Napisano 16 Wrzesień 200519 l Zamieszczam moją niedawną prace! Nie miałem co robić na kompie wiec powróciłem do maxa po dłuższej przerwie! Wiem, wiem! Dziewnie wyglądają te procki ale co ja na ot poradze ;P Co moge w nich zmienić? P.S. Gorąco was przepraszam za standardową texture "stołu", ale nie miałem nic innego pod ręką =P
Napisano 16 Wrzesień 200519 l ciemność widzę! gdzie image? EDIT: aha są i renderki. pierwsze co się rzuca w oczy to piny: IMHO są za grube i za ostre zakończenia mają. druga sprawa to to że procki nie mają żadnego materiału na obudowie. przy tak małym modelu przydało by się trochę makro redneru i pokazanie np: faktury powierzchni cermiki na obudowie. w tej pracy definitywnie brakuje mi DOFa i ciekawego oświetlenia. Jaki software i jaki renderer? Pozdrawiam
Napisano 16 Wrzesień 200519 l Autor Robione w Maxie 5 i renderowane V-Ray'em! Jak bede miał czas to poprawie pracke ;) Dzieki wielkie i prosze o następne opinnie! =)
Napisano 17 Wrzesień 200519 l raczej słabo... teksturki słabe, modelowania też nie zadużo, czemu jeden procesor jest zespawany z frugim??? pozdr
Napisano 17 Wrzesień 200519 l dorób do nich płytę główną, ze wszystkimi bebechami i będzie super, całą resztę tweety opisał ;) Pozdrawiam
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Ogólnie scenka nieciekawa. W dodatku wygląda jak scanline. pozdr a czego sie spodziewales, to tylko prosesory....
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Niby tak, ale można było zrobić kilka różnych modeli, lub przynajmniej poobracać nieco - np. te dwa po prawej. POnadto ciekawszy kadr i jak tweety zuważył DOF. Oczywiście z samych procków ciężko uzyskać bardzo ciekawy efekt końcowy, ale możnaby to jeszcze dopieścić.
Napisano 17 Wrzesień 200519 l oj, słabiutko troszke, nad renderem trzeba jeszcze duzo popracowac, wogóle bardzo mały render. Co do modelu to trudno powiedziec bo nie widac szegółów/
Napisano 17 Wrzesień 200519 l nawet nie zmienajac materiałów tylko dodac GI i area shadows i było by o wiele piekniej
Napisano 17 Wrzesień 200519 l JunioR ma rację. Niewidać żadnych detali, o ile takie wogóle tutaj są...
Napisano 17 Wrzesień 200519 l wydaje mi sie ze sama konstrukcja nie jest najlepiej dopracowana, napewno procek ten jest cienszy i wydaje mi sie ale nie jestem pewny ze ma wiecej nozek i jak ktos zauwazyl nozki nie powinny byc zakonczone jak igly tylko zwykly cilinder. i pozatym 286 jest bardziej ciekawy ... duzo mniej osob go widzalo na oczy :D
Napisano 17 Wrzesień 200519 l kazdy temat jest godny tego by sie za niego zabierac, ale trzeba miec na niego pomysł, a tu go nie ma. Układy sccalone to bardzo wdzięczny temat, ale trzeba wiedzić jak to ugryść, bo inaczej wychodzi banalnie jak możemy się przekonać na tym przykładzie... No i jeszcze jedno - zdecydowanie niedobry dobór środków wyrazu do tematu, cop co to klepać w 3d? Convict rozkręć kompa, aparat w łapę i do dzieła!
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Slabo... Btw. zmien podpis - 5 linijek ma :F EDIT: BTW. Tak wyglada naprawde 486 DX2 :]
Napisano 17 Wrzesień 200519 l na temat modeli sie nie wypowiadam ale shaderki i render całości to leżą :(
Napisano 17 Wrzesień 200519 l jako ze przez 8 lat siedzialem na 486 postuje o lepsze potraktowanie tego procka :D