Mati_3D Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 Narazie dopiero poczatek potem zrobie jakas scene i cos tam jeszcze wymysle :) powiedzcie mi tylko co dodac :) Narazie nie mowcie mi o switlach itd :)
sysol Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 Do katapulty chyba Koła !!:] duże drewniane kółeczka w końcu to sie musi jakoś poruszać. Gdzie ta katapulta ma naciągarke do liny ??(może zrobiłeś a ja nie wiem, że to to) no i jakiś zwalniacz tej liny, żeby kamień mógł polecieć... to tak tyle na początek takie moje luźne przemyślenia... POZDRAWIAM I POWODZENIA....
Mati_3D Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 jaaaaaa wiedzialem ze o czyms zapomnialem :D no tak kola :D a narazie nie mam pojecia jak zrobic ten naciag itd zeby o wyladalo na mozliwe ze moze strzelac ;)
Konras Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 Hmmm nie wiem jak taka katapulta mialaby strzelac. Ta czesc po lewej, sluzaca jak mniemam do naciagania liny powinna troche chyba wystawac, aby ramiona mogly sie spokojnie obracac a nie wadzic o konstrukcje. Wiem ze namieszaem ale nie znam sie na fachowym nazewnictwie. Tak ogolnie to ladnie idzie, wiec hmm zycze powodzenia, no i doradzam poszukanie jakis zdiec na google:)
wit_ex Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 To jest KATAPULTA??? Czy ty wogule miałeś jakiś rysunek katapulty?? Przecież mechanizm wygląda inaczej! Jedyne co mi się podoba to te metalowe nakładki :)
thorgal Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 katapulta chyba strzela na zasadzie luku.. wiec nalezalo by zrobic kontre i lekko nagiac ramie katapulty.. moim zdaniem przydala by sie rowniez przeciwwaga z przodu
lobo Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 no pomysl fajny i moze byc fajnie no ale....ta katapulta to jest katapulta chyba tylko z nazwy..znadz moze jakies rysunki albo projekty czegos co sie nazywa "trebuchet"(nie jestem pewnien jak to sie pisze)widzialem takie cos na filmach i grach,taka katapulta wydaje mi sie lepsza...no ale decyzja nalezy do ciebie,powodzenia:D ps:oto co udalo mi sie znalezc -http://www.trebuchet.com/ -http://www.abong.com/UTT/index.htm -http://www.glassgiant.com/misc_trebuchet.php -http://www.rbmason.ca/rogues/romtreb.html
Mati_3D Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Ruysumek jest z tad :) i mam zamiar zrobc katapulte taka zamachowa jak na discovery kidys widzialem :) co pianinami miotala :)
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 render, textury, oświetlenie, ustawienie kadrów, do bani, a co do modelu nie wypowiadam sie czy to jest katapulta czy nie jest bo sie na tym szczerze mówiąc nie znam.
Mati_3D Napisano 24 Wrzesień 2005 Autor Napisano 24 Wrzesień 2005 No to jest poczatek kolejnej katapulty :) jak mozna zrobic zeby wygladalo jakby bylo w ruchu troche dyanmiki jak dodac do tego :) tylko jak najnej mi mowcie fachowych nazw :D
hcpiter Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 Z tego co wiem to to jest Trebusz (ostatni render) a co do modelu to materiały i render zrąbany.
tweety Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 Mati: czytasz czasami posty innych? o renderach materiałach, oświetleniu etc?
hkropinski Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 render bym raczej zmienił, jest zbyt kontrastowo, dałbym podłoże - zwykłe, szare. tekstury zmień, są bardzo słabe i jednolite, przydałby się lekki chamfer gdzieniegdzie i jakieś światełko, by wyeliminować to maxowe standardowe, pozdr
Mati_3D Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Zobilem tak ale renderami jeszcze nie umiem sie poslugiwac :)
hkropinski Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 na linę która trzyma kamień czy coś podobnego nałóż ms'a, najlepiej nurmsowegro jakiegoś podwójnego, pozdr
Rekomendowane odpowiedzi