Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Narazie dopiero poczatek potem zrobie jakas scene i cos tam jeszcze wymysle :) powiedzcie mi tylko co dodac :) Narazie nie mowcie mi o switlach itd :)katapulta.jpg

katapulta2.jpgkatapulta3.jpgkatapulta4.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Do katapulty chyba Koła !!:] duże drewniane kółeczka w końcu to sie musi jakoś poruszać. Gdzie ta katapulta ma naciągarke do liny ??(może zrobiłeś a ja nie wiem, że to to) no i jakiś zwalniacz tej liny, żeby kamień mógł polecieć... to tak tyle na początek takie moje luźne przemyślenia... POZDRAWIAM I POWODZENIA....

Napisano
  • Autor

jaaaaaa wiedzialem ze o czyms zapomnialem :D no tak kola :D a narazie nie mam pojecia jak zrobic ten naciag itd zeby o wyladalo na mozliwe ze moze strzelac ;)

Napisano

Hmmm nie wiem jak taka katapulta mialaby strzelac. Ta czesc po lewej, sluzaca jak mniemam do naciagania liny powinna troche chyba wystawac, aby ramiona mogly sie spokojnie obracac a nie wadzic o konstrukcje. Wiem ze namieszaem ale nie znam sie na fachowym nazewnictwie. Tak ogolnie to ladnie idzie, wiec hmm zycze powodzenia, no i doradzam poszukanie jakis zdiec na google:)

Napisano

To jest KATAPULTA??? Czy ty wogule miałeś jakiś rysunek katapulty?? Przecież mechanizm wygląda inaczej! Jedyne co mi się podoba to te metalowe nakładki :)

Napisano

katapulta chyba strzela na zasadzie luku.. wiec nalezalo by zrobic kontre i lekko nagiac ramie katapulty.. moim zdaniem przydala by sie rowniez przeciwwaga z przodu

Napisano

no pomysl fajny i moze byc fajnie no ale....ta katapulta to jest katapulta chyba tylko z nazwy..znadz moze jakies rysunki albo projekty czegos co sie nazywa "trebuchet"(nie jestem pewnien jak to sie pisze)widzialem takie cos na filmach i

grach,taka katapulta wydaje mi sie lepsza...no ale decyzja nalezy do ciebie,powodzenia:D

ps:oto co udalo mi sie znalezc

-http://www.trebuchet.com/

-http://www.abong.com/UTT/index.htm

-http://www.glassgiant.com/misc_trebuchet.php

-http://www.rbmason.ca/rogues/romtreb.html

Napisano
  • Autor

Ruysumek jest z tad :) i mam zamiar zrobc katapulte taka zamachowa jak na discovery kidys widzialem :) co pianinami miotala :)katapulta.jpg

Napisano

render, textury, oświetlenie, ustawienie kadrów, do bani, a co do modelu nie wypowiadam sie czy to jest katapulta czy nie jest bo sie na tym szczerze mówiąc nie znam.

Napisano
  • Autor

No to jest poczatek kolejnej katapulty :) jak mozna zrobic zeby wygladalo jakby bylo w ruchu troche dyanmiki jak dodac do tego :) tylko jak najnej mi mowcie fachowych nazw :D katapulta5.jpg

Napisano

Z tego co wiem to to jest Trebusz (ostatni render)

a co do modelu to materiały i render zrąbany.

Napisano

Mati: czytasz czasami posty innych?

o renderach materiałach, oświetleniu etc?

Napisano

render bym raczej zmienił, jest zbyt kontrastowo, dałbym podłoże - zwykłe, szare. tekstury zmień, są bardzo słabe i jednolite, przydałby się lekki chamfer gdzieniegdzie i jakieś światełko, by wyeliminować to maxowe standardowe, pozdr

Napisano
  • Autor

Zobilem tak ale renderami jeszcze nie umiem sie poslugiwac :) katapulta6.jpg

Napisano

na linę która trzyma kamień czy coś podobnego nałóż ms'a, najlepiej nurmsowegro jakiegoś podwójnego, pozdr