Napisano 15 Wrzesień 200519 l Jak zrobic zeby np na wymdelowanym bucie nalozyc logo nike Albo jakiekolwiek inne.
Napisano 15 Wrzesień 200519 l najlepiej uczac sie texturowania . Inny sposob to poprzez nalozenie plane'a z owym "logiem" badz poprzez wymodelowanie owego "loga"
Napisano 15 Wrzesień 200519 l i co z tego?? w helpie masz praktycznie wszystko wiec po co byłby to forum ? -> lol
Napisano 15 Wrzesień 200519 l forum istnieje po to aby wymieniać się doświadczeniami a nie udzielać lekcji za friko. owszem można zapytać o wiele różnych rzeczy ale tutaj help aż się prosi. Mt[G]eneration: może zapytaj się jak włączyć komputer albo jak zrobić kawę? bo przecież to też można znaleźć w helpach. pfff... :/
Napisano 15 Wrzesień 200519 l jesli 3ds to: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs87/przyp_tex_wyb_face.htm moze sie sprzydac... (mt[G]eneration a mi mozesz znalesc w "helpie" jak sie nazywa ta panienka z mojego avatora)
Napisano 15 Wrzesień 200519 l Autor No dobra ale czego mialbym szukac w helipie jezeli wiedzialbym dokladna komende to bym wiedzial o co chodzi a nie bede czytal calego helpa przeciez zeby znalezc jak sie wkleja logo jak moge was zapytac :P a Wy mi ladnie jednym zaniem odpowiecie :P
Napisano 15 Wrzesień 200519 l To wtedy szukasz w watkach z material editorem. Do wszystkiego mozna dojsc. pozdrawiam
Napisano 15 Wrzesień 200519 l aha to wszyscy po to czytali calego helpa w odroznieniu do ciebie zeby ci teraz ulatwaic droge bo ci sie nie chce :) zapomnij
Napisano 15 Wrzesień 200519 l Jaka miła atmosfera. Ktos sie grzecznie pyta, a tu bam, strzał w pysk. Community -> środowisko wokół forum tworzy się aby pomagac, uczyć, ułatwiać innym uczenie się tego co łatwe i przyjemne być nie musi. Czego sie boicie? Tego, że ktoś nowy nauczy sie szybciej i łatwiej niż wy? A może to złośliwość ponieważ wam nikt nie pomagał. Wiecie i nie powiecie bo po co? Lepiej wyśmiewać, wyszydzać nowa osobę zamiast załatwić sprawę szybko i na temat. Założę sie że gdybyście mogli to kopnęlibyście go w dupę. Najbardziej niewiarygodne jest to, że jest to maniera charakterystyczna dla całego forum Max3D.pl. Przydałoby sie wam odrobinę kultury i okazania szacunku w stosunku do nowych (nie tylko tutaj ale i w 3D) osób. Dzielenie sie wiedzą nic nie kosztuje. Do rzeczy, Nie napisałeś kilku waznych rzeczy: 1. jakiego programu używasz? Obecni tu założyli, że Maxa 2. Jak bardzo eksponowany będzie ten but? To z kolei prowadzi do pytania nr 3. 3. Co byś wolał? Obiekt 3D czy tylko 2D "symulujące" 3D?
Napisano 15 Wrzesień 200519 l nie bede czytal calego helpa przeciez zeby znalezc jak sie wkleja logo jak moge was zapytac :P a Wy mi ladnie jednym zaniem odpowiecie :P Proste, wrzucasz bitmape w difuse a jej maske w opacity, narzucasz texture na but i jak unwrapujesz, mozesz tez zrobic mape w odcieniach szarosci i wrzucic w bump jesli znaczek ma byc wyszywany, a jesli naklejka to nie. Nie mowilem ze proste?
Napisano 15 Wrzesień 200519 l teraz to powstana wątki: jak wrzucic bitmape w diffuse jak wrzucic jej maske w opacity jak narzucic teksture na but jak unwrapowac jak zrobic bump :D juz wiesz dlaczego lepiej przeczytac ten temat w helpie? bo tam jest wszystko krok po kroq
Napisano 15 Wrzesień 200519 l zapomniales o: jak zrobic gradient aby bump byl ladny hehehe. teraz to biednego chłopaka zdołowałeś :D A co mnie to obchodzi. Tyle samo co jego obchodza nasze porady i sugestie aby zajzec w help. Skoro doradzaja mu to uzytkownicy ktorzy wiedza ze to bardziej pomoze to juz wiecej sie nie da zrobic. Na zachete niech zajzy do mojego watku "back to the past", a zobaczy ile osob uczylo sie z helpa bo nie mieli internetu albo nie wiedzieli ze takowy serwis istnieje. Jak ja pierwszy raz dostalem maxa, to myslalem ze grafike 3d oprocz zawodowcow robi moze 10 osob w Polsce.
Napisano 15 Wrzesień 200519 l nie tylko ty illy. help to potężne narzędzie. ale w sumie to przecież lepiej zapytac na forum niż samemu poszukać, bo po co szukać skoro zaraz ktoś mi odpowie.
Napisano 15 Wrzesień 200519 l "Szukac w helpie" krw.......... tssss........... a ten help to rzeczywiscie taka bezkresna i nieprzebadana otchłań :/ Wyszukanie w helpie zajmuje max 10 minut, wszystko jest ułożone wg. działów i kategorii, każdy tutek ma swój opis wstępny łącznie z przedstawionym zakresem omawianego w nim materiału. @mt[G]eneration "i co z tego?? w helpie masz praktycznie wszystko wiec po co byłby to forum ? -> lol" No więc z łaski swej korzystajta z tego pięknego zasobu wiedzy, a tym co już zapoznali się z helpem pozwólta zajmować się tematami wykraczającymi poza 'F1' miast odpisywać na bzdurne tematy.
Napisano 16 Wrzesień 200519 l Nom dokladnie, coraz wiecej jest ludzi ktorym sie niechce ruszyc 4 liter i rzucic okiem do helpa ew. CUD TECHNIKI DLA GRAFIKOW http://www.google.pl zbior wszystkiego co jest potrzebne ;o coraz wiecej osob pisze tak glupie tematy z ktorych cienkie lenistwo ze poprsotu nie ogarniam tego. No i najwazniejsza sprawa "nie umiem angielskiego" hmm kogo to obchodzi ? masz okazje sie nauczyc. Zaloze sie ze 90% czytajacych poraz pierwszy helpa nie umialo angielskiego tylko troche po obrazkach troche pokombinowal i doszedl sam do tego naprawde satysfakcja jest o niebo wieksza niz jak napisze do kogos na gg i bedzie mu trul dupe , zabierajac czyjs czas i wyciagajac gotowe rozwiazania ;) A pozniej wyskakuje koles ktory podsumowuje cale forum ;o Ja Ci powiem tak ze efix skonczylo swoja dzialanosc przez takie watki ;) btw editne bo mam genialnego pomysla tatus ! Wiecie jak zarobic kupe kasy ? teraz wlasnie powstaje nowa generacja poczatkujacych grafikow tzn "leniwcow pospolitych" mozna ponakrecac tutoriale jak wlaczyc maxa, jak wlaczyc material editor poprostu ponakrecac vidotutoriale z najprostrzych czynnosciach w maxie nagrac na dvd i sprzedawac im za 100 zl , ale pewnie i tak bedzie im krzywda ze 100zl ;)
Napisano 16 Wrzesień 200519 l Autor aha to wszyscy po to czytali calego helpa w odroznieniu do ciebie zeby ci teraz ulatwaic droge bo ci sie nie chce :) zapomnij Hmm a moze nie znam tak dobrze angielskiego ? Tak napewno nie znam tak dobrz angielskiego :P
Napisano 16 Wrzesień 200519 l no ja zaraz pierd***e KLICEK NAPISAŁ (BARDZO SŁUSZNIE): hmm kogo to obchodzi ? masz okazje sie nauczyc. Zaloze sie ze 90% czytajacych poraz pierwszy helpa nie umialo angielskiego tylko troche po obrazkach troche pokombinowal i doszedl sam do tego klicor elo
Napisano 16 Wrzesień 200519 l W dziale tutoriale na max3d.pl materiały są po polsku? Czy może się mylę? Może trzeba link podać. Czy próbowałeś je przerobić?
Napisano 16 Wrzesień 200519 l Słownik mu niewiele pomoże, gdyż wątpię, czy znajdzie w nim, co to jest UVW. Do nauki angielskiego służy szkoła i kursy, a przede wszystkim własna silna wola, chęć poznania i chęć rozwoju osobistego. Trzeba na wstępie zadać chłopakowi pytanie: czy jesteś gotowy przez najblizsze 5 lat uczyć się tego programu po 8h dziennie? jeśli tak, to masz, chłopcze szansę go poznać w 80% po tym okresie nauki obejmującym też całą mase ćwiczeń i kombinowania z zastosowaniem poszczgólnych narzędzi do osiągania przeróżnych efektów. Dżizys, przecież nawet głupi Corel, którego podstawy da się opanować w tydzień i ma tak niewielką w skali maxa paletę narzędzi, jest przy wykorzystaniu ich kombinacji niemal nieograniczonym narzędziem do tworzenia grafiki 2D. Oczywiście corel tez ma helpa, ale za to wystepuje w wersji polskiej. PS: Konia z rzędem temu, kto spróbuje przetłumaczyć maxika i zrobić maxa.pl. :D :D :D
Napisano 16 Wrzesień 200519 l "Jaka miła atmosfera. Ktos sie grzecznie pyta, a tu bam, strzał w pysk. Community -> środowisko wokół forum tworzy się aby pomagac, uczyć, ułatwiać innym uczenie się tego co łatwe i przyjemne być nie musi. Czego sie boicie? Tego, że ktoś nowy nauczy sie szybciej i łatwiej niż wy? A może to złośliwość ponieważ wam nikt nie pomagał. Wiecie i nie powiecie bo po co? Lepiej wyśmiewać, wyszydzać nowa osobę zamiast załatwić sprawę szybko i na temat. Założę sie że gdybyście mogli to kopnęlibyście go w dupę. Najbardziej niewiarygodne jest to, że jest to maniera charakterystyczna dla całego forum Max3D.pl. Przydałoby sie wam odrobinę kultury i okazania szacunku w stosunku do nowych (nie tylko tutaj ale i w 3D) osób. Dzielenie sie wiedzą nic nie kosztuje. " Podpisuje sie pod słowami Gordy'ego to forum śmierdzi
Napisano 16 Wrzesień 200519 l a co dla ciebie nie śmierdzi? bo jak dla mnie jedynym kto zatruwa powietrze jestes ty :/
Napisano 16 Wrzesień 200519 l mt[G]eneration: trzymaj poziom, nie zniżaj się do tekstów o smrodach. Tweety: masz rację, ale nie warto naśladować mt[G]eneration w słownictwie. Pamiętaj: psi szczekają, karawana idzie dalej. :)
Napisano 16 Wrzesień 200519 l eneration']Dzielenie sie wiedzą nic nie kosztujei Dzielenie się wiedzą kosztuje czas. Podstawową zasadą każdego forum jest wykorzystanie ogólnodostepnej wiedzy w formie helpa, googli i forumowej wyszukiwarki przed zadaniem pytania. Dzieki temu forum jest bazą wiedzy która ciągle się rozwija a nie interaktywną infolinią odpowiadającą w kółko na podstawowe pytania. Tak działa każde forum.
Napisano 16 Wrzesień 200519 l Sans: to akurat napisał Gordy :] Shogunn: nikt nie będzie bezkarnie obrażał mojego forum :D
Napisano 16 Wrzesień 200519 l Ten watek przydalo by sie zamknac bo czytanie tego dziala mi na nerwy ;/ Co do helpa w maxie to nie trzeba znac dobrze ang bo do wszystkiego mozna dojsc po obrazkach ! ... nie sadze by ludzie odpowiedzilany za robienie tego Helpa dla jaj sobie umieszczali wszystkie te ikony i obrazki ..... zrobili to po to by ulatwic ludzia nie znajacym za dobrze ang nauke maxa ;/ wiec jeszcze raz :: ruszcie du.... 4 litery i zagladnijcie do HELPA !!!!!!!!
Napisano 17 Wrzesień 200519 l yhm Kakrott13 no wlasnie o to chodzi :) a do tego watku pasuje zarabista ikonka (z bledem ;))
Napisano 17 Wrzesień 200519 l jak moge was zapytac :P a Wy mi ladnie jednym zaniem odpowiecie :P wstydż sie-a ja Cie bronilem-dać palec...:)(mimo wszystko sie usmiecham bo stary juz jestem:D)
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Community -> środowisko wokół forum tworzy się aby pomagac, uczyć, ułatwiać innym uczenie się tego co łatwe i przyjemne być nie musi. Ulatwili ci, wskazali droge przez f1 Czego sie boicie? Absolutnie niczego Tego, że ktoś nowy nauczy sie szybciej i łatwiej niż wy? Juz dawno tacy przyszli na forumA może to złośliwość ponieważ wam nikt nie pomagał.A moze dlatego ze niektorzy z nas robili, tlumaczyli i przekladali tutoriale i inne materialy zeby taka osoba jak Mati3D, przyszla, zobaczyla i nauczyla sie co to jest Unwrap. Lepiej wyśmiewać, wyszydzać nowa osobę zamiast załatwić sprawę szybko i na temat. Założę sie że gdybyście mogli to kopnęlibyście go w dupę.Tak, otworzylibysmy ogien ciagly przy spotkaniu na zywo. Ja nie wysmiewam nowej osoby. Ja wysmiewam lenia ty: dajcie mi, bo ja chce a szukac mi sie nie chce.
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Tak, otworzylibysmy ogien ciagly przy spotkaniu na zywo. Ja nie wysmiewam nowej osoby. Ja wysmiewam lenia ty: dajcie mi, bo ja chce a szukac mi sie nie chce. Popieram !! zrobil bym to samo !!! A teraz naprawde proponuje zamknac temat bo zaraz zacznie sie tylko bezsensowne nabijanie postow ;/