tunel na końcu bo procesor przegrzał mi się renderingu ( drugi raz;-)). na razie zabawiam się z teksturami. trochę ciężko bo dochodzi szkoła, ale poradzimy sobie;-)) pozdr 5 Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 1 Wrzesień 200519 l eeee krzywo tyl krzywy przodu pewnie tez nie poprawiles badziew :) mi sie nie podoba (render tez) pozdro
Napisano 1 Wrzesień 200519 l nie lubie aut :P przerąbane żeby takie zrobić i dlatego mnie sie podoba :P
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor wizz -> cieszę się ci się podoba, ra -> na jakiego zmienić?;-)) nielot007 -> muszę Cię uprzedzić, że ja nie jestem tak zaawansowany jak ty i dziś nie zrobię takiego auta jaki ty umiesz zrobić pozdr
Napisano 1 Wrzesień 200519 l nielot007 -> muszę Cię uprzedzić, że ja nie jestem tak zaawansowany jak ty i dziś nie zrobię takiego auta jaki ty umiesz zrobić pozdr hehe hmmm nie siemniaj tylko popraw te krzywizny jest ich pare to doslownie kilka ruchow myszka :D
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor ok, taki mały update: ( już zmieniona czcionka;-)) ) 5 ps. nielot -> na miniaturce zobacz, że z błędem który mi pokazałeś jest wszystko ok;-)) czy na wszystkich lcd nie widać foteli???;-)) Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 1 Wrzesień 200519 l fajowe tylne światła zdrać jak je zrobiłeś że tak fajnie świecą i ogólnie fajny wózek
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor ok, dzieki za komentarze, pokazuję próby z odbiciami światła. co do świateł, zrobiłem je vrayowskim wrapperem. pozdr 5 Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Rozjasnij lakier, zbluruj troche i chyba bedzie. ;) No teraz czcionka jest duuuzo lepsza. :) pozdrawiam
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor jutro wyrenderuję i pokaże jak wygląda wersja RA. choć nie wiem czy będzie lepiej, mnie się podoba tak jak jest, chcę aby lakier kontrastował ze świtłami, pozdr
Napisano 1 Wrzesień 200519 l kto mi fundnie taki woz.. ?? :D czy mozna prosic o siateczke calego modelu.. ?? chcialbym zobaczyc jak sobie poradziles z tylem samochodu.. bo ze swoim autkiem mam problemy :)
Napisano 2 Wrzesień 200519 l uklony w Twoja strone, fajnie wyszlo, a jakiego masz kompa ze renderowalo Ci tylko 5min?pozdr.
Napisano 2 Wrzesień 200519 l ladnie wszytko wychodzi, mam nadzieje ze to co sie odbija to na razie na probe bo jak ma tak zostac to mi sie wcale nie podoba
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor update, zamieszczam także jaśniejszą wersję kolorystyczną, mnie się mniej podoba, 5 JASNA WERSJA PS. MÓJ KOMPUTER: P4 3.000MHz 512MB RAM GeForce FX 5600 ULTRA POZDR Edytowane 18 Kwiecień 200915 l przez hkropinski
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Ciemniejsza łądniejsza, ma swój 'klimat' ;) Model świetny, rendery też, efekt świateł - super, wogóle jest zaje... fajnie :D :D pzdr
Napisano 2 Wrzesień 200519 l A tam gadacie. :P Jasna jest ql, tylko trzeba zblurowac te odbicia. :) pozdrawiam
Napisano 3 Wrzesień 200519 l jasna i ciemna wersja-obie są super, wogóle wszystko jest super, obu tak dalej, :)) POzdrawiam
Napisano 3 Wrzesień 200519 l Autor wersja z kołami pojawi się niebawem, właśnie tworzę jakieś felgi, nie ukrywam, że już mi się niechce...;-)) Co do Audi to zdecydowałem, że po kilku tygondniach kończę pracę nad projektem i za niedługo oddam go w ręce galerii 3d. po prostu nie mam siły dodawać otoczenia i uważam, że na początek model mi wyszedł. pozdrawiam ps. bądźcie ze mną już nie długo przy kolejnym modelu;-))