TrojkaT Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 mam ktos z was neo puszczono po sieci, bo zmieniam neta i chyba bede bral neo i mysle taks e jak podlacze ja na 2 kompy jak tam tylko daja modem z plytke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 mam ktos z was neo puszczono po sieci, bo zmieniam neta i chyba bede bral neo i mysle taks e jak podlacze ja na 2 kompy jak tam tylko daja modem z plytke ;) ni w ząb nie rozumiem tej polszczyzny :| Zapewne można połączyć kompy w prostą sieć LAN i z jednego kompa zrobić prostego routera. Windows XP ma coś takiego jak udostępnianie połączenia internetowego. Ten komp, do którego będziesz miał podłączony modem musi oczywiście być włączony aby na drugiej maszynie był net. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Panie, ale to jest nielegalne. Chcesz oszukac TP S.A. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Jak to nielegalne. W swoim lokalu można podłączać ile się komputerów. Co do modemu to pewnie ma możliwość podłączenia jednego komputera i pozostaje tylko udostępnianie połączenia drugiemu komputerowi. Minus taki że pierwszy komputer musi cały czas pracować. Trochę drożej wychodzi jak sobie zafundujesz router ale za to nie ma problemów z dzieleniem łącza i to polecam bo sam tak miałem. Teraz nie korzystam już z neo bo narzucili ograniczenia downloadu i radiówkę mam. Więc jak ci ograniczenia nie przeszkadzają to jest to dobry wybór bo po odpowiedniej konfiguracji nie ma żadnych blokad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2005 mowie prostym jezykiem, etraz normalnie mam 2 komputery w sieci LAN, to zaden problem skonfigurwoiac jak sie mam IP a w NEO wlasnie nie daja zadnego IP tylko modem z plytka instalacyjna i stad moje pytanie, jak to ugrysc :) a czy legalne czy nie, ja mam teraz z TPSA DSL i jest jaknajbardziej legalny, z NEo nie wiem jak jest, ale w wlasnym lokalu to moge spokojnie, nie wiem jak jest poza posesja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 windowsXP: we właściwościach protokołu TCP/IP kompa który będzie udostępniał neta ustawiasz IP na 192.168.0.1 (koniecznie) maske 255.255.255.0 a w drugim kompie ustawiasz adres IP np. 192.168.0.2, maska 255.255.255.0 i brama domyślna na 192.168.0.1. Adres serwera zostaw na otrzymywanie auto - powinno zadziałać. W jednym lokalu na bank jest legalnie, co do innego lokalu w umowie mam tyle na ten temat (przynajmniej tyle znalazłem): nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem art. 6 ust. 5 Nie wiem jak rozumieć słowo podmiot - jeżeli udostępniasz neo w innym lokalu dla siebie, to jest to chyba legalne, natomiast jeżeli innym osobom, to nielegalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 mintrill dobrze gada, i nie zapomnij o skonfigurowaniu firewalla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 screw the tpsa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 no ale dzisiaj dostalem extra oferte neta 512 za 69 zl miesiecznie i mozna po sieci usuluga to Telenet, moze ktos z niej korzysta ? lub korzystal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Dodam od siebie że aby "serwer" nie musiał być włączony można zakupić router. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 telnet nie jest do dzielenia łącza :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 A masz inną opcję niz Telekomunikación Polonaise? Aster na przykład? Albo Chello? Albo inną kablówkę? Ja pracowałem kiedyś na Neostradzie i był to koszmar, bez przerwy coś się psuło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 ja mam neo i nie narzekam, chociaż teraz to bym ich $%#%#$% bo przekroczyłem limit i mam 32kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Hehe... a nie mówiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Ja także nie mam żadnych problemów z neostradą (poza przekoczeniem limitu) - poza tym, że czasami po kilkudziesięciu godzinach połączenie się zrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 nic zrezygnowalem z teleneta (hindus u mnie mozna teleneta po sieci ale tylko kilka komputerow) we wtorek bede mial DSL 512 mintril tak wiem ze sie zrywa chyba po 12h czy 24h juz nie pamietam i jest chyba limit 15gb przy 512 a po przkreczeniu tego jest 3kb/s tylko lo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 32 kbps to męka, miałem przez ostatnie 3 dni ale jakoś da się wytrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 a ja mam czasem (np. teraz) perfidne spowolnienia neonki utrzymujące się jakies 2-3 dni :/ nie jest to przekroczenie limitu. Neostrada jest dzielona radiowo. Macie jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 dobra mam ta neustrade no i nie moge uzyskac polaczenia internetowego na drugim kompie komputery sie widza razem sprawdzalem przez pingowanie i normalnie przez otoczenie sieciowe, na karcie udostepnilem polaczenie internetowe, i tak dalej nie dziala nie wiem ma ktos jakies pomysly ?? jesli wlacze zwykly DSL ktoy jeszcze mam to dziala normalnie wszystko ale gdy go wylaczy i opodlacze neo to nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 wyłącz firewall'e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 hm gdzie mam wylaczyzc firewalla na 1 komputerze na ktorym chce udosteonic neo jest win 2000, a na drugim kompie na ktorym chcem odbierac neta jest winxp proffesional ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 both...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 hm nie wiem gdzie mam to wylaczyc nigdy tego nie robilem ??i nigdy nie instalowalem zadnych firewalli ;) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 xp z sp2?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 nie xp bez niczego na win 2000 mam sp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 nie wiem czy sp3 wprowadziło firewall ale jesli jest to w panelu sterowania> zapora windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 nie mam czegos takiego raczej nie ma tam firewwalla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi