Napisano 23 Wrzesień 200519 l Witam! Parę dni temu zacząłem robić lampę, teraz postanowilem dotej lampy dorobić całą resztę mojego pokoju... Narazie jest biurko, dywan no i oczywiście lampa biurkowa :D. Proporcje i obiekty będą tak jak w oryginalnym pokoju, lecz materiały będę robił według mojej wizji... :D Materiały są robocze, proszę się nimi nie sugerować. Liczę na wasze rady i komentarze... W załącznikach moje dotychczasowe dzieło + Render lampy jak była jeszcze żółta :D. To tyle, CYA...
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Modeling idzie Ci sprawnie. Materiały , textury - tragiczne render - tragiczny zmień system renderingu na Vray byś mógł stworzyć ładniejsze materiały i ładniejszy render , oczywiście nie zrozum tego tak : zmienie renderer = odrazu jest super. pozdr.
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Autor Co do renderu, to nie wiem czy jest jakikolwiek dobry render do CINEMY 4D, ale to jedyny soft, który mi podchodzi od strony obsługi... Jeśli ktoś może mi wytłumaczyć w jaki sposób ustawić render w Cinemie, to bylbym wdzięczny... :D
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Racja... Hm...http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior01.htm Zajżyj na to... Bardzo przydatne ;) Sam sie na tym uczyłem :P Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Spliner tak jak pisałem w poprzednim wątku, C4D ma świetny silnik renderowania, trzeba tylko dobrze go opanować. Poprubować z radiosty. Jak komuś nie pasuje to jest Maxwell ;) Pozdrawiam
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Racja... Hm...http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior01.htm Zajżyj na to... Bardzo przydatne ;) Sam sie na tym uczyłem :P Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) to co podałeś to jest tutorial do 3ds maxa i renderu Vray a nie do C4D
Napisano 23 Wrzesień 200519 l uuuuuuu sorki sorki... Nie przyjżałem się... Sorki wielkie. hehe... Ale i tak zycze powodzenia.
Napisano 24 Wrzesień 200519 l Spliner pod tym adresem http://www.orca.mila.edu.pl/~pawel_paciorek/test2.jpg masz moją bardzo szybką wizualizacje w C4D. Oczywiscie model i textury sa mocno nie dopracowane, sam render tez mozna jeszce dopracowac ale juz teraz widac kolosalna różnicę między Twoim a moim. Jeśli chcesz to podeśle Ci plik z projektem, będziesz mógł popatrzeć na ustawienia, popróbować u siebie, mail do mnie to [email protected] Pzdr.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Autor Yo!! Poskrobałem troche w czasie wolnym i dorobiłem łóżko, szafę poprawiłem troche materiały, ale i tak będą one w ostatecznej wersji zmienione. Poprawiłem też render i światła. Dzięki za komentarze, przydały mi się podczas poprawiania... Liczę na dalsze... W załączniku najnowsze wypocinki... CYA.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Ogolnie to bardzo słabo ! Szczególnie textury cały czas sie powtarzają.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l hej calkiem nienajgorsza ta wizualizacja ale raczej sie nie spotyka witrazy na podlodze :)
Napisano 25 Wrzesień 200519 l robisz postepy, ale wciaz musisz popracowac na renderem i swiatlem, modele sa ok. Trzymam kciuki! :)
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Ladnie wymodelowane, ale cos mi sie wydaje ze biurko jest za wielkie w porownaniu do reszty mebli
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Autor Witam ponownie. Chciałbym zwrócić uwagę, że narazie zajmuję się wymodelowaniem całości, materiały są raczej zrobione poto żebym się potem nie pogubił przy przypisywaniu ich obiektom. Render, materiały i światło będę dopracowywał na końcu, gdy już skończę modeling... :D Dzięki za komentarze, CYA l8er.
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Autor Skrobałem coś w wolnym czasie, a ze względu na to że nie mam go zbyt dużo, to dopiero teraz zrobiłem rendery, bo przedtem nie zabardzo miałem co pokazać... Konras --> Poprawiłem proporcje, rzeczywiście biurko było za duże, też to zauważyłem, thx za comenta... Scur_ek --> Narazie pracuje nad modelem, wiem że textury są tandetne, to są textury tymczasowe, render też jest zrobiony żeby było ładne, ale i szybko się renderowało, final render będzie dopracowany, nie buj sie :D, Kome --> czasem się spotyka dywany w stylu "Witrażowym", ale jeśli ci się nie podoba, to może spodoba ci się ten co jest teraz... Wiele elementów jest zrobione tak jak by mi się podobało a nie tak jak jest, ze względu na to że chciałem sobie w tej wizualce troche pomażyć, zresztą jak dorobie wyposażenie, to sami zobaczycie... CYA...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l tapet na scianie ochydna, nigdy bym nie chciał takiej u siebie w pokoju, render, przydałby ci sie jakis vray lub inny. a tak ogólnie to drzwi ładne :]