Skocz do zawartości

[pojazd] Audi RSQ [update: 02.09.2005 20:10]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajnie ci idzie to autko, mysle ze te kilka malutkich bledow ktore wymienil nielot mozna na nie przymknac oko. A ta twoja siatka rzeczywiscie gesta, jesli jeszcze nad nia panujesza to albo to sa nurbsy (troche topologia na to wsakzuje) albo modelujesz splajnami. Zdradz nam co to za technika ?

Napisano

EDIT

Ze to jest poly? A pierwszy screen jest bez ms'a ? Podtrzymujecie zeznania? Come on... jak mozna zrobic TAK gesta siatke i sprawic zeby nie byla zbyt pogieta. Ja tam w to nie wierze. Ew. kolega jest masochista

Fajne autko

Napisano

Witam! widzę, że z siatką wynikło małe zamieszanie;-)) technika modelowania to poly, a jeżeli chodzi o siatkę to pierwsza jest z mesh smoothem, ale ja go już nie cofnę bo chodzi o ms'a z narzędzi edit poly na dość początkowyym stadium pracy... pozdr

EDIT: nie chciałbym abyście pomysleli, że was oszukuję tylko na początku siatka była mało zagęszczona i dałem ms'a - z narzedzi poly.

Napisano

hmm.. np porownujac do tunelu jaki byl w filmie "To Ja Robot" to uwazam, ze tunel sprawia wrazenie bardzo niskiego i ogolnie malego.. dodaj wiecej swiatla.. kamerka z nizszego poziomu.. noi wtedy zobaczymy co z tego wyjdzie.. ;)

ale to audi to miodek.. :D

Napisano

pawelkos--> nie mozna na te bugi przymknac oko ja sie nie zgadzam !!

hkropinski--> jesli chodzi o twoj post nr.64 to jak rozumiem ms'a wlaczyles w edit poly?? tak i o co chodzi ze nie mozesz go wylaczyc??

albo dales ms'a (modyfikator) i pozniej dales covert to edit poly

ktora wersja prawdziwa:D??

samochod mi sie nie podoba(przez te bugi nie poprawione)

pozdro

Napisano

Tunel jak dla parowozu... a to nie jest parowoz. ;)

Zrob mu wieksze swiatlo (wieksza srednica) i sprobuj dodac mu futurystycznego klimatu.

pozdrawiam

Napisano (edytowane)

co do tunelu, to tamten był raczej słaby, zrobię tunel na końcu bo procesor przegrzał mi się renderingu ( drugi raz;-)). na razie zabawiam się z teksturami. trochę ciężko bo dochodzi szkoła, ale poradzimy sobie;-)) pozdr

5

Edytowane przez hkropinski
Napisano

wizz -> cieszę się ci się podoba,

ra -> na jakiego zmienić?;-))

nielot007 -> muszę Cię uprzedzić, że ja nie jestem tak zaawansowany jak ty i dziś nie zrobię takiego auta jaki ty umiesz zrobić

pozdr

Napisano

nielot007 -> muszę Cię uprzedzić, że ja nie jestem tak zaawansowany jak ty i dziś nie zrobię takiego auta jaki ty umiesz zrobić

pozdr

hehe

hmmm nie siemniaj tylko popraw te krzywizny jest ich pare to doslownie kilka ruchow myszka :D

Napisano (edytowane)

ok, taki mały update: ( już zmieniona czcionka;-)) )

5

ps. nielot -> na miniaturce zobacz, że z błędem który mi pokazałeś jest wszystko ok;-))

czy na wszystkich lcd nie widać foteli???;-))

Napisano (edytowane)

ok, dzieki za komentarze, pokazuję próby z odbiciami światła. co do świateł, zrobiłem je vrayowskim wrapperem. pozdr

5

Napisano

kto mi fundnie taki woz.. ?? :D czy mozna prosic o siateczke calego modelu.. ?? chcialbym zobaczyc jak sobie poradziles z tylem samochodu.. bo ze swoim autkiem mam problemy :)

Napisano

uklony w Twoja strone, fajnie wyszlo, a jakiego masz kompa ze renderowalo Ci tylko 5min?pozdr.

Napisano (edytowane)

update, zamieszczam także jaśniejszą wersję kolorystyczną, mnie się mniej podoba,

5

JASNA WERSJA

PS. MÓJ KOMPUTER: P4 3.000MHz 512MB RAM GeForce FX 5600 ULTRA

POZDR

Napisano

wersja z kołami pojawi się niebawem, właśnie tworzę jakieś felgi, nie ukrywam, że już mi się niechce...;-)) Co do Audi to zdecydowałem, że po kilku tygondniach kończę pracę nad projektem i za niedługo oddam go w ręce galerii 3d. po prostu nie mam siły dodawać otoczenia i uważam, że na początek model mi wyszedł. pozdrawiam

ps. bądźcie ze mną już nie długo przy kolejnym modelu;-))