Spliner Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Witam! Parę dni temu zacząłem robić lampę, teraz postanowilem dotej lampy dorobić całą resztę mojego pokoju... Narazie jest biurko, dywan no i oczywiście lampa biurkowa :D. Proporcje i obiekty będą tak jak w oryginalnym pokoju, lecz materiały będę robił według mojej wizji... :D Materiały są robocze, proszę się nimi nie sugerować. Liczę na wasze rady i komentarze... W załącznikach moje dotychczasowe dzieło + Render lampy jak była jeszcze żółta :D. To tyle, CYA...
chveti Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Modeling idzie Ci sprawnie. Materiały , textury - tragiczne render - tragiczny zmień system renderingu na Vray byś mógł stworzyć ładniejsze materiały i ładniejszy render , oczywiście nie zrozum tego tak : zmienie renderer = odrazu jest super. pozdr.
Spliner Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Co do renderu, to nie wiem czy jest jakikolwiek dobry render do CINEMY 4D, ale to jedyny soft, który mi podchodzi od strony obsługi... Jeśli ktoś może mi wytłumaczyć w jaki sposób ustawić render w Cinemie, to bylbym wdzięczny... :D
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 ja bym sie jeszcze do oświetlenia przyczepił.
Koniu_PL Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Racja... Hm...http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior01.htm Zajżyj na to... Bardzo przydatne ;) Sam sie na tym uczyłem :P Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
scur_ek Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Spliner tak jak pisałem w poprzednim wątku, C4D ma świetny silnik renderowania, trzeba tylko dobrze go opanować. Poprubować z radiosty. Jak komuś nie pasuje to jest Maxwell ;) Pozdrawiam
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Racja... Hm...http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior01.htm Zajżyj na to... Bardzo przydatne ;) Sam sie na tym uczyłem :P Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) to co podałeś to jest tutorial do 3ds maxa i renderu Vray a nie do C4D
Koniu_PL Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 uuuuuuu sorki sorki... Nie przyjżałem się... Sorki wielkie. hehe... Ale i tak zycze powodzenia.
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 nie podobają mi się tekstury, światło, modele ok, pozdr
scur_ek Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 Spliner pod tym adresem http://www.orca.mila.edu.pl/~pawel_paciorek/test2.jpg masz moją bardzo szybką wizualizacje w C4D. Oczywiscie model i textury sa mocno nie dopracowane, sam render tez mozna jeszce dopracowac ale juz teraz widac kolosalna różnicę między Twoim a moim. Jeśli chcesz to podeśle Ci plik z projektem, będziesz mógł popatrzeć na ustawienia, popróbować u siebie, mail do mnie to [email protected] Pzdr.
Spliner Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Yo!! Poskrobałem troche w czasie wolnym i dorobiłem łóżko, szafę poprawiłem troche materiały, ale i tak będą one w ostatecznej wersji zmienione. Poprawiłem też render i światła. Dzięki za komentarze, przydały mi się podczas poprawiania... Liczę na dalsze... W załączniku najnowsze wypocinki... CYA.
hcpiter Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Ogolnie to bardzo słabo ! Szczególnie textury cały czas sie powtarzają.
polka dot Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 hej calkiem nienajgorsza ta wizualizacja ale raczej sie nie spotyka witrazy na podlodze :)
scur_ek Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 robisz postepy, ale wciaz musisz popracowac na renderem i swiatlem, modele sa ok. Trzymam kciuki! :)
Konras Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Ladnie wymodelowane, ale cos mi sie wydaje ze biurko jest za wielkie w porownaniu do reszty mebli
Spliner Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Witam ponownie. Chciałbym zwrócić uwagę, że narazie zajmuję się wymodelowaniem całości, materiały są raczej zrobione poto żebym się potem nie pogubił przy przypisywaniu ich obiektom. Render, materiały i światło będę dopracowywał na końcu, gdy już skończę modeling... :D Dzięki za komentarze, CYA l8er.
Spliner Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Napisano 30 Wrzesień 2005 Skrobałem coś w wolnym czasie, a ze względu na to że nie mam go zbyt dużo, to dopiero teraz zrobiłem rendery, bo przedtem nie zabardzo miałem co pokazać... Konras --> Poprawiłem proporcje, rzeczywiście biurko było za duże, też to zauważyłem, thx za comenta... Scur_ek --> Narazie pracuje nad modelem, wiem że textury są tandetne, to są textury tymczasowe, render też jest zrobiony żeby było ładne, ale i szybko się renderowało, final render będzie dopracowany, nie buj sie :D, Kome --> czasem się spotyka dywany w stylu "Witrażowym", ale jeśli ci się nie podoba, to może spodoba ci się ten co jest teraz... Wiele elementów jest zrobione tak jak by mi się podobało a nie tak jak jest, ze względu na to że chciałem sobie w tej wizualce troche pomażyć, zresztą jak dorobie wyposażenie, to sami zobaczycie... CYA...
JunioR Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 tapet na scianie ochydna, nigdy bym nie chciał takiej u siebie w pokoju, render, przydałby ci sie jakis vray lub inny. a tak ogólnie to drzwi ładne :]
Rekomendowane odpowiedzi