Napisano 31 Październik 200519 l no no no - slicznie to idzie :D - zobaczymy gdzie zajdzie :D troche mi nie pasi ten koncept odnosnie 'szkieletu na zewnatrz' - ale pierze jest piersza klasa mam wrazenie ze glowa jest ciut za duza - czy aby na pewno?? i piersi jakos tak strasznie szeroko rozstawione (w sensie brodawki :) pozdrawiam i czekam :D narx
Napisano 1 Listopad 200519 l troszke chyba sie sypnela anatomia- przez co wyglada troszke jak kwoczka :D (jeszcze dodatkowo jest to potegowane przez ten "kurzy" ;) stroj ) płłaaa płłaaa pł pł płłaaa ;D wizualnie - bardzo fajnie :) pozdrawiam
Napisano 1 Listopad 200519 l Wyglada super - jezeli chodzi o texturke. Troche Ci skill podskoczyl ostatnimi czasy. Jest kilka miejsc ktore mnie zastanawiaja, chociazby to co ona ma miec na brzuchu i na wysokosci lopatek. Co do modelu musialbys zapodac siatke. .. znasz mnie :] Zgodze sie z ftorkiem i poczekam na reszte. Pozdro staruszku.
Napisano 4 Listopad 200519 l Siatka jest trochę przypadkowa, masz na tyle dużo polygonów że mógłbyć poprowadzić siatkę bardziej według anatomii. Na brzuchu masz kilka krawędzi które kończa się ostrymi kątami, a to w ruchu może być widać. Nie jestem fanatykiem quadów, wręcz przeciwnie, ale jednak one dość ładnie działają w animacji. Podobnie możesz mieć problemy z łokciami i kolanami, tradycyjne loopy były by dobrym pomysłem. rewelacyjnie je rozwiązał koleś na stronce http://www.xcloud.net - w study są dwa pdfki do ściągnięcia. Są po koreańsku, ale obrazki można zrozumieć ;) Dużo polys w biust wsadziłeś w porównaniu do reszty, ale rozumiem, piersi muszą być ładne i krągłe :D mógłbyś też głowę trochę uprościć, tą krawędz która idzie przez środek głowy można swobodnie wywalić, nic nie wnosi do kształtu. Anatomia świetna IMO, texturka super, tylko buźka mogłaby być ładniejsza. W sumie to przy Twoim poziomie moge Ci polecić tylko oglądanie siatek z gier i dużo ćwiczeń, na forach cgtalk/cgchat/polycount czasem się coś niezłego trafi, z niektórych gier można modele wyripowac i obejrzeć jak są zrobione. Jak chcesz to mam viewer do modeli z Final Fantasy X (i modele też ;)) topologię twarzy mają kiepską, ale ogólnie geometria jest na bardzo wysokim poziomie, postaci mają bardzo ładnie wymodelowane ciała, link: http://boards.polycount.net/showflat.php?Cat=0&Board=3&Number=77520&page=0&fpart=all Następny model będzie rewelacyjny jeżeli przyłożysz się bardziej do topologii.
Napisano 5 Listopad 200519 l Autor Dzięki wielkie, linki rewelacyjne. Z finalem to w samo sedno wtrafiłeś, bo kocham tą serię ;] W takim razie będę brał się do pracy. W końcu kiedyś wymiotę jak ten gość na linku ;]
Napisano 19 Listopad 200519 l Autor Witanko, konceptow i prac ciag dalszy. Kobitka będzie wiedźmą i celowo "wyposażyłem" ją tak a nie inaczej ;] Buty na długich szpilach zrobią swoje, a ta "słodka" mordka będzie przyozdobiona paroma bonusami. Twarzyczki oczywiscie na razie tylko koncept. A! Pomyślałem że wartobybyło wystartować w cg, bo temat aktualnie pasuje do tej wiedżmy. Tylko jak i co na cg potrzeba- za udzielenie infa byłbym wdzięczny bo średnio mam czas na szperanie ;]. Pozdrawiam.
Napisano 21 Listopad 200519 l Autor I cały model. Ciut pogrubiłem twarzyczkę. Około 2600 trójkątów. Z kiecką i różdżką chcę się zmieścić w 4k. Ciągle się wacham się co do ubioru, any ideas? ;]
Napisano 19 Kwiecień 200618 l co do gierki moge ci troche pomoc bo sie troche znam na c++ i pascalu... no i moge jakies proste lowpoly w maxie ale raczej chodzi o silnik i dzwiek... dialogi to tylko jakis dzieci (mam 13.5 lat)