convict Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Zamieszczam moją niedawną prace! Nie miałem co robić na kompie wiec powróciłem do maxa po dłuższej przerwie! Wiem, wiem! Dziewnie wyglądają te procki ale co ja na ot poradze ;P Co moge w nich zmienić? P.S. Gorąco was przepraszam za standardową texture "stołu", ale nie miałem nic innego pod ręką =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 ciemność widzę! gdzie image? EDIT: aha są i renderki. pierwsze co się rzuca w oczy to piny: IMHO są za grube i za ostre zakończenia mają. druga sprawa to to że procki nie mają żadnego materiału na obudowie. przy tak małym modelu przydało by się trochę makro redneru i pokazanie np: faktury powierzchni cermiki na obudowie. w tej pracy definitywnie brakuje mi DOFa i ciekawego oświetlenia. Jaki software i jaki renderer? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
convict Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Robione w Maxie 5 i renderowane V-Ray'em! Jak bede miał czas to poprawie pracke ;) Dzieki wielkie i prosze o następne opinnie! =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 raczej słabo... teksturki słabe, modelowania też nie zadużo, czemu jeden procesor jest zespawany z frugim??? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 dorób do nich płytę główną, ze wszystkimi bebechami i będzie super, całą resztę tweety opisał ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Ogólnie scenka nieciekawa. W dodatku wygląda jak scanline. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafMax Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Ogólnie scenka nieciekawa. W dodatku wygląda jak scanline. pozdr a czego sie spodziewales, to tylko prosesory.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Niby tak, ale można było zrobić kilka różnych modeli, lub przynajmniej poobracać nieco - np. te dwa po prawej. POnadto ciekawszy kadr i jak tweety zuważył DOF. Oczywiście z samych procków ciężko uzyskać bardzo ciekawy efekt końcowy, ale możnaby to jeszcze dopieścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 oj, słabiutko troszke, nad renderem trzeba jeszcze duzo popracowac, wogóle bardzo mały render. Co do modelu to trudno powiedziec bo nie widac szegółów/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 nawet nie zmienajac materiałów tylko dodac GI i area shadows i było by o wiele piekniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 JunioR ma rację. Niewidać żadnych detali, o ile takie wogóle tutaj są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 wydaje mi sie ze sama konstrukcja nie jest najlepiej dopracowana, napewno procek ten jest cienszy i wydaje mi sie ale nie jestem pewny ze ma wiecej nozek i jak ktos zauwazyl nozki nie powinny byc zakonczone jak igly tylko zwykly cilinder. i pozatym 286 jest bardziej ciekawy ... duzo mniej osob go widzalo na oczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafMax Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 kazdy temat jest godny tego by sie za niego zabierac, ale trzeba miec na niego pomysł, a tu go nie ma. Układy sccalone to bardzo wdzięczny temat, ale trzeba wiedzić jak to ugryść, bo inaczej wychodzi banalnie jak możemy się przekonać na tym przykładzie... No i jeszcze jedno - zdecydowanie niedobry dobór środków wyrazu do tematu, cop co to klepać w 3d? Convict rozkręć kompa, aparat w łapę i do dzieła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Slabo... Btw. zmien podpis - 5 linijek ma :F EDIT: BTW. Tak wyglada naprawde 486 DX2 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 na temat modeli sie nie wypowiadam ale shaderki i render całości to leżą :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 jako ze przez 8 lat siedzialem na 486 postuje o lepsze potraktowanie tego procka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi