Gość Caspik Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 wrzucam WIP'a . Jak narazie za wiele nie widac ale to coś. Bede wrzucal kolejne etapy ;] To co widac ponizej zajelo mi ok. 2h roboty. Jak widac zostalo mi jeszcze do namalowania pfff ohoho szkoda gadac. Chyba sie zajade przy tym.. (niestety ciagle myszka :/ ) tu troche wieksze http://img272.imageshack.us/img272/4585/etap17bb.jpg a tu bez konturek ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 niezły początek , będę zaglądał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Bardzo fajnie jak narazie. Mam nadzieje że wytrwasz i to skończysz :) Czekam na update... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 oo..czekam czekam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gildor Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 huh, podobaja mi sie te skaly na tej gorze tam w dali ;-) no zapowiada sie ladnie :-) sam wymyslasz, czy z referki jakiejs? powodzenia, bede zagladal :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 no zapowiada się nieźle, ciekawe klimaty :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 wow...fajnie ci wychodzi...co to za porgramik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 photoshop oczywiscie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 wrzucam kolejnego "renderka" . Taki maly update -kolejne 2h pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 jak dla mnie te skały w tle rewelka. ehhh az mi sie zachcialo jechac w gory ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 jedziesz. i to ostro. oby tylko ci się zapał nie skończył ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 no mysle ze sie nie skonczy zapał, w koncu az tak duzo roboty nie ma .Gorzej to jak zwykle jest przy animce (no ale jak narazie anim. idzie na przod wiec nie ma sie co obawiac [jak narazie]. Mysle ze calkowity czas pracy bedzie wahal sie w okolicach 24h pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 super narazie , te skałki to rewelka sie zapowiada. Goń Tigera! Goń! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 ja się w pełni zgodzę, te skałki też mnie urzekły :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 teraz tylko czekac az cos porzadnie schrzanie ;] domalowalem nastepna czesc gor tylko nie wiem czy wrzucac ;/ nie chce zasmiecac forum;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 wrzucaj wszystko co masz. zawsze potem możemy ci coś podpowiedzieć. od tego jest przecie forum for dżizas krajst :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 no to wrzucam (domalowana nast czesc gorek) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 hmmm, no fajnie to wyglada ale to sei może zmienić, ponieważ zabierasz sie do tego w niewłaciwy sposób- od "ogólu do szczegółu" jak powiedział Czingishan na pięć minut przed śmiercią! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 kolor wody out, i za mocny ten cien co rzuca ta gora na lewo, pozatym gory w tle bardzo si :), pozatym dziwna metoda rysowac na bialemym tle , nie wiem jak potem uwzglednisz niebo itd ale zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 slizgi - rudawy janowickie cos ci mowia? i kolorowe jeziorka? mi kolor wodu nie przeszkadza ale fakt troche dziwna metoda ze robisz ze sczegolami od poczatku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 grunt, ze calkiem fajnie wychodzi :] uzywasz do tego jakiejs referki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 jak nie uzywasz zadnej referki to ja nie wiem jak ty to robisz =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 w atlasie geograficznym mam przerozne zdjecia i wsrod nich znalazlem takie ktore umialbym namalowac ;] teraz juz cos wolniej idzie praca -tyle obowiazkow i jeszcze do tego animka dochodzi , dlatego teraz rzadziej bede wrzucal update'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 a jeszcze jedno dlaczego drzewko na 1 planie jest oswietlone z prawej skoro widac ze oswietlenie globalne pada z lewej.. hmm ??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 no to teraz ja cos powiem:p....tak na moje krzywe oko...to najlepiej wyszly gory..bez 2 zdan...wymiataja na rysunku:D...wedlug mnie powinienes jeszcze postarac sie zrobic odbicia w wodzie miedzy innymi tych gor...rozumiem ze jestes w fazie pracy nad projektem wiec moze masz to w planie..po za tym podoba mi sie lewa strona ten kontrast z prawa jest bardzo na plus...dodasz troche szczegolow i bedzie pieknie...to nie pozostaje nic jak zyczyc powodzenia...hehe pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 panowie! pozwólcie chłopakowi zarysować najpierw cały plan a dopiero potem niech meczy się z odbiciami, refleksami światłocieniem etc. jak na razie to detalizowanie drzewek czy szuwarów na 1-wszym planie ogólnie nie ma sensu. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 moze troszkę za pożno ale podrzucam pomoc odnosnie tafli wody (wiecej w tutoriale 2d) http://www.myart.pl/tutorial.php?m=3&a=view&id=50 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 no wiem ze nie ma sensu ...dlatego napisalem ze praca jest w fazie produkcji i napewno ma to pozniej w planie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 dzieki za tutka aras ;] napewno sie przyda, a refleksy oczywiscie dodaje zawsze na koncu ;] no to nie pozostalo juz nic jak sie zabrac do pracy z wiekszym zapalem ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dreamdealer Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 jak dla mnie rewelka, wygląda jakbyś wchodził od razu w szczególy skał/stoków i chciał je jak najszybciej, choćby na małej przestrzeni dopieścić, co może sprawić później kłopoty w dograniu całości, choć akurat w przypadku landscapowego tematu nie musi to być kłopotem, w naturze wszystko jest dziełem przypadku i ten picek po prostu musi wyjść dobrze :) Powodzenia i wytrwałości życzę, bo cos updatowanie siada ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 no rzeczywiscie updateowanie siada , Jutro postaram sie cos domalowac i wrzucic,ale nic nie obiecuje ;]. pzdro EDIT: Mecze chmury , jak cos nabazgram to wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 no to wrzucam nie obiecywany update troche podpicowalem gorki i z chmurkami sie pobawilem ale nie wyszly takie jakbym chcial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 nono chmurki odstaja troche od gorki ale masz czas i checi z tego co widze:> pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 no jak juz mowilem nie takich chmurek sie spodziewalem ale je sie dopracuje pozniej. Najpierw skoncze gory a potem zabiore sie za wode. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 no chmurki nie bardzo :), i nadal upieram sie przy tym ze jaskrawosc/ciemnosc tego cienia po lewej sronie jest za duza..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 konkretnie chodzi ci o cien na lustrze wody? czy moze ta gora calkiem po lewej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 woda jak na razie płaska...poczekam zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 co do chmurek : http://www.epilogue.net/art/tech/socar_clouds/ i jeszcze góry http://div.dyndns.org/EK/tutorial/mountain/ ale Twoje wyszły całkiem miodnie; a propos mam podobny obrazek z tym że na środku jest jeszcze wyspa a po prawej stateczek :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 dzieki aras za tutki z chmurek zapewne skorzystam ...WIDZE ze specjalizujesz sie w szukaniu tutkow :D pzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnemon Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 kawal dobrej malarskiej pracy, swietnie dopasowane kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 To co tuttaj robisz jest niesamowite. Uwielbiam taki styl malowania. No może jeszcze styl malowania Valejo uwielbiam ale to już inna bajka. pozdrowienia i czekam na następne updaty!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 dobra no to ja sie wypowiem troche mnei nei bylo z powodu przeprowadzki wiec nie sledzilem biegle watku...ale jestem milo zaskoczony...jedyna rzecz ktora mi nie lezy to chmurki...pracuj dalej pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dreamdealer Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Na miniaturce chmury wyglądają tak, że lepiej być nie może, serio, dobra kolorystyka, fajnie, że wyróżniają się odcieniem od śniegu, mógłbyś owiać nimi szczysty, dobrze by się to komponowało. Ludzie się ich czepiają, myślę, że gdybyś nadał im troche przestrzenności, ulepił z nich jakieś kształty (wyglądają płasko, płaskie powierzchnie) to byłoby bardzo elegancko. Tak teraz patrzę, wyglądają troche jak rozlana kałuża... podcieniowane są jedynie krawędzie tych chmurowych powierzchni, warto by objąć cieniowaniem całe chmury, rozproszyć je trochę... takie moje dywagacje :) Pozdro, DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 jak narazie zajme sie gorami a pozniej dopracuje wode i niebo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 dzieki aras za tutki z chmurek zapewne skorzystam ...WIDZE ze specjalizujesz sie w szukaniu tutkow :D pzdro eee tam czasem też coś maznę (speed galery) ale dopiero od niedawna zacząłem zabawę z tabletem, a teraz męczę się z brushami ;) a przy okazji podglądam innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 wrzucam nastepny update (za duzy nie jest ;p) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=3nasty=- Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 budyń nie woda.zajeżdża plastikiem ..robisz to na painterze czy na ps czy na tym i na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 no i co praca ustala?:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Futro Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 Fajnie się zapowiada, jak narazie. P.S.w sprawie myszki: nie łam się, nie jesteś sam;/ pzdr. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 jak widac praca narazie jest w stanie spoczynku, gdyz nie mam wolnego czasu (jak narazie) ale mam nadzieje ze wkrotce sie to zmieni ;]. pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi